lauantai 17. toukokuuta 2014

Illallinen Brondassa
Eilen illalla söimme hyvin. Minä ja seitsemän naista. "Soppakerho" alias "Soppis" kokoontui ties monettako kertaa. Vuosia sitten kaverusten perustama kerho, joka kokoontuu hyvän ruuan ympärille muutaman kerran vuodessa. Minä olen kerhon uusimpia jäseniä, olin mukana vasta toista kertaa. Tällä kertaa ravintolaksi oli valittu Tomi Björckin uusin luomus Bronda, joka sijaitsee Eteläesplanadilla Helsingissä. Ravintola on keskittynyt euroopalaisin makuihin, lähinnä Italian, Espanjan ja Ranskan keittiöiden herkkuihin. Ravintolassa ruokailu toimii samalla tavalla kuin T.B:n muissakin ravintoloissa, eli syödään sosiaalisesti ja jaetaan annokset pöytäseurueen kesken (voit tutustua asiaan tarkemmin Brondan nettisivulla).

Valitsimme Esplanad-maistelumenun. Kuusi toinen toistaan ihanampaa ruokalajia (plus yksi ylimääräinen keittiön sekoilun vuoksi) peräkanaa tarjoiltuna. Jokaisen ruokalajin jälkeen saimme puhtaat lautaset ja aterimet. Vaikka annokset sinänsä olivat aika pieniä niin lopussa olimme aivan ähkyssä. Monesta pienestä annoksesta kasantuu aika tuhti illallinen. Kuvista/nettisivulta voit tiirailla tarkemmin mitä ihanuuksia maistelimme. Todella hyvää! Hinta saattaa monen päätä huimata, mutta kerrankos sitä. Mielestäni hinta-laatusuhde oli kuitenkin kohdallaan. Ja tärkeintä se ettei tarvitse nälkäisenä poistua. Maistelumenua ei hotkaista hetkessä. Meillä meni tilaamiseen, ruokailuun ja laskujen maksuun kolme tuntia. Ihan koko ilta. Kannattaa siis varata aikaa, jos haluat testata Brondan.

Ravintola on sisustettu kauniisti, yksinkertaisen europpalaisesti. Tila on suuri ja ilmava eikä tunnu ahtaalta, vaikka ravintola oli eilenkin aivan täynnä. Ravintolan etuosassa on kiva baari, jonne tulee taatusti poikettua kesäskumpalle. Olisi ollut kiva ottaa kuvia itse ravintolastakin, mutta se nyt jäi ruokailun jalkoihin. Kuvia voit kurkata täältä.

Aurinkoista lauantai-iltaa!


*AnuElina

Ps. Pahoittelut suttuisista kuvista...


4 kommenttia:

 1. Oi kuulostaa ja näyttää herkulliselta!

  VastaaPoista
 2. Eihän nuo kuvat ole suttuisia vaan tosi houkuttelevia:)

  VastaaPoista
 3. Näyttää erittäin herkulliselta, kyllä noilla mielellään vatsansa täyttäisi. :)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa! <3

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä juhlalliselta! Aika ihana tuollainen kerho <3

  VastaaPoista