keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Sitruunaisen raikasta
Ajattelin ottaa tavaksi, ihan jokapäiväiseksi. Nimittäin sitruunaveden juomisen aamuisin. Tätä on hehkutettu useammassakin blogissa tänä keväänä ja minäkin koin herätyksen. Sitruunavesi kuului aamurutiineihini joskus vuosia sitten, kunnes se unohtui. Nyt herättelen tavan uudelleen henkiin. Sitruunan raikkaus herättää kropan ja pistää koneiston käyntiin. Samalla se "pakottaa" juomaan ainakin yhden lasillisen vettä, ennenkuin koneistoon työnnetään muuta pöperöä. Tuskin koneisto tästä pahaa tykkää. Kaiken kukkuraksi tykkään hurjasti kirpeistä ja happamista mauista, joten tämä sopii minun aamurutiiniksi ilman irvistelyjä. Miksipä siis ei?! En tiedä mitä hampaat tykkävät säännöllisestä käytöstä, tuskin kovin pahaa, sillä juon kyllä sitruunaveden jälkeen muitakin juomia (vettä ja teetä ainakin), joten hampaat saavat huuhtelun. 

Ja eipä tuosta sitruunan värin vaikutuksestakaan voi kiistellä. Ihana raikkaan keltainen on piristysväri parhaimmillaan. Joskus keltainen oli piristysvärinä sisustuksessakin, mutta tänä keväänä riittää nuo ihanat pikkuauringot lautasella. 

Tänään minä tarvitsen vielä lisäpiristystä (vuorokauden valvomisen jälkeen vain 5 h pätkittäistä unta), joten suuntaan tuonne ihanaan auringonpaisteeseen pitkälle kävelylenkille ennenkuin yö taas kutsuu ahertamaan. 

Piristyitkö sinä? Raikasta ja reipasta viikon puoliväliä sinulle!

*AnuElina


Ps. Puristan vesilasilliseen 1/4 sitruunan, riittää hyvin.


12 kommenttia:

 1. Eipä olisi huono tapa itsellekään ottaa tuo käyttöön. :) Ihanan pirteitä kuvia, keltainen on kyllä piristävä väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatta kokeilla, ei siitä ainakan haitta pitäisi kenellekään olla. :)

   Poista
 2. Sitruunavesi on hyvää! :-) Olen sen taas kevään tullen ottanut itsekin tavaksi, hyvä olo tulee! :-)

  VastaaPoista
 3. Täälläkin on otettu sitruunaveden juominen aamuisin. :) 1/4 sitruunaa tosiaan riittää ja näin tulee juotua se lasillinen vettä herättyään. Muuten joisin varmaan vasta parin tunnin päästä heräämisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tämä on tapana muillakin!

   Poista
 4. Itselleni ei sitruunavesi maistu jostain syystä, vaikka sitruunat näyttävätkin herkullisilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se taatusti kaikille uppoa, onhan se vähän kirpakkaa. ;)

   Poista
 5. Pitääpä tuokin vinkki kokeilla, sillä piristystä nyt kyllä tarvitaankin. Onneksi on aurinkoiset ilmat edes.
  Aurinkoista fiilistä yöputken keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko tekee kyllä niin paljon hyvää! Tosin tänään ei sekään auttanut, olen nukkunut vain pari tuntia yövuorojen välissä. Ihan kamala olo...

   Poista
 6. Sitruunavesi on kyllä hyvää, kyllä se voittaa pelkän veden mennen tullen! :) Keltainen on tosiaan ihanan pirtsakka väri! Minäkin olen alkanut lisäämään sitä aavistuksen verran sisustukseen. Aloittelin tytön huoneesta, mutta pian on tulossa myös olkkariin jotain pientä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytypä käydä kurkkimassa, miten keltainen näkyy teidän sisustuksessa. :)

   Poista