maanantai 4. marraskuuta 2013

Unelmista totta!


G'day mate!

Nyt on kuulkaas niin synkkää, sateista ja pimeää, että on pakko keksiä jotain piristävää elämään ja tänne blogiin. Postausaiheita kyllä olisi, mutta vakkariyökkö ei työputkien aikana juurikaan näe päivänvaloa eikä voi siksi valokuvata, joten on keksittävä "korvikepostauksia" ja käytettävä netistä lainattuja kuvia. Tämä postaus on kuitenkin erittäin mieluinen... Minulla on nimittäin pieni salaisuus (mutta ISO asia), jota olen pimittänyt teiltä jo kuukauden verran. Arvatkaa vaan miten vaikeaa se on ollut?! Nyt minun on kuitenkin ihan pakko paljastaa, että yhdestä pienestä unelmasta tulee totta tulevana talvena. 

Se on nimittäin niin että... 
Minulla on lentolippu AUSTRALIAAN (ja valitettavasti myös sieltä takaisin)!


(kuva: www.olstars.com)

(kuva: www.vidani.com)

(kuva: www.en.vikipedia.com)

(kuva: www.justthetravel.com)

Elikkä tämä tyttö toteuttaa yhden haaveensa ja lentää talvilomalla Australian ihmemaahan, lämpöön ja aurinkoon. Olen pois täältä kylmästä pohjolasta melkein koko tammikuun, reissun kesto 23 päivää. Matkan tukikohta on Sydney, missä asuu ihana lapsuudenystäväni M. Hänen kanssaan reissataan pitkin itärannikkoa ja nautitaan Sydneyn antimista yhteensä parin viikon ajan. Yksikseni reissaan sitten viikon verran luultavasti Melbournen suunnalla. Tarkemmat reittisuunnitelmat ovat vielä auki, kovasti tässä suunnitellaan ja kohta varmasti varaillaan sisämaanlentoja ja hotelleja. Haastavaksi tämän suunnittelun tekee se, että meillä on M:n kanssa 9 tunnin aikaero ja vaatii hieman sumplimista milloin päästään yhtäaikaa tietokoneen ääreen Skypeen/Facebookiin. Mutta kyllä se onnistuu, seuraavat Skype-treffit on torstaina. :)

Tasan kaksi kuukautta pitää jaksaa vielä odottaa tämän unelman toteutumista. Onneksi tähän väliin mahtuu kaikenlaista kivaa joulunajan ohjelmaa, niin odottelu ei käy ylivoimaiseksi. Ihan kohta on joulukuu ja sitten jo seuraavana tammikuu. Koitan pysyä nahoissani!

Oletko sinä käynyt Australiassa? Olisiko sinulla jotain hyviä reissuvinkkejä? Kaikenlainen lisäinformaatio on tervetullutta. :)

Näissä unelmissa ja ajatuksissa valmistaudun täällä neljänteen ja tällä erää viimeiseen yövuoroon. Sitten saankin nauttia vapaapäivistä, mahtavaa! Nyt lenkkarit jalkaan ja tuonne pimeään, mutta niin raikkaaseen syysiltaan herättelemään mieli ja kroppa.

Mukavaa uuden viikon alkua sinulle!

*AnuElina


38 kommenttia:

 1. VAU, mikä matka tulossa! Vinkkejä ei oo antaa, kun en ole ikinä käynyt, mutta uskon että upea reissu sinulle tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulee upea reissu, sellainen "once in a lifetime"-kokemus. :)

   Poista
 2. Ihanaa mikä reissu sinulla on tiedossa...:)

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömän hieno reissu tulossa, onnea siitä!

  VastaaPoista
 4. Apua, mieletön suunnitelma sulla!! Valitettavasti en osaa suositella kivoja kohteita, kun olen ihan kokematon reissailija.
  Esikoinen suunnittelee tuonne lähtöä ylioppilaskirjoitusten jälkeen ensi keväänä....
  Iloisia suunnitteluhetkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo reissu kuulostaa aika uskomattomalta. Se varmaan realisoituu vasta lähtöpäivänä, nyt jotenkin epätodellista...

   Poista
 5. Voih, ihanat aussit. Olen kiertänyt koko saaren, ja ajanut autolla Sydneystä Perthiin. Juu;) Mutta hei, Sydney on ihana, koko rannikko ylös Brisbaneen. Mun oma lemppari on kyllä länsirannikko, ja pohjoinen, ja etelä ja ihan kaikki! Hyvä veto, kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin, että sinä olet varmaan ehtinyt koluta Aussitkin! ;) Hyvä tietää että voin käydä kyselemässä sulta vinkkejä.

   Poista
 6. Oi, oi, minne sulla on matka, ihanaa toteuttaa haaveita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, pitäisikin päättää että. joka vuosi toteuttaa jonkun ison tai pienemmän haveen. Haaveita toteuttaessa tuntuu, että saa elämässä jotain uutta aikaiseksi, kun muuten tämä arki on aina sitä samaa.

