torstai 15. toukokuuta 2014

Matkamuistoja

Pari päivää sitten kerroin, että en ole harrastanut matkamuistokrääsän ostamista lomareissuillani. Yleensä kierrän turistiromukaupat kaukaa, korkeintaan vähän vilkuilen sieltä kauempaa. Viime kesänä kuitenkin päätin alkaa keräämään matkamuistokrääsää. O-Ou ja Ou-Nou! Eli viime kesäisen Barcelonan matkan jälkeen olen "joutunut" poikkeamaan matkamuistokojuihin niin Australiassa, Ruotsissa kuin Tsekeissäkin. Barcelonassa nimittäin keksin, että alan keräämään jääkaappimagneetteja. No, en onneksi ihan minkälaisia tahansa, vaan kaikkien pitää olla kutakuinkin samanlaisia. Tässä näet millaisia, ei tarvitse varmaan sen tarkemmin selittää. Maa tai kaupunki, sillä ei väliä. Yksi pieni poikkeus tuossa jääkaapin ovessa nyt on, mutta annetaan sen olla. Tuo mustavalkoinen Barcelona-magneetti nimittäin. Väri on ainakin oikea. :)

Nämä matkamuistot eivät rasita kukkaroa eivätkä täytä hyllyjä, pöytiä ja ikkunalautoja. Nämä eivät jää pölyyntymään nurkkiin, mutta muistuttavat joka päivä siitä, missä on tullut käytyä. Aloin tässä vaan harmittelemaan, että keksin tämän keräilyharrastuksen vasta viime kesänä, sillä kokoelma on nyt aika vaatimaton. Jos olisin tajunnut aloittaa jo muutama vuosi sitten, tuossa rivistössä olisi mm. Pariisi, Rooma, Lontoo, Kreikka, Bangkok, Kenia jne... No, eiköhän näitä reissuja ole vielä runsain mitoin edessäkin, joten täytyy toivoa, että kyseisiä magneetteja löytyy seuraavistakin reissukohteista. 

Mitäs tuumaat mun matkamuistokokoelmastani? :)

Ja palanen arkea. Loman jälkeinen eka yöputki on nyt takana. Ihanaa, kun on kokonainen pitkä viikonloppu vapaata! Kaikenlaista kivaa onkin luvassa: ravintola-ilta ystävien kanssa, kirppistelyä (myyjän ominaisuudessa), treeniä, lenkkejä, auringosta nauttimista jne. Nyt taidan kivuta ullakolle hakemaan kirppiskassit ja käyn vielä kerran läpi kaikki kaapit. Nyt lähtee kaikki minulle turha kiertoon! Sitten täytyykin lähteä hakemaan täydennystä tyhjään jääkaappiin. Moido!!


*AnuElina8 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäköhän mää tein kun onnistuin hävittään kommenttini... Piti vaan sanomani, että oon aika samoilla linjoilla kanssasi tosta matkamuistokrääsästä. Ja yksi asia mitä en oo koskaan ymmärtänyt, on se kun jotkut roudaa sitä koko suvulle tuliaisiksi! Ymmärrän kyllä jos itselleen sortuu semmosta joskus ostaan, mutta että tuliaisiksi muille... Mutta tämmösestä "krääsästä" mäkin tykkään! Ja aion ehdottomasti hankkia tällaisen unelmieni Nykin reissulta, jolle toivottavasti pian pääsen :)

   Poista
  2. Aivan sama mieltä! En ymmärrä niitä jotka tuovat isälle Rodos-t-paidan, äidille I love Mallorca-huivin ja veljelle Pattaya-lippiksen. En kyllä oikein ymmärrä niitäkään, jotka tuovat niitä itselleen ja vielä käyttävät julkisesti kotimaassa, mutta kukin tyylillään. :) Ehkä mä olen vaan vähän "rajoittunut"... ;)

   Poista
 2. Tosi hauska idea, tuollaisia matkamuistoja kannattaakin keräillä! :) Aika kiva, että olet löytänyt noin samanlaisia, niistähän saa kivat kokoelmat.

  Viikonloppusuunnitelmat kuulostavat hauskoilta, mukavaa vapaata viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin?! Kiva pieni muisto matkalta ja sopii vieläpä sisustukseenkin värien puolesta. :)

   Poista
 3. Tuo on todella kiva idea kerätä muisto reissukohteista. Itsekään en siitä perinteistä tuliaiskrääsästä välitä. Kivalta kuulosta viikonloppu tiedossa.

  VastaaPoista
 4. Kiva idea ja noi on hauskan näköisiä juurikin noin kun niitä on eri maista.

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka ihana idea!! :) Hauskaa, että olet sattunut löytämään noita matkakohteistasi, nehän ovat aivan samaa sarjaa! Ei todellakaan mitään turhia matkamuistoja :)

  VastaaPoista