keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Balin Ubud - Kahdeksan vinkkiä viihtymiseen



Minä olen jo jatkanut matkaani rantamaisemiin, mutta palataanpa vielä tämän postauksen verran Ubudiin. Balin sisämaassa sijaitseva valloittava  Ubud tarjoaa jokaiselle jotain ja puuhaa riittää varmasti ihan joka päivälle. Tähän kokosin kahdeksan tärppiä, millä saa ajan kulumaan helposti. Minä vietin Ubudissa kokonaisen viikon ilman ajankuluongelmia.


1. Rento päämäärätön hengailu

Minusta parasta oli rento fiilis, joka välittyi heti kun Ubudiin pääsin. Vaikka hulinaa ja hälinää on joillakin kaduilla vähän liikaakin, niin silti tunnelma on jotenkin todella rento. Kaupungin katuja ja kujia on kiva koluta ilman päämäärää, ei haittaa vaikka vähän eksyykin. Mopoja ja autoja saa kapeilla kaduilla väistellä tuon tuostakin ja yhtä tiuhaan tahtiin saa sanoa "No thank you" taksikyytejä ja hierontaa tarjoaville paikallisille. Välillä voi poiketa kuppilaan terveysmehulle tai raakakakulle. Tai vaikkapa kaljalle ja pizzalle jos siltä tuntuu.





2. Syöminen ja juominen

Ihana aktiviteetti, joka on to do- listallani kärkipäässä (vaikkei tämä nyt mikään paremmuusjärjestys olekaan) missä ikinä matkustan. Tykkään nauttia niin paikallisista herkuista kuin ihan länsimaisestakin ruuasta. Ubudissa on paljon pieniä warung-ravintoloita, joissa on edulliset hinnat ja hyvää ruokaa. Moni testaamani paikka sijaitsi samalla kadulla, Jalan Goutamalla (Biah Biah, Dewa Warung, Lokal Warung). Myös thairuokaa tarjoileva Warung Siam tuli testattua pari kertaa. Terveysruokaa- ja juomaa on tarjolla myös useissa ihanissa paikoissa. Kävin pari kertaa herkullisella raakakakulla Seeds of Life-ravintolassa. Heidän ruoka-annoksetkin näyttivät todella herkullisilta!





3. Hieronnat ja kauneushoidot

Joka kadulta löytyy varmasti vähintään pari kauneushoitolaa/ hieromoa. Osa paikoista on hieman kuppaisia ja hinnatkin siksi varsin edullisia. Kaupungissa on myös lukuisia kalliimman hintatason ja (oletettavasti myös) laadukkaamman palvelun paikkoja. Itse valitsin keskihintaisen hierontapaikan Tripadvisorin suositusten perusteella ja nappiin meni. Paikka oli pikkuruinen Yeh Pulu ja tyttö jonka sain hierojakseni oli todella taitava. Kävin hänen hierottavana kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla otin lähes parituntisen kuumakivihieronnan (14e) ja toisella kerralla balilaisen hieronnan (7e).  Näitä hemmottelupalveluita kannattaa ehdottomasti käyttää jos täällä päin liikkuu. Edullista ja taivaallisen ihanaa!




4. Shoppailu

Moni tulee Ubudiin myös shoppailemaan ja täällä onkin varsin ihanat mahdollisuudet siihen. Katujen varret ovat täynnä hienoja putiikkeja, joissa myös hinnatkin näyttivät olevan ihan eurooppalaista tasoa. Jos halvempaa kaipaa, niin Ubud Market on oiva paikka shoppailuun. Keskustassa sijaitseva ulkoilmatori kiemurtelee pikkukujilla ja tarjolla on vaikka mitä. Jos olisin täällä vain käymässä pikkulomalla niin ostaisin aivan varmasti kauniita uniseippareita, puuesineitä, puisia huonekaluja (se vaatisi jo laivarahdin kotiin) käsilaukkuja, mekkoja... Nyt tyydyin ostamaan vaan parit lökäpöksyt, joista on tullut luottovaatteeni Aasian matkoilla.




