torstai 21. toukokuuta 2015

Vadelma-valkosuklaamuffinssit








Pitkäaikainen leivontahimo on nyt taltutettu hetkeksi. Tänään oli erittäin hyvä syy leipoa ja näillä herkuilla aion hemmotella työkavereitani. Se olisi nimittäin viimeinen yövuoro edessä ennen ensimmäisen kesälomapätkän alkua. Huomenna paljastan missä aion viikon mittaisen lomani viettää. Mutta sitä ennen herkutellaan! 


Vadelma-valkosuklaamuffinssit (12 isoa muffinssia)



7,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria tai vanilliinisokeria
125 g voita sulatettuna
2  kananmunaa
2,5 dl kevytmaitoa
4 dl (n. 200 g) tuoreita vadelmia tai pakastevadelmia
100 g valkosuklaata rouhittuna

1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja vaniljasokeri.
2. Sekoita toisessa kulhossa sulaneen mutta jäähtyneen voin joukkoon kananmunat ja maito.
3. Yhdistä seos kuiviin aineisiin nopeasti sekoittaen. Älä sekoita liikaa, ettei taikinaan tule sitkoa.
4. Kääntele joukkoon sulatetut vadelmat ja rouhittu valkoinen suklaa.
5. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 210 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
6. Jäähdytä ja herkuttele.

HUOMISEEN! 
*AnuElina


7 kommenttia:

  1. Voi namski :) tässä on teekuppi edessä ja kyllä niin maistuisi teen kaverina :) vadelma toimii niin aina :)

    Ihanaa, loma ihan lähtöviivalla jo,mahtavaa :):) mukavaa viimeistä yötä!

    VastaaPoista
  2. Täytyykin joskus kokeilla tätä ohjetta, näyttävät niin hyviltä!
    Tsemppiä viimeiseen yöhön ja oikein mahtavaa lomaa!! :)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköisiä! Valkosuklaa on minusta täydellinen muffineihin tai leivonnaisiin.
    Toivottelen jo näin ennakkoon oikein hyvää lomaa!

    VastaaPoista
  4. Mmmm..nams..mums..varmaan hyviä!!
    Mihinkähän lie nyt lähdössä??

    VastaaPoista