torstai 5. lokakuuta 2017

USA Road Trip - Oranssit kansallispuistot


Jatketaanpa matkaa läntisen USA:n kansallispuistoissa! Edellisessä postauksessa piipahdettiin vehreissä maisemissa, ihmeteltiin upeita vesiputouksia ja jylhiä kallioita (klik). Nyt vuorossa ovat suosikkini eli toisen ja kolmannen sijan jakavat oranssit kaunottaret Bryce Canyon ja Monument Valley. Sokerina pohjalla eli sijalla nro 1 on vielä yksi matkani kohokohdista. Se ansaitsee ihan oman postauksensa, joten keskitytään nyt näihin kahteen perintöprinsessaan runsaiden kuvien myötä.


Bryce Canyon

Upea Bryce Canyon sijaitsee Utahin osavaltiossa. Nimestään huolimatta kyseessä ei ole kanjoni vaan eroosion muokkaama amfiteatteri. Kansallispuisto on perustettu vuonna 1928 ja on suhteellisen pieni verrattuna moniin muihin USAn kansallispuistoihin.

Kävelimme jonkin matkaa pitkin kanjonin reunaa, mistä on huikeat maisemat yli amfiteatterin. Kauniit pilarimuodostelmat ovat ihan käsittämättömän kauniita! Jatkoimme matkaa myös hieman alemmas "kanjoniin"missä pääsee lähituntumaan eroosiomuodostelmien kanssa.

Monument Valley

Tämän kansallispuiston olet ehkä nähnyt, jos olet katsonut länkkärileffoja tai kuuluisan Forrest Gump-leffan. Oli aika huikea kokemus päästä vierailemaan monien elokuvien näyttämöllä, Monument Valleyssa! Kansallispuisto sijaitsee Utahin ja Arizonan osavaltioiden rajalla, navajointiaanien reservaatissa. 

Kansallispuistossa hyppäsimme maasturin kyytiin ja navajointiaanioppaan johdolla kiertelimme ympäri huikean kaunista erämaata. Pysähdyimme luonnon muovaamaan teatteriin kuuntelemaan intiaanin soittamaan huilumusiikkia. Ihokarvoja nostattava elämys! Kiertoajelun päätteeksi parkkeerasimme auton vuoren juurelle ja nautimme intiaanirouvien valmistaman Navajo-illallisen tähtitaivaan alla. Tuli rätisi nuotiossa ja lämmitti viilenevässä illassa, taianomainen intiaanilaulu ja navajointiaanin rituaalitanssi veivät meidät hetkeksi ihan toisenlaiseen maailmaan. Uskomaton kokemus!USAn matka jatkuu vielä, joten kannatta pysyä kuulolla, jos kiinnostaa tietää mikä oli kansallispuistosuosikkini ja miten päivänsä saa kulumaan mm. Los Angelesissa!

Energistä torstaita!


*Anu8 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän huikeita kuvia! 😎 ja mielenkiintoista luettavaa. Ihan mahtavat kokemukset olet saanut, tuollaisiin muistoihin palaa mielellään uudelleen ja uudelleen 🌟

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, aivan huikeita muistoja tuolta reissulta sai eikä unohdu ikinä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä piti aika monta kertaa itseään nipistää todetakseen kaiken olevan totta!

   Poista
 3. Monument Valley on itsellä vielä kokematta, kyllä sinnekin täytyy joskus päästä. Bryce Canyon oli kyllä hieno paikka, niin omanlaisensa etten kyllä vastaavaa ole muualla nähnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bryce Canyon oli ehdottomasti yksi suosikeistani, uskomattoman kaunis!

   Poista
 4. Ei voi kuin huokailla näitä kuvia katsellessa 👌🏼

  VastaaPoista
 5. Nämä maisemat ovat kyllä todella korkealla omalla haavelistallani (joka on tautisen pitkä...). Aivan käsittämättömän upean näköistä, ei voi muuta sanoa!

  VastaaPoista