perjantai 7. heinäkuuta 2017

Ykkössuosikkini Asuntomessuilla


Viime maanantaina pääsimme pienellä bloggaajaporukalla tutustumaan ennakkoon Mikkelin asuntomessujen tarjontaan. Edellisessä postauksessa paljastin, mitkä kaksi kohdetta pääsivät TOP 3:een, nyt on aika kertoa, mikä kohde voitti tiukan taistelun kärkisijasta. Valinta ei loppujen lopuksi yllättänyt ainakaan itseäni. Mitäs te sanotte?

Ykkössijalle (1.) itsensä kiri ihana industrial-henkinen loft-koti MinunVALO (kohde nro 24). Kaunis ja jyhkeä kaksikerroksinen talo on rakennettu upealle rantatontille. MinunLOFT-talojen ominaispiirteenä on hulppea 3,5 metrinen huonekorkeus, niin myös tässä sydämeni vieneessä kodissa. Suuret ja korkeat ikkunat päästävät valon tulvimaan sisään, koti on ilmava, avara ja nimensä mukaan valoisa. Materiaaleina on käytetty betonia ja terästä, nämä antavat kodille industrial-hengen. Talo on linjakas ja selkeä. Kovista raaka-aineista ja paikoittain tummista värisävyistä huolimatta kodissa on sopivasti kaipamaani lämpöä ja kodikkuutta. 

Keittiö ja suuri olohuone valtaavat yläkerran. Sieltä löytyvät myös lapselle sisustettu huone ja  kaunis "masterbedroom", jonka yhteydessä on joka naisen unelma, "walk-in-closet". Alakerrasta löytyvät ihanat oleskelutilat ja kylpyhuone- ja saunatilat järvinäköalalla. Terasseja/parvekkeita ei ole unohdettu tässäkään talossa. Yläkerrassa on pienempi parveke ja alkerrassa suuri terassi, näiden välillä pääsee liikkumaan tehdasmaisen rouheita kierreportaita pitkin. Talo on suhteellisen vaatimattoman näköinen kadulta päin katsottuna. Talon mittasuhteet pääsevät oikeuksiinsa, kun sitä tarkastelee alhaalta päin rannan suunnasta.
Tykkään kovasti rouheasta tyylistä, kovista materiaaleista ja yksinkertaisesta ja luonnollisesta värimaailmasta. Siksi tämä kohde iski ja lujaa. Jos itse saisin sisustaa talon, toisin ehkä vielä aavistuksen enemmän pehmeyttä tekstiileillä. Mutta hyvin oli sisustuksen kanssa onnistunut myös Anita Koponen Design Oy.

Lupasin viime postauksessa esitellä nyt myös yhden bonuskohteen. Se taisi päästä myös aika monen muun bloggaajan kärkisijoille. Kyseessä on kohde numero 6 Kannustalon Harmaja Saimaa. Tämäkin upea koti on rakennettu rantatontille ja ansaitsee kaiken hehkutuksen niin maisemien kuin itse talon vuoksi. Sisustus oli toteutettu viimeisen päälle harkitusti Valanti Interiors'in toimesta. