maanantai 9. lokakuuta 2017

Antelope Canyon - Tarua vai totta?


Viime keväisellä USAn matkalla pääsin käymään monessa uskomattoman kauniissa kansallispuistoissa, joista kerroinkin jo täällätäällä ja täällä. Nyt viimeisenä vuorossa on luontokohteiden helmi, joka teki minuun suurimman vaikutuksen: Antelope Canyon.

Antelope Canyon sijaitsee Arizonassa navajoreservaatissa lähellä Pagen kaupunkia. Se on kapea ja syvä veden muovaama kanjoni. Alempi kanjoni on 800 metriä pitkä, ylempi 180 metriä. Kanjoniin pääsee nykyisin vain navajo-oppaan johdolla pienryhmissä.

Kun saavuimme kanjonille, edessämme avautui vain punasävyinen kallioerämaa. Hämmästys oli suuri, kun laskeuduimme alas kanjoniin portaita pitkin. Ihastuksen huokaukset kaikuivat satumaisen kauniin kanjonin seinistä. En olisi ikinä uskonut kokevani jotain näin käsittämättömän kaunista maan alla! Kuljimme 800 metriä pitkän kanjonin läpi ja kameran muistikortti täyttyi toinen toistaan upeammista punaisen, keltaisen, ruskean ja violetin sävyisistä kuvista. Kanjonin seinämien väri muuttui sen mukaan miten valo osui niihin. Kanjonista noustiin pois kapeita portaita pitkin. Maan pintaan johtava aukko oli niin pieni ja kapea, että suurempikokoisella ihmisellä voi olla tukalat paikat poispäästäkseen (kts. toiseksi alin kuva).  Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, katso vaikka itse!
Jos ikinä eksyt näille maille niin käy ihmeessä ihailemassa tätä luonnon ihmettä! Menisin heti uudestaan jos siihen olisi mahdollisuus. Ja vinkkivitonen: EI AHTAANPAIKAN KAMMOISILLE! 

Mikä on uskomattomin/kaunein luontokohde missä sinä olet käynyt? Jaa vinkkisi minulle ja muille!


Kivaa maanantaita sateesta huolimata!


*Anu


10 kommenttia:

 1. Ihan uskomattoman k a u n i s t a ! 😍

  VastaaPoista
 2. Wau, nyt on vaikuttavia ja pysättäviä kuvia! Tuonne kyllä haluaisi joskus mennä, tosin mulla on pieni ahtaanpaikankammo..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin kyllä käydä tuolla uudestaan, ihan ajan kanssa ihmettelemässä!

   Poista
 3. Oh wau mitä kuvia! Siis aivan upeita!! Sä olet käynyt niin ihanissa paikoissa että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, mielettömän upeita paikkoja valtavasti!

   Poista
 4. Mieletön paikka! Näyttää aivan satumaiselta. Olispa mahtavaa joskus nähdä tämäkin paikka!

  Lucky you, pus ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä minustakin tuntui, sadulta! Voiko tuollaisia paikkoja ollakaan?!

   Poista