sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Olohuone: Täällä ollaan ja hengaillaan


Ensiesittelyssä olohuone, tervetuloa tirkistelemään!

Uudessa kodissani olohuone ja keittiö ovat yhtenäistä avaraa tilaa, nyt keskitytään olohuoneen puoleen (täällä pääset kurkkaamaan keittiöön). Huoneessa katseenvangitsijana toimii valtavan suuri ikkuna, joka on yli puolet päätyseinän koosta. Ikkunasta avautuu avara ja valoisa maisema edessä ja sivuilla olevien talojen yli. Ison ikkunan ansiosta huone (ja koko) asunto on todella valoisa. En halua blokata valon pääsyä ja maisemaa, joten oli heti selvää, että verhoja ei tähän ikknaan ripusteta eikä tila itseasiassa niitä vaadikaan. 

Huoneessa on vain yksi aukoton seinä, joten huonekalujen sijoittelun suhteen asia oli harvinaisen selvä. Pitkälle ehjälle seinälle sijoitin uuden säilytyskalusteen (Bestå, Ikea). Kaluste toimii tv-tasona ja erinäisten tavaroiden säilytyspaikkana. Lisäksi sen päälle on kiva tehdä erilaisia asetelmia ja tunnelmia fiiliksen ja vuodenaikojen mukaan. 

Vaatimuksiini sopivaa sohvaa oli aika haastava löytää. Sen piti olla kohtuuhintainen, selkeän muotoinen ja sen kokoinen, että siinä voi yksi yövieras nukkua. Toki vaihtoehtoja löytyi vaikka millä mitalla, mutta valitettavasti budjetti asetti aikamoiset rajoitukset. Samoin tilan koko toi haasteita ja jouduinkin luopumaan unelmasohvastani, joka olisi ollut lähes kolme metriä pitkä. Päädyin sitten yksinkertaiseen ja hinnaltaan sopivaan harmaaseen sohvaan, joka löytyi -yllätys yllätys- Ikeasta (Karlstad). Sohva on mukavan napakka ja ryhdikäs, ei siis mikään löhösohva. Tyyliltään se on riittävän selkeä ja sopii mielestäni huoneen kokonaisilmeeseen hyvin. Nojatuolia ei tilaan mahdu, joten lisäistuimeksi hankin mustan napakan köysirahin (Asko).

Sohvapöydän kanssa jouduin myös pähkäilemään, kun en oikein tiennyt mitä haluan. Lopulta päädyin mustaan puiseen sarjapöytään (Yumi, mm. Kruunukaluste, Kodin1). Pöytä on tilaan sopivan kokoinen ja on helposti siirreltävissä. Ainoa asia, mitä kaipaan on puuttuva alahylly, jonne voisi heittää lehdet, kaukosäätimet jne. Hakusessa onkin vielä pieni lisäpöytä sohvan päätyyn, joka voisi toimia lehtien säilytyspaikkana ja tasona, jolle voi laskea juomalasin sohvan nurkassa istuessa.

Vaaleat, hieman itämaishenkiset matot löysin Kodin1:stä/Anttilasta. Aluksi ostin suuren maton (160x230) sitomaan olohuoneen yhteen. Kun pari viikkoa myöhemmin huomasin, että mattoa löytyy myös kapeana, niin oli aivan selvää, että samanlainen matto tulee myös sohvan taakse, mistä on käynti parvekkeelle ja makuuhuoneeseen. Nyt tila näyttää yhtenäiseltä. Ja koska verhoja ei ole, tekstiilipuolesta pitävät huolen tyynyröykkiöt sohvalla. 

Huonekaluhankinnoissa yksi tärkeimmistä kriteereistä oli se, että kaikki huonekalut ovat "irti" lattiasta eli riittävän korkeiden jalkojen päällä, jotta tilaan jää ilmava tuntu. Lisäksi se helpottaa kummasti siivoamista. Näistä kriteereistä pidin kiinni ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. 
















Kodin valaistukseen perehdytään tuonnempana, kunhan saan kaikki valaisimet hankittua ja asennettua. Esittelyyn pääsee piakkoin myös keittiön toinen puoli eli paikka missä syödään. Juu-u, ruokapöytä tuoleineen on viimein hankittu kuukauden odottelun jälkeen!

