maanantai 29. kesäkuuta 2015

Kirkolla
















Olipas tänään kerrassaan upea päivä! Jo aamusta aurinko mollotti pilvettömältä taivaalta. Pyörähdin tekemässä pikaisen salitreenin ja sitten suuntasin kaupunkiin. Kirkolle, niinkuin tuolla Itä-Suomessa on tapana sanoa. Ja ihan kirjaimellisesti menin kirkolle. 

Tänään aloitin "Turistina Helsingissä"-kesäretkeni (ruksi kesän "bucket listiin") Senaatintorilta ja Helsingin tuomiokirkolta. Kamera kaulassa sulauduin hyvin tuonne muiden turistien joukkoon. Valkoinen kirkko näyttää mahdottoman upealta kirkkaansinistä taivasta vasten. Kierreltyäni ensin kirkon ulkopuolella poikkesin sitten sisään. Olenhan minä joskus aiemminkin kirkossa käynyt (laulamassa kauneimpia joululauluja), mutta ei ole tullut katseltua kirkkoa tarkemmala silmällä. Tuomiokirkko on kaunis myös sisältä. Ei turhaa "klumeluuria" vaan selkeää ja vaaleaa. Urut ovat todella näyttävät, ehdoton suosikkini kirkossa. 

Istuin hetken kirkon portailla lokin kakkaa väistellen ja sitten jatkoin matkaa. Mutta minne? Siitä seuraavaksi! Toivottavasti sinäkin pääsit nauttimaan upeasta kesäpäivästä!

*AnuElina


Ps. Blogi täyttyy kesällä pääasiassa erilaisista retkipostauksista ja kesäisistä puuhista, joten kannattaa vaihtaa kanavaa jos aihepiiri ei kiinnosta. Sisustusrintamalla on hyvin hiljaista nyt kesällä...


13 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Tykkään ulkomailla kiertää ihastelemassa kirkkoja, ja kesällä on helppoa ja mukavaa kiertää näitä Suomenkin kirkkoja, kun on nämä Tiekirkot ym. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirkot ovat kyllä poikkeuksetta kauniita ja tunnelmallisia. :)

      Poista
  2. Miten mahtavasti olet tämän postauksen kuvittanut <3 Aivan ihania kuvia, niin upeita! :-)

    Retki postaukset on niin huippu pop! :-) Lisää vaan ja paljon! :-) Itsellä kanssa tarkoitus haarukoida lähi aluetta ja vähän kauempaa, retkeillä paljon ja nähdä uutta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Retkipostauksia tulee taatusti lisää, koska en ajatellut istua koko kesää kotona. :)

      Poista
  3. Wautsi! Upeita kuvia ja ihailinkin näitä jo instassa! Mä en ole varmaan koskaan käynyt tuolla kirkossa ja nähtävästi täytyy mennä käymään!

    Ihana kesä ja ihanat kesäpostaukset! Meillä kanssa blogissa kaikkea muuta kuin sisustusta, mutta uskon sen olevan ok ja jos ei ole niin sittenhän ei tarvitse lukea ;))!

    Kivaa iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Upea sää loi hyvät puitteet kauniille kuville. Käy ihmeessä katsomassa tuota kaunista kirkkoa myös sisältä. :)

      Poista
  4. Sitä on käyty isolla kirkolla! Tää on kyllä niin upee! Minä jo useasti vieraillut ja ihastellut! Viimeksi elokuussa leiriydyimme piknikille ja sateen suojiin tuohon sivustalle ;) Päästiin yhdet häätkin siinä näkemään! Ihanat kuvat ja retket kiinnostaa! Sisustaa ehtii sitten syksymmällä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, isolla kirkolla. Kirjaimellisesti!! ;) Pitäisikin hengailla kirkolla kesälauantaisin niin onnistuisi näkemään hääseurueita. :)

      Poista
  5. Upeita kuvia. Itse en ole tuolla sisällä käynyt, mutta kovasti mieli tekee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti vierailla tuolla, kaunista on!

      Poista
  6. Nää retkijutut on mainioita!! Ihanat yksityiskohdat olet ikuistanut..tuo avain ja kynttilät.. vau!

    VastaaPoista