5. Jooga

Moni tulee Ubudiin joogaamaan tai jopa kouluttautumaan joogaopettajaksi. Joogastudioita on useita ja varmasti myös monen tasoisia. Halusin kokeilla joogaa ensimmäisen kerran elämässäni, joten Ubudissahan se piti kokea. Suositusten perusteella valitsin Radiantly Alive-joogastudion, joka sattui olemaan sopivasti lähellä majataloani. Kävin kolmella joogatunnilla ja ihastuin. Nyt tiedän, että jäykkä kroppani on kaivannut juuri tätä. Ihan ilmaista huvia jooga ei ole täälläkään, maksoin kolmen kerran kortista hieman alennetun hinnan 21e. Onhan se toki huomattavasti halvempaa kuin Suomessa.




6. Campuhan Ridge Walk

Aivan kävelymatkan etäisyydellä keskustan hulinasta löytyy ihana vehreä patikkapolku, Campuhan Ridge Walk. Tänne moni suunta lenkkarit jalassa aamun sarastettua. Kauniita maisemia yli palmupuiden ja riisiviljelmien, kyläläisiä työssään, ihan sitä paikallista maalaiselämää. Koskematonta luontoa on polulla varsin lyhyt pätkä, pääosin reitti kulkee paikallisten pikkukylien läpi.







7. The Sacred Monkey Forest Sanctuary

Keskustan reunalta löytyy myös toinen vehreä keidas, oikeia apinoiden planeetta! Pientä pääsymaksua vastaan pääset ihmettelemän makakiapinoiden touhuja ja saatat päästä jopa osallikseksi heidän leikkeihin. Ihanat pikkuveijarit veivät minun sydämeni. Tästä ihanasta apinoiden omasta viidakosta kirjoittelinkin jo oman postauksen (täällä).





8. Retket lähiympäristöön ja ympäri Balin saarta

Ubudista käsin järjestetään erilaisia päiväretkiä ympäri Balin saarta. Vaihtoehtoisesti voit lähteä retkelle ryhmän kanssa (näitä tarjolla hyvin vähän) tai vuokrata auton ja kuskin omaan käyttösi. Minä tein retken privaattikuskin kanssa, koska en löytänyt retkitarjonnasta sellaista, joka olisi kattanut juuri minua kiinnostavat kohteet. Lisää retkestäni voit lukea täältä.






Näiden lisäksi Ubudissa pääsee mm.  opastetuille pyöräretkille ympäri maaseutua, katsomaan paikallisia tanssiesityksiä tai  kokeilemaan kokkaustaitoja pikakurssilla. Kaupungin yöelämästä en tiedä, itse en reissuilla yleensä sellaisia menoja harrasta. Joitain kivan näköisiä baareja bongasin, ehkä niissä olisi voinut drinkin tai pari nauttia...

Luuletko että näillä vinkeillä saisi vaikka viikon kulumaan? Lisäisitkö listaan jotain?

Seuraavaksi jatketaan matkaa rantamaisemiin, joten jäähän kuulolle!


*Anu


Ps. Edellisessä postauksessa mainitsemani lentolippuasia on selvinnyt eikä mulle koitunut taloudellista tappiota. Huh!


6 kommenttia:

  1. Olipas mukava ja leppoisa postaus! 😎 ja nämä upeat kuvasi 🤗

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Eikun vaan lentoja buukkaamaan seuraavalle lomalle!

      Poista
  3. Yksi Ubudissa nähtävä paikka on Coffee Luwak Ubud. Luwak on kissaeläin jonka kakasta tehdään maailman kalleinta kahvia. Toinen hyvä matkakohde Balilla olevalle on tehdä parin päivän reissu Gilillen saarille (kolme saarta ihan vierekkäin) Itse valitsin yhden päivän matkan Gili Air saarella, korallien keskelle. Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdella kahviplantaasilla kävinkin ja näin myös noita luwak-kissoja. Gili-saaret skippasin tällä reissulla, täytyyhän jotain jättää myös seuraavaan kertaan. ;)

      Poista