Tulihan tästä nyt vähän turhankin pitkä selostus, mutta kun kaikki menee kerralla uusiksi, niin onhan sitä kerrottavaakin. Toivottavasti et ihan läkähtynyt lukiessasi...

Rentoa sunnuntaipäivää!


*AnuElina


Ps. Tänään lähden kokeilemaan miten jalka kestää 10 tunnin yövuoron (tai viisihän niitä olisi edessä). Eilen oli aika hyvä päivä, jalka kesti hyvin pienen shoppailureissun kaupungilla. :)

24 kommenttia:

  1. Todella kaunista! <3 Isolla koolla! :-)
    Oli mukava nähdä "uusi tyylisi", ja sieväksi olet uuden kodin saanut :-) Tottahan toki loppuun asti jaksoi :-)

    Mukavaa yövuoroa ja tsemppiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos!! Tyyli taitaa olla vielä vähän keskeneräinen...katsotaan mihin se tästä muokkaantuu. Täytyy sanoa, että on todella haastavaa laittaa kaikki uusiksi kerralla...

      Poista
  2. Kaunis olkkari, ihania yksistyiskohtia koko huone täynnä! Tsemppiä töihin!

    VastaaPoista
  3. Upea uusi olkkari ja sohva on tosi kaunis! Ihastelen kanssa uutta tyyliäsi, viihtyisältä näyttää. <3
    Tsemppiä töihin, toivottavasti jalka kestää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään kyllä sohvasta vaikkei se ihan unelmasohva olekaan.
      Jalka ei valitettavasti kestänyt sairaalan käytävien tallaamisesta, saikku jatkuu. :(

      Poista
  4. V A L O I S A koti!! <3<3
    Mielettömän nättiä ja hyviä valintoja huonekaluiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, valoa riittää (paitsi nyt kun on tosi harmaa sää...)!

      Poista
  5. Kaunis olohuone. Paljon ihania yksityiskohtia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkät. Juui noita pieniä yksityiskohtia muokkaamalla huoneeseen saa aina uudenlaisen ilmeen. Nyt mennään jonkin aikaa tällä tyylillä.

      Poista
  6. Kyllä silimä leppää...Mistä muutes olet hankkinut tuolla aikasemmassa parvekepostauksessa olevan maton, hinkuin samanmoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No annappa silimän levätä. ;)
      Matto on Kodin1:stä. En tiedä onko niitä vielä myynnissä, kun se taitaa olla kesämatto. Ostin alesta muistaakseni 15 eurolla (norm. n. 60e). :)

      Poista
  7. Niin kaunista ja kotoisaa! Varmasti mahtava tunne päästä uudessa kodissa laittelemaan paikkoja mieleisekseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä ollut kiva laittaa uutta kotia, vaikka haasteitakin on kun pitää mettiä koko sistustus kerralla uusiksi...

      Poista
  8. Aivan ihana olkkari! Niin harmoninen ja rauhallinen. Nuo matot on muuten aikas makeet, täytynee varmaan kuukkeloida vähän :)
    Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matot oli kyllä onnistunut löytö! En halunnut mitään karva/lankamattoa, koska ne kerää niin hulluna pölyä. Nämä matot sopivat siis aika hyvin pölyallergikon kotiin. Ja näyttävätkin vielä hyvältä! :)

      Poista
  9. Kaunis ja tyylikäs olohuone sinulla! Meilläkin etsinnässä uusi sohva..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sohvan hankinta on haastavaa...toivottavasti löydätte mieleisen!

      Poista
  10. Moi ja ihan hirveesti kiitos, että vinkkasit kun mun blogissa ei voinut kommentoida. Ei ollut tarkoitus, vaan vahingossa olin sählännyt niiden kanssa.
    Ja tuo sun olohuone näyttää superviihtyisältä ja juurikin tyylikkäältä. Tsemppiä työvuoroon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sait korjattua ongelman. Täytyykin käydä nyt heittämässä kommentti sinne. :)
      Ja kiitos kovasti, kyllä täällä alkaa viihtyä!

      Poista
  11. Kaunis olohuone sinulla. Valoista ja ihania yksityiskohtia. :)

    VastaaPoista