keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Hengissäpitämisyritys nro 1


Nyt se on minulla(kin)! Ihka ensimmäinen oliivipuu. Pyörähdin Plantagenissa ja pitkän (siis vuosia kestäneen) harkinnan jälkeen rohkaistuin hankkimaan tämän haastavan kasvin, jota olen niin paljon ihaillut muiden kodeissa ja blogeissa. Olen lukenut kovasti niistä haasteista, mitä sen kasvattaminen tuo tullessaan. Otan riskin ja katson kuinka pitkään saan sen pysymään hengissä. Talvettaminen tulee olemaan luultavasti se pahin kompastuskivi, koska minulla ei ole paikkaa sellaiseen. Parvekkeella on taatusti liian kylmä ja varasto on aivan liian lämmin. Kävi miten kävi, mutta nyt se on tuossa ja nautin siistä niin kauan kuin se jaksaa vihertää. Jostain luin, että oliivipuu saattaa parhaimmillaan elää 500-vuotiaaksi... Kuka siitä pitää huolta sen jälkeen, kun minusta aika jättää? Sehän voin olla minä, joka tarvitsee elvytysyrityksiä ennen oliivipuuta... ;) 

Jos sinulla on vinkkejä miten oliivipuun saisi pidettyä hengissä mahdollisimman pitkään niin otan vinkit ilolla vastaan kommenttiboxiin. Jos nyt edes vuoden loppuun jaksaisi sinnitellä hellässä hoivassani... Ja ainahan saa uusia!

Iloa syyspäivään!


*AnuElina


Ps. Kuvassa vilahteleekin jo uusi ruokapöytäni ja tuolinselkämys. Niistä ihan oma postauksensa huomenna. Kannattaa pysyä kuulolla. :)


12 kommenttia:

 1. Oi, suloinen! <3 Jäänkin mielenkiinnolla lukemaan, josko saisin oman raatoni elvytykseen jotain vinkkejä myös. Siis oliivipuun, ei itseni. :D tsemppiä kasvatukseen!

  Niin ja kiva päästä näkemään ruokailuryhmää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että vinkkejä ropise jostain suunnasta! :)

   Poista
 2. Nyt ei kyllä täältä irtoa kikkakolmosia hengissä pitelyyn, kas kun kaikki omani olen tappanut. Mutta jäänpäs roikkumaan langoille josko joku blondinvarma vinkki tulisi, niin kipaisisin minäkin hakemaan omani. Oiskohan neljäs.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, kuulostaa todellakin haastavalta...tuleekohan minustakin oliivimurhaaja?

   Poista
 3. Ihana oliivipuu ☆ itse hankin muutama viikko sitten toisen kun helle vei ekan. Kannattaa suihkutella joka toinen viikko, se ainaki omalle puulle tehnyt hyvää :-) ja välillä antaa kuivahtaa kasteluiden välillä kunnolla :-)

  Tsemppiä ♡

  Ruokaryhmä juttua odotetaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Täytyy viedä se suihkuteltavaksi silloin tällöin. :)

   Poista
 4. Oij, kaunista! Oliivipuu on haaveissa myös täällä. Tosin jos se menestyisi hoidossani yhtä pitkään kuin orkideat, niin kovin pitkää yhteiseloa ei olisi tiedossa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen onnistunut pitämään orkideat hengissä suht hyvin, katsotaan onko yhtä hyvä onni oliivipuun kanssa.

   Poista
 5. Jopas otit haasteen! :)
  Ruokailuryhmä näyttää houkuttelevan kivalta, hmmm tuolit näyttää tutulta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, välillä pitää haastaa itsensä. :)

   Poista