tiistai 3. lokakuuta 2017

USA Road Trip - Vehreät kansallispuistot


Nyt on taas aika palata USA:n länsipuolella sijaitseviin kansallispuistomaisemiin. Keväisellä road tripillä pääsin tutustumaan lukuisiin upeisiin kansallispuistoihin, jotka tekivät lähtemättömän vaikutuksen ja yllättivät todella positiivisesti. Nyt esittelyvuorossa ovat kansallispuistoista ne vihreimmät ja vehreimmät: Yosemite NP, Zion NP ja hieman kavereitaan karumpi Joshua Tree NP. Tervetuloa valokuvapainotteiselle matkalle!Yosemite National Park

Matkamme ensimmäinen etappi San Franciscosta lähdettyämme oli monille vähinäänkin nimenä tuttu Yosemite National Park, joka sijaitsee Kaliforniassa. Se on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Kansallispuisto vetää puoleensa noin neljä miljoona turistia vuodessa. Suuri osa käy ainoastaan Yosemite Valleyssa, niin kävimme mekin. Kansallispuistossa on kivoja opastettuja patikointireittejä ja suosittuja kalliokiipeilykohteita mm. El Capitanin graniittikallio. 

Me teimme puistossa muutaman tunnin kestoisen päiväpatikkaretken. Matkalle sattui upeita vesiputouksia, vehreää metsää ja jylhiä kalliomaisemia. Puistossa olisi voinut viettää helposti pari päivää lisää, mutta tiukan aikataulumme vuoksi yksi kokonainen päivä sai riittää.


Zion National Park

Toinen upean vehreä kansallispuisto on Utahin osavaltiossa sijaitseva Zion. Tämä 1900-luvun alussa perustettu kansallispuisto sopii myös päiväpatikointiin ja kauniin luonnon ihmettelyyn. Puiston merkittävin nähtävyys on 24 kilometkin mittainen kanjoni. 


 Joshua Tree National Park

Road trippimme viimeinen kansallispuisto oli Kaakkois-Kaliforniassa sijaitseva hassuista puistaan tunnettu Joshua Tree NP. Puisto on suhteellisen uusi, se on perustettu vasta vuonna 1994. Puisto on saanut nimensä parsakasveihin kuuluvan joosuanjukan mukaan. Kansallipuisto on yksi USA:n suurimmista ja se on pääosin aavikkoa. Siksipä se ei varsinaisesti kuuluisi näihin vihreisiin ja vehreisiin, mutta yllättävän paljon väriä sieltäkin löytyi. Teimme puistossa vain pienen pysähdyksen, sillä matka jatkui vielä saman päivän aikana San Diegoon. Koska olin mukana järjestetyllä road tripillä, minun ei tarvinnut nähdä vaivaa asioiden selvittelyn, puistomaksujen tai patikointireittien selvittelyssä. Siksipä en anna nyt sen tarkempia vinkkejä kansallispuistovierailulle. Jos haluat tietää lisää, löydät varsin kattavat infopaketit TÄÄLTÄ. Pari käytännön vinkkiä voin kuitenkin antaa: 

* Varaa mukaan reilusti juotavaa ja evästä. Vesipullojen täyttöpisteet löytyvät jokaisen kansallispuiston Visitor Centeristä
* Ota mukaan hyvät kengät ja hattu
* Varaa aikaa, että pääset nauttimaan puistoista monipuolisesti
* Varustaudu sadetakilla (ja repun sadesuojalla) jos patikoit vesiputouksille 

Seuraavaksi esittelyyn pääsevät kansallispuistosuosikkini, ne ihanat punasävyiset!


Iloa sateiseen tiistaihin!


*Anu8 kommenttia:

 1. Kauniita maisemia!Me kävimme Floridassa katsomassa kansallispuistossa (suoalue) alligaattoreita.Mielenkiintoinen päivä ja valtavat suoalueet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti mielenkiintoinen paikka tuokin! Floridaan en olekaan vielä eksynyt.

   Poista
 2. Voi vitsi, mitä maisemia! Mulla on noi kaikki vielä käymättä. Muir Woodissa on joskus tullut käveltyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, maisemat olivat livenä vieläkin mahtavammat!

   Poista
 3. Niin unelmamaisemia! Olet onnekas, kun olet päässyt ne omin silmin ihailemaan <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tuo kyllä ehdottomasti sellainen "once in a lifetime"-kokemus! Suosittelen lämpimästi kaikille luontointoilijoille!

   Poista
 4. On nuo Usan kansallispuistot vaan huikean upeita paikkoja! Ja Yosemite oma ehdoton suosikkini, voi kun pääsisi sinne vielä uudestaan! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, todellakin! Sain matkalta niin huikeita muistoja ja elämyksiä ettei ne unohdu koskaan!

   Poista