tiistai 23. kesäkuuta 2015

Päiväretkellä Turussa








Ensimmäinen rasti saatu kesän "bucket listiin"! Eilen junailin päiväretkelle Turkuun. Ihan ex-tempore sain juhannusyönä idean ja varasin junaliput. Laitoin viestiä vanhalle Turussa asuvalle koulukaverille ja hän lupautui seuraksi pienelle kaupunkikierrokselle. Aloitimme päivän lounaalla kauniissa diTrevi-ravintolassa. Ravintola on sisustettu rouheasti industrial/bistro-tyyliin, juuri minun makuuni. Valitsin lounaslistalta seesam-hunaja-kanaa vihanneksilla. Alkusalaattipöytä ja jälkiruoka kuuluivat pakettiin. Salaatti ja mustikkarahkajälkkäri saavat minulta pisteet, itse ruoka sen sijaan oli aavistuksen mauton ja jäähtynyt. Ihan peruslounas, ei mitään tajunnanräjäyttävää. Mutta nuo ravintolan puitteet, niille täydet kymmnen pistettä! 

Lounaan jälkeen teimme pienen kaupunkikierroksen, poikkesimme muutamassa kivassa liikkeessä. Pari niistä ansaitsee ihan oman postauksen, niistä lisää myöhemmin. Kävelimme Aurajoen rantaa, ihailimme kaunista tuomiokirkkoa ja vanhoja puutaloja. Illansuussa istahdimme vielä kakkukahville ja sitten olikin aika suunnata takaisin junalle. VR:lle täytyy antaa nyt pisteet siitä, että ovat vihdoin tajunneet tarjota edullisia junamatkoja. Tämä Hki-Tku-Hki-retki maksoi 12e! Aion hyödyntää näitä huimia kesätarjouksia myöhemminkin kesällä, nyt ei pienet kesäretket ainakaan kukkaroa rasita.








Millaisia retkiä sinä aiot tehdä tänä kesänä?

Aurinkoista tiistaita!


*AnuElina


14 kommenttia:

  1. Aivan ihana kesäretki! Minä haaveilen telttaretlestä saaristoon ja hotelliyöstä porvoossa. Kyllä jotkut kivat festaritkin maistuisivat, ja siskonlasten kanssa varmaan käydään Lintsillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoossa tekisi minunkin mieli käydä taas. Ja ilman Lintsiä ei ole kesää! :D

      Poista
  2. Tämä retkesi kuulostaa täydelliseltä :) tosi mukavan päivän olet viettänyt :) ja ihania kuvia aivan jokainen :)
    Kiitos tuosta vr vinkistä, eipä todellakaan kannata autolla lähteä tälläisille reissuille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autolla matkustaminen taitaa todella tulla kalliimmaksi, varsinkin jos autossa matkustaa vain pari ihmistä. :)

      Poista
  3. Ja hetihän täältä löytyy uutta reissupostausta, ei nuo Suomenkaan maisemat hullummalta näytä! Niitä oppii taas arvostamaan entisestään, kun on hetken aikaa poissa sieltö. Extempore-reissut ovat usein niitä kaikista rennoimpia! Uusia kesäretkipostauksia täällä odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä kotimaassakin on paljon kaunista katseltavaa ja upeita retkikohteita. Näin kesäaikaan blogissakin painottuu nämä kesäretket ja kesäinen puuhastelu, sykyllä sitten palataan enemmän sisustus/kotiaiheisiin.

      Poista
  4. Tänään lueskelin blogeja ja useammassa postauksessa olit jättänyt kommenttia juuri ennen minua. Siksipä löysin tieni tänne - ja voih miten kiva blogi täältä löytyi! :) Jään ehdottomasti seurailemaan!
    http://nuapurissa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Tosi kauniita kuvia olet ottanut :))!

    Satuitko käymään siskoni kahvilassa, josta juuri postasim :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllähän me piipahdettiin siskosi kahvilassa. Harmi vaan kun oltiin juuri syöty kakut toisessa kahvilassa, niin ei pystynyt herkuttelemaan siellä. Ihanan näköisiä herkkuja ja kahvila kuin karkki! :)

      Poista
    2. Oih, kiva kuulla :))! No seuraavalla kerralla sitten menette herkuttelemaan ;)

      Poista
  6. Ihania kuvia, todella kauniita. Upeen lounaspaikan valitsitte, herkullista.
    Kivoja nämä päiväretket, täytyisi itsekin tehdä useammin. Tulipa hyvä fiilis kuvistasi. :)

    VastaaPoista
  7. Extempore-jutuista tuleekin yleensä parhaita :) ajattelin vielä itsekin hyödyntää noita mainionhintaisia lippuja. Turku näyttäisi hyvältä vaihtoehdolta, kiitos vinkeistä taasen!

    VastaaPoista
  8. Suomessa olisi kyllä niin hienoa reissata vähän siellä täällä näin kesäaikaan, sitä vaan mieli palaa aina ulkomaille eikä tahdo muistaa, että kotimaassakin olis hienoja paikkoja koluttavana! Itse oon haaveillut tuosta saariston rengastiestä jo pari vuotta, voi kun saisi tuon haaveen toteutettua jo tänä kesänä!

    VastaaPoista