keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Kun tänään lähden - Tuoreimmat fiilikset ja suuret suunnitelmat


Niinhän siinä kävi, että lokakuusta tuli mahdottoman kiireinen enkä ehtinyt paria postausta enmpää kirjoittamaan. Pahoittelut hiljaisuudesta. Lokakuun täyttivät neljän viikon työrupeama, muuttojärjestelyt, pakkaaminen, itse muutto ja asunnon siivous sekä tuhat ja sata hoidettavaa asiaa.  Unohtamatta ystävien treffaamista, sillä kohta olemme pidempään erossa.  

Blogia seuranneet tietävät, että olen viettänyt tämän vuoden vapaata nelikymppisen elämää. Hyppäsin pois työn oravanpyörästä ja olen nauttinut mm. matkustelusta, liikunnasta, rauhasta, vapaudesta, sosiaalisesta elämästä. Irtiotto on todella kannattanut. Tänä syksynä lisäsin vettä myllyyn ja nyt on edessä irtiotto nro 2. Olen ollut viime sunnuntaista asti koditon! Möin asuntoni ja pakkasin tavarat varastoon. Rumba oli ihan järkyttävä. Kymmeniä työtunteja, stresiä, verta, hikeä ja paljon kyyneleitä. Ihan liian monta rautaa tulessa yhden kuukauden aikana yksin hoidettavana. Mutta selvisin! Nyt edessä on täydellinen vapaus, sillä olen nyt työtön, koditon, lapseton ja miehetön! Aika ideaali tilanne ottaa hatkat ja ja antaa elämän kuljettaa. Minun tapauksessa selvin vaihtoehto on pako maailmalle pois alkavan talven alta.

Viime talvena toteutin haaveeni vähän pidemmästä matkasta, kun olin seitsemän viikkoa kiertelemässä Kambodzassa, Vietnamissa ja Thaimaassa. Reissu oli erittäin onnistunut ja siitä innostuneena haluan nyt toteuttaa vieläkin pidemmän matkan. Huomenna starttaan rinkka selässä kolmen kuukauden mittaiselle reissulle. Ja minnekäs muualle kuin Aasiaan! Aloitan reissun Balilta, missä chillailen koko marraskuun. Rantaelämää, rentoutumista, urheilua, kauniita maisemia... Ehkä joudun myös kokeilemaan surffausta ja joogaa, Balihan on noista lajeista tunnettu. 

Balilta suuntaan Malesiaan reiluksi pariksi viikoksi. Reitti siellä on vielä hieman työn alla, luultavasti enemmän kaupunkielämää luvassa. Joulukuun puolivälin jälkeen jatkan matkaa Thaimaahan, missä tapaan veljen perheen. Vietämme joulun yhdessä Thaimaan auringon alla. Alustavan suunnitelman mukaan olisin palaamassa Suomeen tammikuun loppupuolella. Tämä on tosin vain suunnitelma, paluulipua ei ole ja suunnitelmat voivat aina muuttua suuntaan tai toiseen. Haluan säilyttää matkallani tietynlaisen vapauden enkä suunnittele liikaa etukäteen. Ellei Suomi-ikävä vielä vaivaa, saatan jatkaa matkaani vielä helmikuun puolellekin. Olkoon tämä matka sellainen oman elämäni "Eat, Pray, Love". 

Matkalla aion aktivitua myös täällä blogissa. Yritän kirjoitella kuulumisiani päiväkirjamaisesti fiilistellen ja omia kokemuksia, huomoita ja oivalluksia jakaen. Turha siis odottaa kattavaa matkaopasta. Pyrin postaamaan suhteellisen reaaliaikaisesti mikäli nettiyhteydet toimivat. Balilla (ja ilmeisesti myös Malesiassa) on nyt sadekausi, joten olen varautunut siihen, että sadetta pidellessä on aikaa istua läppäri sylissä jossain kivoissa kuppiloissa. Matkaani voit seurata lähes reaaliajassa myös Instagramissa (anuelina76) ja Facebook-ystäväni saavat varmasti tiuhaan tahtiin päivityksiä touhuistani. Tervetuloa mukaan kolmen kuukauden nojatuolimatkalle!!
















