tiistai 13. toukokuuta 2014

Manufaktura - luonnollista kosmetiikkaaPrahasta löytyi ihastuttava putiikki, kosmetiikkaputiikki Manufaktura (liikkeitä on Prahassa useita). Pelkästään kauniiksi laitettu näyteikkuna houkutteli astumaan sisään ja sisältä löytyi silmäniloa kerrakseen. Hyllyt notkuivat kauniita purkkeja ja purnukoita, värejä ja tuoksuja.

Manufaktura on tsekkiläinen kosmetiikkabrändi, tuotteita on valmistettu jo reilut 20 vuotta. Kosmetiikka valmistetaan käsityönä laadukkaista, tsekkiläisistä raaka-aineista kuten oluesta, viinistä, mineraalisuolasta, yrteistä jne. Tuotteissa ei ole eläinperäisiä ainesosia eikä niitä ole testattu eläimillä. Tuotevalikoimasta löytyy paljon erilaisia hemmottelutuotteita hiusten- ja ihonhoitoon, koti-spa hemmotteluun jne. Lisäksi valikoimassa on kylpyhuonetekstiilejä, huonetuoksuja, astioita, teetä jne.

Halusin ostaa jotain tuotteita myös tuliaiseksi kotiin. Jostain syystä olutkosmetiikka ei houkutellut (vaikka ihania tuotteita olivatkin) vaan ajauduin väkisinkin ihanan Mojito-hyllyn luo. Johtuneeko siitä, että mojito on lempidrinkkini...? Mojito-tuotteissa on käytetty minttua ja limeä, tottakai. Tuoksu on ihana! Näiden tuotteiden sanotaan virkistävän väsynyttä kehoa ja helpottavan levotonta oloa.  Hyllystä valitsin itselleni virkistävän käsi/jalkavoiteen ja väsyneille jaloille tarkoitetun jalkavoiteen. Tehostaakseni virkistävää vaikutusta myös sisäisesti, nappasin mukaan pussillisen Mojito-irtoteetä. Ja jotta teehen voisi saada vähän vitamiinia, ostin myös puisen "sitruspulikan". Sillä on näppärä puristaa mehut limestä ja sitruunasta.
En juurikaan harrasta matkamuistojen ostelua. En voi sietää pientä matkamuistotilpehööriä ja sellaiset turistikaupat kierrän yleensä kaukaa. Mieluummin hankin jotain käyttötavaraa, paikallisia tuotteita. Tuotteita jotka eivät jää nurkkiin pyörimään. Tässä hyvä esimerkki sellaisesta tuliaisesta. Pakko kuitenkin myöntää, että viime kesänä aloitin keräämään yhtä perinteisempää matkamuistotuotetta. Siitä lisää ehkäpä seuraavassa postauksessa. ;)

Nyt toivottelen sinulle pirtsakkaa tiistai-iltaa!

*AnuElina


Ps. Tämä ei ole yhteistyöpostaus.

4 kommenttia:

 1. Kosmetiikkahan on mitä mainioin matkamuisto! Käyttötavaraa, joka kuluu pois eikä jää nurkkiin pyörimään, mutta tuo kivasti muistoja mieleen käytettäessä!

  VastaaPoista
 2. Kiva, kun kerroit tällaisesta löydöstä, täällä sohvallakin oppii ihan uusia juttuja! Mojito olisi minunkin valintani ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana herkkukauppa! Nuo on parhaita "matkamuistoja" vastaavia harrastan itsekin. :) Kerro sitten testien jälkeen ovatko kokeilun arvoisia. :)

  VastaaPoista
 4. Tälläiset matkamuistot onkin parhaita! Mojito kuullostaa herkulliselta! :) Mä olen kans viime vuosina välttänyt kaikki krääsäkaupat kaukaa, ei niille perinteisille matkamuistoille ole loppujen lopuksi käyttöä.. Kivaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista