maanantai 3. maaliskuuta 2014

Muuttovimma





Nyt kuulkaas tökkii ja pahasti. Tämä asunto nimittäin. Nämä samat nurkat ja seinät. Samat epäkäytännölliset asiat, samat maisemat. Sama ruma muovimatto ja pinttyneen valkoiset seinät. Sama pieni ja nuhjuinen wc, typerän mallinen olohuone ja liian pieni keittiö. Ei parveketta, ei liesituuletinta, sälekaihtimia eikä kunnollista pakastinta. Ei saa rempata, ei maalata eikä tapetoida. Ruma ja kulunut kylpyamme, falskaava keittiön hana, kylmenevät patterit, ovia paukutteleva naapuri. Ja lähestyvä putkiremontti.






Tässä päällimmäiset syyt siihen, että tämä tyttö haluaa muuttaa. Ja aikookin muuttaa. Vielä ennen syksyä, ihan varmasti. Mieluiten jo ennen kesää. Putkiremontti tosiaan lähestyy (en tiedä milloin, mutta ehkä jo tänä vuonna) ja 3-4 kuukauden evakkoreissu ei houkuttele. Siksi onkin sama pakata koko kämppä muuttoautoon ja ottaa hatkat. Mutta minne? Siinäpä se pulma onkin. Vuokralle toistaiseksi, se on varmaa, ja helppojen kulkuyhteyksien päähän työpaikasta ja keskustasta. Mutta mistä löytyisi sopuhintainen kiva koti? Ajattelin näin aluksi hakea työsuhdeasuntoa. Helsingin kaupungiltakin voisi kysellä uusimmista asunnoista (alkusyksystä valmistuu pari uutta kerrostaloa). Viimeisenä oljenkortena ehkä ilmoitus Hesariin.

Ja mitäkö sitten haluan uudelta kodiltani hyvän sijainnin lisäksi? Tämä "vaatimuslistani" tuskin tekee kodin etsinnästä kovin helppoa, päinvastoin. Saattaa käydä yhtä huonosti kuin miehen etsinnässä. ;)
Mutta ainahan saa toivoa, joten...

* kaksio, 45-60m2
* tilava parveke
* toimiva pohja
* reilun kokoinen keittiö ja wc/kylppäri
* äskettäin remontoitu tai vapaus tehdä remonttia oman maun mukaan
* vaalea ja valoisa asunto
* vaaleat lattiat (mikä tahansa materiaali paitsi muovi)
* suuret ikkunat, joissa sälekaihtimet
* liesituuletin (ei enää ruuan hajua vaatteissa ja koko kodissa pari päivää kokkailun jälkeen)
* jääkaappi-pakastin (tai ainakin paikka sille)
* astianpesukone (tai ainakin paikka sille)
* hissitalo (asunto mielellään ylemmistä kerroksista)

Hupsista, onkohan tämmösiä asuntoja edes olemassa? Ja mitenköhän saisi sen lottovoiton, että voisi maksaa tämmösestä asunnosta vuokraa? No, aika näyttää millaiseen "luukkuun" muuttokuormani vien. Jostain joudun ehkä tinkimään, mutta parvekkeesta ja asunnon koosta en ainakaan!






Vaikka en ihan unelmieni (vuokra)asuntoa saisikaan, niin todella innoissani olen tästä muuttoajatuksesta. Olenhan asunut tässä kodissa jo 7,5 vuotta eli pidempään kuin missään koskaan. On siis jo aikakin vaihtaa maisemaa. :) Tässä kevään mittaan kertoilen täällä blogissa, kun asia nytkähtää johonkin suuntaan. Ja jos sinulla on tietoa touko-kesäkuussa vapautuvasta unelmieni vuokra-asunnosta niin vinkkaa ihmeessä (kehä ykkösen eteläpuolella).

Näissä ajatuksissa aloitellaan uutta viikkoa. Ulkona sataa lunta/räntää ja taivas on superharmaa. Onneksi fiilis on ihan jees kaikesta huolimatta. Ruokakauppaan pitäisi lähteä hakemaan lisää rahkaa ja vihreää, iltapäivällä taas treenaamaan. Tätä mun elämä on seuraavat viikot. Superdieettiuutisia luettavissa TÄÄLLÄ.

Iloa maaliskuun ensimmäiseen viikkoon!

*AnuElina


Ps. Kuvathan eivät millään tavalla liity muuttamiseen, mutta näyttävät kuitenkin kivemmilta kuin kuvat rumasta muovimatosta, kuluneesta kylpyammeesta tai lohkeilevasta kattomaalista.

19 kommenttia:

  1. Voi kuinka hauskasti kirjoitit postauksen! :-) Pidän peukkuja että sopiva asunto ehdottomasti kohdalle osuu mahdollisimman pian! :-) Olet laittanut kotisi kyllä niin nätiksi kaikesta huolimatta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi täällä blogissa ei tarvitse esitellä niitä asunnon epäkohtia...mitä nyt tuo kamala lattia vähän vilahtaa välillä.

      Poista
  2. Suosittelen
    sivustoa koti24.fi. :-)Sinne voit laittaa etsitään vuokra-asuntoa
    -ilmoituksen. myös oikotiellä on muistaakseni (ainakin ollut)
    mahdollista tehdä asunnon hakijan ilmoitus.

    VastaaPoista
  3. Voi vitsit, tuli tästä postauksesta niin elävästi mieleen oma muutaman vuoden takainen muuttokuume! Asuin kerrostalossa parvekkeettomassa yksiössä ja paikkakuntakin oli väärä ;) Päätin siis ostaa saunallisen rivitalokaksion synnyinpaikkakunnalta. Kuvittelin, että sehän käy tuosta vaan mutta tais mennä pari vuotta ennen kuin "se oikea" löytyi... Ja nyt ei todellakaan ollut tarkoitus masentaa sua, oon aivan varma että löydät omasi paljon nopeemmin kuin minä! Mutta tiedän siis täysin mistä puhut; kun muuttopäätöksen on tehnyt, niin vanhaan jääminen ei vaan ole enää mahdollista.
    Pidän täällä peukut pystyssä, että sinä ja uusi kotisi löydätte toisenne pian! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan että uusi koti löytyy alkusyksyyn mennessä. Ennen toukokuun loppua en pystykään muuttamaan.
      Ja onneksi etsin "vain" vuokra-asuntoa, sen ei tarvitse olla niin täydellinen kuin se jonka meinaa ostaa.

      Poista
  4. Kannattaa todellakin muuttaa ennen putkiremppaa...toivottavasti löytyy pian uusi koti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alunperin ajattelin, että lähden evakkoon putkirepman ajaksi, mutta nyt haluan ehdottomasti muuttaa kokonaa pois. Täytyy alkaa katselemaan ja kartottamaan vaihtoehtoja.

      Poista
  5. Toivottavasti unelma-asuntosi löytyy pian! Kannattaa kurkata myös SATO:n asunnot, josko sieltä jotain sopivaa lötyisi, niissä saa ainakin maalata seiniä ja maalit maksaa SATO, muusta en kyllä tiedä (vielä). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, SATO ja VVO on myös mahdollisia väyliä kodin etsimisessä.

      Poista
  6. Oikein kovasti tsemppiä asunnon etsintään, usko pois vielä se upea yksilö sieltä eteen tupsahtaa! Hyvä kun olet ajoissa liikkeellä. Sukulaisia ja ystäviä asuu siellä suunnalla, voin laittaa heillekin kyselyä.
    (Olen itse niin haltioissani uudesta kodistani, että toivon lämpimästi sullekin tärppäävän:) )

    VastaaPoista
  7. Vinkkejä en osaa antaa, mutta peukkuja osaan pitää :) Toivotaan, että se oikea löytyy pian. Siis asunto, mut miksei äijäkin, hehe ;D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, en pistäis pahitteeksi vaikka löytyis molemmat. :)

      Poista
  8. Empä pysty asuntoasiassa auttamaan kun asustelen kehä kolmen takana. Toivottavasti kuitenkin löydät sopivan asunnon ennen syksyä. Kurjaahan tuo on jos vuokranantaja ei tule missään vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis nykyisessä vuokranantajassa ei ole mitään vikaa, hän on oikein reilu rouva! Haluan vaan itse muuttaa, vaikka saisinkin asua tässä remontin jälkeen.

      Poista
  9. Tsemiä sopivan asunnon etsintään, toivotaan että se tulee pian vastaan! :)

    VastaaPoista
  10. Kirjoititpa hauskasti, toivottavasti löytäisit kivan uuden asunnon. Minäkään en osaa nyt auttaa vaikka haluaisinkin :) kuvista taas tulee esiin ihana tunnelma, kaunis koti ♡ pidän niin peukkuja sulle!!

    VastaaPoista