keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Reissaajan matkaeväät

Kuukausi sitten osallistuin Bloggers' Inspiration Day-tapahtumaan. Tapahtumassa lähdin innolla mukaan Indiedaysin ja Vermanin yhteistyökampanjaan, joka mahdollisti tutustumisen neljään hienoon terveystuotteseen. Tuotteiden teemana oli "matkailijan terveys" ja sehän sopi minulle kuin nenä päähän, sillä pääsin heti keväisellä Prahan matkalla testaamaan tuotteita.
Vatsan hyvinvointi on minulle todella tärkeä asia niin kotona kuin reissatessa. Ulkomailla vatsan hyvinvointiin täytyy panostaa tavallista enemmän, koska bakteerikanta vierailla mailla on toisenlainen kuin kotona. Taatakseni vatsan hyvinvoinnin aloitan maitohappobakteerivalmisteiden syömisen jo ennen matkaa ja jatkan koko matkan ajan. Onko tässä syy, että olen välttynyt lähes poikkeuksetta ns. turistiripulilta?
Mansikan makuiset Rela Tabsit testasin nyt ensimmäistä kertaa ja ihastuin! Pureskeltavat tabletit maistuvat tosi hyvältä! Plussana vielä se, että tabletit säilyvät huoneenlämmössä ja ne ovat laktoosittomia ja gluteenittomia.

Ruskettunut iho on kaunis, sitä ei ole kieltäminen. Vaikka auringonoton haitoista varoitellaankin jatkuvasti, rakastan auringossa oleilua ja toki haluan myös kauniin ruskettuneen ihon kaupan päälle. Ihosta täytyy kuitenkin pitää hyvää huolta ja palamista olisi vältettävä. Aurinkosuojavoiteet ovat ehdottomasti nro.1 ihon suojaamisessa, mutta jotain voi tehdä sisäisestikin. Olen jo vuosia käyttänyt karoteenikapseleita parantaakseni rusketusta. Bioteekin Aurinkokapselit sisältävät luontaisia karotenoideja, jotka auttavat saamaan kauniimman rusketuksen. Aloitan karoteenikuurin jo pari viikkoa ennen aurinkolomaa ja jatkan reilusti loman yli. Kesäisin kapselit ovat käytössä "non-stop". Kärsin aurinkoihottumasta ja palan toisinaan aika helposti, mutta olen huomannu että aurinkokapseleiden avulla ongelmat ovat lievempiä. Prahan reissulla en aurinkokapseleita tarvinnut, kun kyseessä ei ollut aurinkoloma eikä sääkään salllinut vähissä vaatteissa kulkemista. Nyt kun koti-Suomeen on luvattu kauniita aurinkoisia kelejä niin aurinkokapseleiden aloittaminen alkaa olla ajankohtaista.
Reissaajan matkaeväisiin kuuluu tietenkin myös hyvät rakkolaastarit. Prahassa tuli käveltyä päivittäin kilometritolkulla ja jopa hyvät kengät alkavat jossain vaiheessa hiertää hikoilevaa jalkaa. Testasin reissussa Wonderm Blister Defence- silikonisidosta. Sidos ehkäisee rakkojen muodostumista ja suojaa jo syntynyttä rakkoa. Sios on joustava ja hengittävä. Laitoin suojaavan silikonisidoksen kantapäihin heti tämän neljän päivän kävelymaratonin alussa, joten onnistuin välttymään rakoilta. Sidos pysyy paikallaan hyvin jopa useamman päivän ajan, se kestää myös kastumisen. Minulla sidos kesti hyvin kolme päivää, viimeiseksi päiväksi en sitä enää tarvinnutkaan. Suosittelen lämpimästi!

Neljäs mainio tuote, johon olen saanut tutustua on Melarest -melatoniinivalmiste. Reissaajalle tämä on loistava tuote, mikäli matka suuntautuu monen aikavyöhykkeen yli ja kärsii aikaerorasituksesta. Toki se sopii myös lyhyemmillä matkoilla jos kärsii univaikeuksista uudessa ja vieraassa nukkumisympäristössä. Melatoniini lyhentää nukahtamisaikaa ja lievittää aikaeron vaikutuksia. Melarestia voi turvallisesti käyttää pitkiäkin aikoja yhtäjaksoisesti. Olen herkkäuninen, nukahtaminen on välillä vaikeaa ja uni on katkonaista. Vieraissa paikoissa, kuten hotelleissa uni ei meinaa aina tulla, joten kokeilin nyt melatoniinia. Täytyy myöntää, että se auttaa! Nukuin hyviä pitkiä unia! Melatoniinista olen saanut apua myös yötyöstä aiheutuviin uniongelmiini, joten tämä tuote jää ehdottomasti lääkekaappini vakiovarusteeksi.
Hei, mukavia uutisia sinulle! Voit osallistua kilpailuun, jossa palkintona on Olympus TOUGH TG-830 iHS Adventure Kit-kamera (arvo 250e). Sinun tarvitsee vain lähettää auringonottokuvasi ja täyttää yhteystietosi TÄÄLLÄ. Paras kuva palkitaan!

Nyt nautitaan edessä olevasta ihanasta kesästä, reissataan kotimaassa ja ulkomailla, ja muistetaan ottaa mukaan hyvät reissueväät, että matkoista tulee kaikin puolin onnistuneet ja ikimuistoiset!

*AnuElina


10 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :) Meillä pääsi käyttöön yllättäen rakkolaastarit pikkureissaajalla, onneksi nappasin ne mukaani! Samoin toki Relat ja Aurinkokapselit (meillä aikuisilla). Toivottavasti saadaan pian nauttia kesäisistä säistä Suomen kamaralla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran on ullut reissattua, että alkaa jo tietää millainen selviytymispaketti kannattaa pakata mukaan. Monelta harmilta välttyy kun osaa ennakoida. :)

   Poista
 2. Hih, jopas oli osuva yhteistyöpaketti sulle :D
  Ihanaa viikonlopun odotusta, lämpöä olisi luvassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano, juuri minulle sopiva yhteistyö!
   Nautitaan lämpenevästä säästä!

   Poista
 3. Huippupostaus, kiitos! Noita Rela-tabseja syö ihan mielellään, useampaa "makua" maistaneena ei mitään nieltäviä kapseleita enää viitsi edes ostaa. Ja laastarit meikäkin laittaa aina reissussa kantapäihin, oon todennut toimivaksi tavaksi! Mutta tota melatoniinia ei oo kyllä koskaan tullut mieleen kokeilla, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla melatoniinia, se toimii eikä aiheuta riippuvuutta niinkuin unilääkkeet. Mansikka-Rela oli maistuva uusi tuttavuus!

   Poista
 4. Kylläpä on sopivasti osunut sinulle tämä yhteistyöpaketti! :) Me ollaan kans käytetty ulkomaan matkoilla (ja jo ennen) maitohappobakteerivalmisteita, eikä olla kärsitty mahavaivoista! Että kyllä ne varmasti auttaa :) Kivaa torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä vakaasti uskon, että maitohappobakteerit auttaa. Vaikka muuten olen herkkävatsainen, ts. oireilen vatsalla helposti, niin reissussa vatsa on pärjännyt ihmeen hyvin. :)

   Poista
 5. Mä oon meinannut kokeilla noita aurinkokapseleita. Rakastan aurinkoa ja rusketusta, mutta kun eihän se niin terveellistä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Mä aloitan tässä hiljalleen niiden popsimisen, kun alka tuo aurinko enemmän paistella. Tervetuloa tasainen kaunis rusketus!

   Poista