sunnuntai 11. toukokuuta 2014

PRAHAN KEVÄT


Terveisiä ihanasta keväisestä Prahasta! Kaupunki oli kehujensa väärti, ei sitä turhaan mainosteta! Sinne oli eksynyt myös muutama muukin turisti... siis oikeasti, ihan hirveät määrät jengiä, turisteja ympäri maailmaa eikä vielä ole edes pahin turistisesonki alkanut. Mutta hyvin mahduin mukaan!

Minulla oli neljä vuorokautta aikaa tutustua kaupungin tarjontaan, se riitti hyvin  kun olin reissussa yksin eikä esim. ravintoloissa/kahviloissa/baareissa istuskeluun kulunut juurikaan aikaa. Eri asia tietenkin jos olisi juttuseuraa. Kyllä sinä hurahtaisi tunti jos toinenkin euron oluita maistellessa ja matkakumppanin kanssa tarinoidessa.

Kiertelin kupunkia ristiin rastiin. Praha on helppo "kävelykaupunki", joka paikkaan (siis turisteja kiinnostaviin) pääsee helposti kävellen. Myös ratikalla voi kulkea edullisesti (1e/lippu), jos jalat eivät enää kanna. Kilometrikaupalla tuli tallattua katuja, onneksi mulla oli kahdet hyvät kengät mukana. Joka päivä olin liikkeellä 9-10 tuntia, ihan työpäivän verran! Hotellini (Metropol Hotel) oli todella hyvällä paikalla, esim. vanhan kaupungin keskusaukiolle käveli 5 minuutissa ja shoppailukadulle parissa minuutissa.

Kuvat kertovat varmasti enemmän kuin tuhat sanaa, joten tässä niitä ihan ähkyksi asti. Olkaapa hyvät, hypätkää kyytiin Prahan kiertoajelulle!


Týnin kirkko



Vanhan kaupungin keskusaukio ja Týnin kirkko



Raatihuoneen kellotorni / Astronominen kello



Kaupunkimaisemia lintuperspektiivistä







Upea Prahan linna ja Pyhän Vituksen katedraali



Prahan linnan puisto







Pyhän Vituksen katedraali ja Pyhän Nikolaoksen kirkko



Kaupunkimaisemia 





Katuidylliä Mala Stranassa (Pieni puoli)



Kaarlen silta: Turisteja ja katutaiteilijoita



"Koske tätä ja toiveesi toteutuu..." 
No, pakkohan mun oli kokeilla.



Vltavajoki ilta-auringossa





Noin 80 joutsenen parvi Vltavajoen rannalla




Upeaa arkkitehtuuria





Vaikuttava vanha juutalaisten hautausmaa Josehovin kaupunginosassa





Kauppaa ja kuppilaa



Paikallinen pullaherkku



Tsekkiläisiä marionettinukkeja



Kuuluisa myyrä 



John Lennonin muuri



Katutaiteilijoita joka lähtöön 







Rakkautta



Huh huh, olipas siinä kuvia! Jaksoitko katsoa kaikki? Reissussa tuli räpsittyä reilut 700 kuvaa, joista karsin heti kättelyssä yli 200. Mutta oli tuosta 500 kuvan joukostakin aika haastavaa valita ne parhaimmat  teidän nähtäväksi. Toivottavasti sait edes pienen väläyksen siitä, millainen kaupunki Praha on. Suosittelen kyllä lämpimästi matkustamista sinne. Ja jos satut tykkämään taiteesta/korkeakulttuurista niin kaupunki tarjoaa mahtavat mahdolisuudet siihen. On museoita, konsertteja, nukkuteatteria jne., ja kuulema vielä todella edulliseen hintaa. Minä jätin suosiolla nuo kultturellit elämyksen väliin ja panostin haahuiluun, maisemien ihailuun ja sadepäivänä vähän shoppailuunkin.

Tässäpä vielä yhteenvetona omat plussat ja miinukset kaupungista:

Plussat: * kaunis arkkitehtuuri *helppokulkuinen *edullinen ruoka ja juomat * paljon nähtävää * suht edulliset pääsymaksut nähtävyyksiin * paljon ravintolavaihtoehtoja * joutsenet!! * erittäin kattavat ja toimivat wifi-yhteydet * juutalaisten historia
Miinukset: * paljon turisteja * heikot shoppailumahdollisuudet


Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!

*AnuElina


Ps. Jos suunnittelet Prahan matkaa niin annan mielelläni lisäinfoa.

20 kommenttia:

  1. Minulle ihan outo kaupunki,joten kiva vahan tutustua nain kuvien valityksella.Nayttaa upealta kaupungilta ja tykkaan varsinkin noista upeista rakennuksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään kauniista rakennuksista, niissä on mulle ihan riittävästi "nähtävyyttä" vaikkei muuta olisikaan tarjolla. :)

      Poista
  2. Vau, todellakin kaikenlaista upeaa nähtävää! Sä olet kyllä reipas ja rohkea reissumimmi, ihailen tuota piirrettä sinussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä tulee joka kerta rohkeammaksi, kun vaan lähtee reissuun yksin. Voin jopa sanoa, että nautin yksin reissaamisesta! Toki nautin vielä enemmän silloin kun on seuraa.

      Poista
  3. Oi että, tässä pääsi hyvin tunnelmaan! Aivan upeita kuvia ja reissukuume nostaa heti päätään! Ihan hiukan harmittaa, että en tullut lähteneeksi Prahaan, kun mies sillä vietti aikanaan peräti 5vko, jolloin olisi itselläkin ollut oiva tilaisuus tutustua tuohon kauniiseen kaupunkiin... Ehkä joku kerta, opas kun kerran on omasta takaa. :)

    Tervetuloa takaisin kotiin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sullahan on hyvät oltavat kun on oma turvallinen opas! Onhan sulla koko elämä aikaa käydä vielä Prahassakin. :)

      Poista
  4. Menetin sydämeni Prahalle marraskuussa ja niin haluaisin takaisin. Itse löysin hurjan paljon ostettavaa ja ostospaikkoja ja mukavahan siellä oli edullisesti ostella =) IHANA KAUPUNKI!!! Tunnelma on aivan upea, varsinkin vanhan kaupungin puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan siellä kauppoja toki paljon, mutta ehkä minä olen sitten liian vaativa shoppailija, kun minua Praha ei vaikuttanut shoppailumahdollisuuksillaan. Riippuu toki paljon sitä miä haluaa shoppailla... :)

      Poista
  5. Ihania kuvia :) Praha on kyllä todella kaunis kaupunki. Olen käynyt ystäväni luona Tsekeissä pari kertaa, mutta Prahassa ei käyty kuin yhtenä päivänä. Joten ehdottomasti haluaisin tutustua tarkemmin tuohon kaupunkiin. Tänään on ollut Prahan maratooni, liekö sen takia ollut porukkaa liikkellä. Vaikka taitaa siellä tosin aina olla paljon turisteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdessä paivässä ei kyllä ehdi kaupunkia paljon näkemään, pintaraapaisun vain. Sinne vaan uudestaan nautiskelemaan! :)

      Poista
  6. Ihanan värikkäitä kuvia! Näitä matkakertomuksia on ihan mahtava lukea, vaikkakin aiheuttavat aina pientä levottomuutta meikäläisessä kun matkakuume nousee taas huippuunsa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, reissupostauksia on kiva lukea ja etenkin katsella, mutta kuumehan siinä nousee...

      Poista
  7. Voi matkakuume :-) sehän tässä nousee. Loma tule jo :-D kiitos ihanasta ja kattavasta postauksesta, tästä oli tosi paljon hyötyä ja iloa :-)

    Ihana reissu ollut sinulla ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkakuumeeseen on kyllä apu olemassa, maltahan odottaa sitä lomaa niin saat vaivan hoidettua! ;)

      Poista
  8. Ihastuttavia kuvia!! <3 Meillä on mieheni kanssa haaveissa pidennetty viikonloppureissu jonnekin Eurooppaan, Praha voisi olla hyvä vaihtoehto! Täytyis alkaa kerryttämään matkakassaa ;)

    VastaaPoista
  9. Kohta mennään! Prahaan :) Hienoja kuvia upeasta citystä!

    VastaaPoista
  10. Kauanko olit Prahassa? Missä hotellissa olit? Kannattaako rahaa vaihtaa Suomessa vai vasta perillä? Pärjääkö englannilla hyvin? Onko ravintoloissa kala/kasvisruokia minkä verran tarjolla? Pientä Prahan reissua siis himoitsen mutta muutamat jutut askarruttaa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin Prahassa melkein tunnilleen neljä vuorokautta, riitti mielestäni hyvin. Jos haluaa tehdä retkiä lähiympäristöön (mm. Terezinin keskitysleirille) niin varaisin sitten lisäpäiviä niitä varten. Itse pysyttelin vain Prahan kaupungissa. Majoitun hotelli Metropoliin. Tosi hyvä sijainti, kaikki tärkeät paikat kävelyetäisyydellä, ostoskadut lähtevät ihan hotellin läheltä. Hotelli oli tosi siisti ja kiva, aamupala kuului hintaan ja oli tosi hyvä. Suosittelen lämpimästi! vaihdoin rahat Suomessa, niin teen yleensä aina kun reissaan niin ei tarvite paikanpäällä miettiä missä on turvallista vaihtaa jne. Englannilla pärjää hyvin, etenkin nuoremmat ihmiset puhuvat ihan riittävän hyvää englantia. Myös saksalla siellä pärjäisi, ei vaan kuulu omaan taitorepertuaariin. :) En katsellut ruokalistoja kovin tarkkaan, joten en osaa sanoa kasvis-kala-tarjonnasta, mutta luulisin että noin yksinkeryainen asia olisi huomioitu.

      Älä yhtään epäröi, reissuun vaan! Praha oli kehujensa väärti!

      Poista