Tämän postauksen kuvat eivät nyt ihan liity tulevaan matkaan, mutta sopivat vallan hyvin aurinkoiseen rantateemaan. Nämä ihanat rantamaisemat löytyvät Los Angelesista Venice Beachilta ja Santa Monica Beachilta. Postaus jäi kiireen vuoksi kirjoittamatta, mutta nyt saatte edes kuvamaistiaiset! Matkasta on jo puoli vuotta aikaa, joten unohdetaan USA ja keskitytään uusiin seikkailuihin. 

Nyt vielä viimeiset maktajärjestelyt, rinkka reissukuntoon, laatuaikaa perheen parissa ja sitten mennään. Seuraavan kerran treffataankin sitten Balilla! Heippa!


*Anu



27 kommenttia:

  1. Wau, niin mahtavaa! Ihanaa matkaa Anu, nauti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heini! Nyt vihdoin alkaa reissuun lähtökin tuntua todelliselta, kun on saanut muuttorumban hoidettua. Aika huikeeta!!

      Poista
  2. Niin huikeaa ❤ upeaa! Paljon iloa matkaasi mukaan 🤗❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Matkaan mahtuu varmasti paljon kaikenlaista, toivottavasti pääasiassa iloa!

      Poista
  3. Niin mieletöntä, että toteutat sen, mistä niin moni vain uskaltautuu tai pystyy uneksimaan! Kolmen kuukauden nojatuolimatka lohduttaa kovasti täällä Suomen talvessa, ei sellaisellekaan ihan jokainen pääse 😀! Kiitos siis jo etukäteen, että jaat sen kaiken mielettömän myös meille! Turvallista, ikimuistoista matkaa ♥️!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Kyllä nämä suuret päätökset ovat vaatineet paljon, mutta olen varma että jään reilusti plussan puolelle. Erittäin mielellään jaan kokemuksia ja ajatuksia matkastani myös teille näillä somekanavilla. :)

      Poista
  4. Oi, ihanaa ja turvallista matkaa Anu ❤️

    VastaaPoista
  5. Mahtavaa, että elät elämää tekemällä sitä, mistä nautit ja olet haaveillu! Innolla ootan kuulumisia sinun "seikkailuista". Turvallista matkaa :) t. Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Tämä vuosi on unelmien toteuttamista varten, sitten palataan taas normaaliin arkeen. Kiva että olet siellä seurailemassa matkaani!

      Poista
  6. Vau niin mahtavaa, taidan tulla perässä <3 Upeaa matkaa ja monta ihanaa kokemusta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Lähde mukaan vaan, seura kelpaisi kyllä!

      Poista
  7. Kyllä hiukan käy kateeksi, niin huikean hienolta kuulostaa reissusuunnitelmat! Ja varmasti todella vapauttava tunne kun ei ole mitään sitovia velvoitteita, nyt kun asuntokin on myyty - sitä on vapaa kuin taivaan mintun menemään minne haluaa! Hurjasti onnea uusiin seikkailuihin, kuvatulvaa odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siis piti kirjoittamani, että vapaa kuin taivaan lintu... 🙈

      Poista
    2. Kiitos!! Vapaus tuntuu kyllä aika kivalta, vaikka se onkin vaatinut paljon työtä, uhrauksia ja sulattelemista. Mutta kaikki vaivannäkö varmasti palkitaan aikanaan!

      Poista
  8. Tätä lukiessa tulee ihan ensimmäisenä mieleen, että oletko onnellinen? Mitä pakenet? Luulen, että muutakin kuin talvea? Itseäsi? Suunnilleen samanikäisenä, mutta äitinä ja vaimona, en ole kateellinen, vaikka näin kirjoitankin. Siitä ei ole kyse. Itse en haluaisi lähteä kolmeksi kuukaudeksi Aasiaan, en yksin enkä edes mieheni kanssa. Tyylisi kirjoittaa on jopa blogin pitäjäksi erikoinen. Teksti on liian siloiteltua ja kaikki on liian hienoksi viilattua. Miksi et kirjoita niinkuin asiat oikeasti ovat, olisi paljon uskottavampaa? En pidä kovin erikoisena tätä matkasuunnitelmana, kuulostaa varsin massaturismilta. Trust me, been in Bali. En kirjota tätä ilkeyttäni, mutta toivon, että löydät matkan aikana rauhan itsesi kanssa ja uskallat kirjoittaa totuudenmukaisesti. Sellaista blogia on kivempi lukeakin. Totta, life is full of choices, mutta oletko oikeasti itse valinnut yksinäisyyden? Sitä on vaikea uskoa. Hyvää matkaa sinulle, nauti maisemista ja kirjoita matkakuulumisista rehellisesti. Jopa niistä vaikeista hetkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, olen onnellisempi kuin vuosiin. Elän unelmiani todeksi nyt, kun siihen on mahdollisuus. Minun ei tarvitse paeta muuta kuin edessä olevaa talvea, sitä inhoan. Toki meidän jokaisen elämässä on varjopuoliakin, olen niistäkin kirjoittanut avoimesti täällä blogissa. Ikävä kuulla, että elämän eri puolet ovat jääneet sinulta huomaamatta. Yritän kuitenkin enemmän keskittyä positivisiin asioihin elämässä ja siksi myös täällä blogissa. Harmi jos se vaikuttaa siltä, että elämäni ja blogini on vain siloteltua kulissia. Blogeja on niin monta erinäköistä kuin on kirjoittajiakin eikä meidän onneksi tarvitse miellyttää aina eikä kaikkia.

      Mahtavaa jos olet itse päässyt matkustelemaan ei niin turistisissa paikoissa, ehkä minäkin ne vielä joskus löydän. Jokainen kuitenkin matkustaa omalla tyylillään ja niihin kohteisiin, jotka kiinnostavat. Onneksi saamme olla erilaisia. Toivon itsekin, että matkasta tulee ihana. Kiitos! Toivottavasti löydät jatkossa enemmän itsesi tyylisiä blogeja, onneksi tämäkin on maku- ja valintakysymys.

      Mukavaa alkutalvea sinulle!

      Poista
  9. Kuulostaa aivan ihanalta ja kolmessa kuukaudessa on jo hyvin aikaa nähdä ja päästä pintaa syvemmälle. Huippua, että olet rohkea ja toteutat omaa taivaltasi omalla tavallasi. Täällä ainakin odotetaan innolla reissupostauksia ihanainen! <3 Ja vietämme näköjään joulua samassa maassa... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Rennolla meiningillä mennään, katsotaan mitä kaikkea eteen tupsahtaa. Ihanaa matkan odotusta teillekin, hyvän joulukohteen olette valinneet!

      Poista
  10. Ihan mieletöntä! Upeaa, että uskallat toteuttaa unelmasi! Malttamattomana odotan kuulumisia ja ihania aurinkoisia kuvia. Tsemppiä reissuun 💪🏼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ihan pakko vielä kysäistä että millä kameralla kuvaat? Niin kivoja nuo USA:n kuvat. 😊

      Poista
    2. Kiitos, kyllähän tämä lähtö tuntuu taas jännittävältä, mutta onneksi se palkitsee sitten perille päästyäni.
      Kuvaan Olympus Pen 7:lla.

      Poista
    3. Pieni lisäys vielä, että mikä objektiivi? 😊

      Poista
  11. Kuulostaa ihan mahtavalta - upeaa reissua! Seuraan mielenkiinnolla. Olen itsekin menossa Malesiaan suht pian (tammikuussa), joten siinäkin mielessä kokemuksesi kiinnostavat.

    VastaaPoista