maanantai 11. toukokuuta 2015

Kylässä kälylässä


Hei siellä!

Välillä täällä blogissa tulee huikattua ohimennen, että lähden Hämeeseen sukuloimaan. Tarkemmin ottaen suuntaan aina Hämeenlinnaan veljeni perheen luo. Monta kertaa on ollut puhe kälyni L:n kanssa siitä, että esittelisin täällä blogissa paloja heidän kodistaan. Yhtä monta kertaa asia on sitten unohtunut, kun olen perille päässyt. Viime viikolla korjasimme tilanteen. L teki alakerrassa pikasiistimisen (lasten ja koiran lelut piiloon!) ja minä tartuin kameraan.

Perhe on asunut tässä vuonna 1998 rakennetussa omakotitalossa vuodesta 2009 asti. Talossa on 150 neliötä kahdessa kerroksessa. Alakerrasta löytyy tilava eteisaula, olohuone, keittiö ja sauna- ja kodinhoitotilat. Yläkerrassa on neljä pientä makuuhuonetta, yksi vanhemmille, molemmille tytöille omat ja yksi vieraita varten. WC:t ja vaatehuoneet löytyvät molemmista kerroksista. Yläkerrassa on parveke ja alhaalla suuri terassi.

Tällä kertaa keskityin kuvaamaan alakerrassa olohuonetta ja keittiötä. Nämä tilat ovatkin kokeneet viimeisen vuoden sisällä suurimman muutoksen keittiöremontin ja huonekalujen uusimisen myötä. Olohuoneen ilme vaaleni ja keveni, kun tummanruskea sohva vaihtui kauniin harmaaseen ja muut huonekalut raskasrakenteisista kevyempiin. Ihana K-tuoli taitaa olla monen lempparipaikka tässä huoneessa. Olohuoneessa on kaunis valkoinen takka, jota perhe lämmittääkin toisinaan talvella. On siinä muutamat takkamakkarat paistettu! Olohuoneen ja eteisaulan välillä on upeat vanhat pariovet. Olohuone on todella valoisa, kun valo tulvii suurista ikkunoista joita on melkein kahden seinän mitalla. Valaisimet keittiössä-olohuoneessa ovat kauniita, vähän vanhaa ja vähän designia, sopivat hienosti tähän kotiin. L on hankkinut kotiin kauniita pienhuonekaluja (mm. String-hylly, Everyday Design-lehtitelinen ja -tarjoiluvaunu) ja koriste-esineitä, harkitusti ja hyvällä maulla.

Viime kesänä veljeni nikkaroi kotiin uuden keittiön. Alkuperäinen alkoi olla aikansa elänyt, valkoiseksi maalatut puiset kaapinovetkin alkoivat vedellä viimeisiään. Ja olihan se vähän 90-lukulainen. Uusi keittiö ostettiin Ikeasta. Kaunista valkoista ilman vetimiä. Yläkaapeissa on normaalisti avautuvat ovet, alakaapeissa vetolaatikot. Samalla uusittiin myös kaikki kodinkoneet. Astianpesukone on integroitu, muut ovat näyttävästi mustia ja erottuvat edukseen valkoisessa keittiössä (ne jäi vahingossa kuvaamatta kun kuvaushetkellä tuli kahvivieras). 















Kälyn kanssa oli puhe, että seuravalla Hämeenlinnan reissullani ikuistaisin kuviin heidän ihanan pihan ja suuren terassin. Ja toki sekin saisi palstatilaa täällä blogissa. Jäänpä siis odottelemaan milloin saan kutsun kesäisiin terassigrillibileisiin!

Aurinkoista maanantaita!


*AnuElina


Ps. Lisätietoja esim. huonekaluista saa kysymällä kommenttiboxissa. 


19 kommenttia:

  1. Kauniita yksityiskohtia :). Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  2. Todella kaunis koti ja ihastelin yksityiskohtia. Valkoinen takka on tyylikäs ja kaunis, juuri sellainen jota jää ihailemaan pidemmäksikin aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takka on kyllä kaunis ja sopii hienosti tuohon olohuoneeseen.

      Poista
  3. Tyylikästä <3 olipa mukava postaus :)
    Tuo sohvakin on varsin muhkea ja houkutteleva :) ja keittiö on todella hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis koti kaikin puolin! Välitän kehut L:lle!

      Poista
  4. Mukavan kodikas ja samalla tyylikäs koti! Mua kiinnostaa mistä ruokapöydän tuolit on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välitän kehut eteenpäin. :) Tuolit on kuulema italialaiset, mutta kälyni ei muista merkkiä. Ne on ostettu Sisustustalo Lehmustolta, sieltä voinee kysellä tarkemmin.

      Poista
  5. Kaunis kälylä! <3 Ja tosi hyvin kuvailet taloa, sen perusteella pystyy silmät kiinni kuvittelemaan kerrosten ja huoneiden jäsentymistä. :) Terassipostausta odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin?! Eiköhän se terassipostauskin tule tässä kesän aikana. :)

      Poista
  6. Todella kaunis koti, täynnä upeita huonekaluja ja yksityiskohtia. Mielelläni näen useammankin postauksen heidän kodistaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan jos seuraavalla kerralla kiipeäisin yläkertaan kuvailemaan. Täytyy vaan pistää pikkuneidit siivoamaan omat huoneensa... ;)

      Poista
  7. Ihana koti mukavalla kälyllä :)
    Mistäköhän on tuo kaunis senkki (valkoinen/puiset jalat)?
    Mukavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  8. Mistä keittiön ruokapöytä on? Hieno koti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokapöytä on ostettu Sisustustalo Lehmustolta, se on teetetty jollain puusepällä.

      Poista
  9. Mukavaa kerrontaa tässä blogissa. Keittiössä näkyy asennuksen korkea laatu ja hyvä suunnittelu. Itse pidin erityisesti mustasta tiskialtaasta ja sävyyn sopivasta Oras hanasta. Kyllä tuossa keittiössä voisi maistaa vaikka pinkkiä
    Skumppaa! Hienoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni me maisteltiinkin pinkkiä skumppaa siinä kuvausten lomassa... ja sinäkin taisit istua pöydän ääressä. ;)
      Velipoika voi varmaan antaa asennusvinkkejä... :)

      Poista
  10. Onpas ihana koti heillä! ♥
    Ihanaa kun teillä varmaan riittää yhdesaä juttua sisustusaiheista yms.

    Keväällä jäi monta postausta lukematta ja nyt seikkailen näissä kevätkiireiden alle jääneissä blogijutuissa... :)

    VastaaPoista