   Poista
 7. Voi että miten ihanaa, kun pääset unelmiesi matkalle. Olet sinä kyllä rohkea kun yksin matkaat. :) En voi antaa matkavinkkejä sorry.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavalta kyllä tuntuukin...! Ei yksin matkustamiseen niin hirveästi rohkeutta tarvitse, enemmänkin yksinolon sietämistä. Mutta sehän on minulle tuttua, niin paljon olen yksin perusarjessakin.

   Poista
 8. Oi että. Tuo on munkin pitkän ajan haave, joskus päästä Australiaan.

  VastaaPoista
 9. Oon Sydneyssä vaihdossa ja mun blogista löytyy vähän kaikkea ausseihin liittyvää :) : www.emmamay-22.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos Emma! Käyn lukemassa blogiasi tuotapikaa!

   Poista
 10. Vaude! Mahtava juttu. Vähän käy kyllä kateeksi ;) Pingviinimatkoilla on aika kivoja Australia-juttuja blogissaan:
  http://pingviinimatkat.pallontallaajat.net/category/australia/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, käyn tutustumassa pingviinimatkoihin. :)

   Poista
 11. mahtavaa!!! mulla on muutama kaveri kuljaillut australiassa muutaman kuukauden ajan ja tykkäsivät !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkihan tuota maata hehkuttaa, siksi on pakkko mennä tsekkaamaan mistä ne oikein puhuu! ;)

   Poista
 12. Wau, varmasti mahtava reissu tiedossa!:) australiaan ois huippua päästä joskus käymään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun säästämään vaan...niin näitä reissu-unelmia toteutetaan! :)

   Poista
 13. Oih, huippua! Sä oot kyllä rohkea likka ku uskallat yksin reissata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, ei niinkään rohkeutta vaan sopivaa asennetta. :)

   Poista
 14. Voi miten mahtavaa, tulee varmasti huikea ja unohtumaton matka! :) Ihana juttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun olette puolestani niin iloisia! :)

   Poista
 15. Ihan mielettömän ihanaa, että pääset toteuttamaan unelmia. :)
  Mahtava matka sulla tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Pienistä unelmista tulee isoja ja ne toteutukset vasta valtavia ovatkin! Elämä on liian lyhyt hukattavaksi, nyt eletään täysillä! :)

   Poista
 16. vau, mahtavaa!! Sinne olisi kiva joskus päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aussit taitaa olla aika monen unelmalistalla enkä ihmettele yhtään. Onhan se ihan ainutlaatuinen maa!

   Poista
 17. Ihan mieletöntä!!! Juuri näin pitää tehdäkin, lähteä rohkeasti toteuttamaan omia unelmia (:

  Minä en ole VIELÄ käynyt Ausseissa, mutta voidaan vetästä Sydneyssä kentällä läpsystä vaihto, sillä me lähdetään 2.1. jatkamaan matkaa. Ehditään pyöriä vajaa pari viikkoa Ausseissa, juurikin itärannikolla Byron Bayssa ja Sydneyssä!

  Ihanaa tulevaa lomaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt te olette jo matkalla, kun täällä näpyttelen. Toivottavasti matka alkoi onnekkaasti.
   Mä pyörin juuri noila samoilla nurkilla kuin tekin: Sydney, Byron Bay, Surfers Paradise, Noosa, Fraser Island ja loppulomasta vielä Melbourne. Huikea matka edessä teillä ja mulla!

   Poista
 18. Oih ihanaa. Kolma vuotta sitten olimme viiden viikon reissulal Hongkongissa ja Australiassa. Hongkongissa oli pakko vetää pari päivää henkeä molempiin suuntiin, pitkät lennot kun ovat minulle tuskaa.

  Sydneyssä olimme mennen tullen, siinä välissä miehen sukulaisten luona Gold Coastilla ja vielä muutamalla yli yön matkalla Noosassa ja vuoristo-, sademetsä- ja viinitilareissulla. Liikuimme mielestämme todella paljon ja näimme valtavasti, mutta kun kartalta tutkaili missä olimme olleet, olimme kattaneet vain pienen pienen nurkan Australiasta...

  Australia on kuitenkin valtava manner, eikä kannata ahnehtia liikaa. Mieluummin nauttii olostaan ja näkemästään muutamassa paikassa kuin ahnehtii liikaa kilometreja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän kolme viikkoa kyllä riitä koko maan tutkailuun, ei siinä ajassa ehdi nähdä kuin pienen siivun. Minulle se siivu on juurikin tuo itärannikko ja Melbourne. Aikamoista paikanvaihtoa reissu tulee olemaan, mutta toivottavasti jokaisessa kohteessa ehtii nauttia ja nähdä riittävästi.

   Poista