Marraskuun puolivälissä osallistuin Indiedays Inspirationin järjstämään Bloggers' inspiration Day-tapahtumaan, missä tutustuin VAASANin leipätuotteisiin ja päätin osallistua Indiedaysin ja VAASANin yhteiseen herkkuhaaste-kampanjaan. Haasteessa on tarkoituksena loihtia uusi herkullinen resepti käyttäen VAASANin leipätuotteita. Neljästä mukana olevasta teemasta valitsin "Gourmet välipalan" ja käyttämäni leipä on VAASAN Ruispalat Mini.
Reseptipohdintaa tein töissä, kotona, unta odotellessa, herätessäni, urheillessani jne. Mietin ja pohdin, makustelin ja visioin. Halusin jotain tähän vuodenaikaan sopivaa ja tietenkin helppoa ja nopeaa, koska kyseessä on välipala. Näistä ajatuksista syntyi herkullinen resepti, joka sopii erinomaisesti juuri talven pieniin herkutteluhetkiin, pikkujouluihin, joulupöytään ja ehdottomasti myös vähän paremmaksi välipalaksi.
Savuhärkäleipäset
30 (puolikasta) VAASAN Ruispalat Mini-täysjyväleipää
200g ruohosipulituorejuustoa
4 rkl smetanaa
4 rkl smetanaa
1/3 ruukua ruohosipulia
1/2 pieni punasipuli
6 voileipäkurkkuviipaletta
2 tl Dijon-sinappia
ripaus mustapippuria
koristeluun:
200g kylmäsavuhärkäleikkeleitä
1/2 ruukkua jääsalaattia
1/2 pieni punasipuli
6 voileipäkurkkuviipaletta
2 tl Dijon-sinappia
ripaus mustapippuria
koristeluun:
200g kylmäsavuhärkäleikkeleitä
1/2 ruukkua jääsalaattia
100g jäisiä puolukoita
3-4 voileipäkurkkuviipaletta
ruohosipulia
3-4 voileipäkurkkuviipaletta
ruohosipulia
Herkkutahna:
Pilko ruohosipuli, punasipuli ja voileipäkurkut aivan pieneksi.
Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään, mausta sinapilla ja mustapippurilla.
Lisää sipuli-kurkkusilppu tuorejuusto-smetanaseokseen.
Kokoa leivät näin:
Laita leivälle ensin jääsalaatinlehti ja sen päälle herkkutahna.
Leikkaa savuhärkäleikkeeseen viilto (katso kuva), kierrä tötterölle ja aseta leivälle.
Leikkaa voileipäkurkusta ohuita suiruja ja laita yksi suiru taitettuna härkätötterön sisälle.
Koristele vielä muutamalla puolukalla ja ruohosipulilla.
Pilko ruohosipuli, punasipuli ja voileipäkurkut aivan pieneksi.
Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään, mausta sinapilla ja mustapippurilla.
Lisää sipuli-kurkkusilppu tuorejuusto-smetanaseokseen.
Kokoa leivät näin:
Laita leivälle ensin jääsalaatinlehti ja sen päälle herkkutahna.
Leikkaa savuhärkäleikkeeseen viilto (katso kuva), kierrä tötterölle ja aseta leivälle.
Leikkaa voileipäkurkusta ohuita suiruja ja laita yksi suiru taitettuna härkätötterön sisälle.
Koristele vielä muutamalla puolukalla ja ruohosipulilla.
Leipästen koemaistajina toimivat kaksi miespuolista ystävääni ja muutama naiskollegani. Leivät saivat kovasti ylistystä ja hävisivät parempiin suihin hetkessä. Resepti meni jakoon töissä jo ennen sen virallista julkistamista.
Miltä resepti sinusta kuulostaa? Aiotko kenties kokeilla sitä? Suosittelen! Tämä resepti osallistuu VAASANin reseptikilpailuun ja voit äänestää sitä peukuttamalla TÄÄLLÄ. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Day Spa-hemmotteluhoitolahjakortti. Kannattaa siis osallistua!
Mukavia herkutteluhetkiä sinulle!
*AnuElina
Ps. Irmastiina Ruusukummusta, otathan pikaisesti yhteyttä (laitoin sähköpostia lauantaina), voitit arvonnassa!
Ps. Irmastiina Ruusukummusta, otathan pikaisesti yhteyttä (laitoin sähköpostia lauantaina), voitit arvonnassa!
Oih kiitos, resepti kuulostaa just niin ihanalta, kun se varmaan onkin. Ja nämähän sopii jouluun kuin nakutettu, loikoilevia tonttuja;)
VastaaPoistaSiitä vaan kokeilemaan, hyviä ovat!
PoistaEhdotomasti teen näitä! Niin kauniita ja varmasti todella hyviä! .))
VastaaPoistaSuosittelen!!
PoistaHei,
VastaaPoistaParas resepti ja hienot valokuvat Vaasan-kilpailussa!
Terkuin,
Mikko / Aromipaja.fi
Voi kiitos! Kai muistit peukuttaa? :)
PoistaHerkullisen näköisiä ja kuuloisia!! Kauniit kuvat!
VastaaPoistaKiitos Heli!
Poista