torstai 16. marraskuuta 2017

Voi pyhät apinat - Aamu Ubudin apinametsässä


Balin Ubudissa on hurjan paljon tekemistä ja näkemistä. Yksi suosituimmista vierailupaikoista lienee aivan keskustan tuntumassa sijaitseva The Sacred Monkey Forest Sanctuary eli yksinkertaisemmin pyhä apinametsä. Alueella asuu yli 600 makakiapinaa. Turistit pääsevät ihmettelemään apinoiden touhuja ja nauttimaan viidakkomaisesta metsästä päivittäin vaivaiseen 3,50e hintaan. Alueella on kolme hindutemppeliä, näyttelytila ja matkamuistomyymälä. Mutta alueen päätähtiä ovat tietysti nuo hurmaavat ja varsin riiviömäiset apinat.

Aluksi olin vähän empiväinen, ajatus apinametsään menosta tuntui hieman pelottavalta. Mitä jos ne vievät kameran, purevat, kiipeilevät päälle jne. Viimeisenä Ubud-päivänä rohkaisin kuitenkin mieleni, koska menemättä jättäminen olisi taatusti jäänyt harmittamaan. Noudatin ohjeita enkä ottanut mukaan mitään syötävää ja kaikki korut jätin majatalolle. Vierailu oli ihan hitti! Täytyy sanoa, että se taisi olla  tähän mennessä Balin matkani kohokohta. Rakastuin näihin pikkuserkkuihin ihan täysin!Pikkuapinoiden leikkejä oli hauska seurailla ja äitiapinoiden hellyys oli sydäntäpakahduttavaa. Isot urokset ottivat välillä yhteen, selkeästi jotain reviirirähinää. Puiden latvustot kahisivat, välillä sieltä tultiin hurjaa vauhtia alas. Pikkuapinoiden lempikiipeilypaikkoja tuntuivat olevan kaikenlaiset patsaat, joita alueelta löytyykin runsaasti. Apinoilla oli aamupala-aika, joten bataattia popsittiin siellä täällä. Ja olipa yksi pari aamuseksipuuhissakin. Hups!

Ja kyllä, apinat kiipeilivät myös ihmisten päälle. Ei se niin pelottavaa ollutkaan ja kun pysyi rauhallisena niin eivät ne käyneet aggressiiviseksi. Pari tyyppiä oli kiinnostunut mun kirjavista lökäpöksyistä, kävivät niitä vähän nykimässä ja maistelemassa. Yksi olisi mielellään maistellut myös minun kantapäätä. Puistovartijat pitävät kuitenkin huolen etteivät apinat aiheuta suurempaa harmia. Selkeästi apinat tottelevat näitä puistovartijoita.

Aamu apinametsässä oli ihan mahtava! Olisin voinut adoptoida kaikki pikkuapinat, varsinkin tuon ylimmän kuvan vastasyntyneen (musta), jonka liikkeet olivat vielä kovin haparoivia. Ja kyllä se vaan taas kerran ihmetytti, miten inhimillisiä nämä kaverit ovat. Meissä on kyllä todella paljon samankaltaisuutta!

Viikko Ubudissa vierähti vauhdilla, huomenna jatkan matkaa jälleen rantamaisemiin. Yksi Ubud-juttu on kuitenkin vielä tulossa, pysykäähän kuulolla!

Apinamaisin terveisin,


*Anu


10 kommenttia:

 1. Voi miten vekkuleita nuo apinat :) Ja vehreän kaunis paikka. Uskon, että minuakin olisi jäänyt harmittamaan jossen olisi käynyt tutustumassa apinametsään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli kyllä ehdottomasti vierailun arvoinen. <3

   Poista
 2. Ihania kuvia! <3
  Nautihan siellä!
  Maisa

  VastaaPoista
 3. Voi mahtavaa kuinka veikeitä kavereita 😉❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläimet on kyllä niin valloittavia, varsinkin nämä meidän "serkut"! ;)

   Poista
 4. Voi että, varmasti on ollut käymisen arvoinen paikka! Kuulostaa semmoiselta paikalta, johon olisi ihan pakko päästä itsekin, jos tuonne joskus päätyy!

  VastaaPoista
 5. Itse olimme keväällä Balilla ja komppaan, Monkey Forest oli meidänkin reissun yksi kohokohta. Viihdyimme sielä niin että meidän taksikuski oli jo ihan huolissaan ja kuvitteli meidän eksyneen :) Mukavaa reissun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, ei sieltä olisi raskinut lähteä pois!

   Poista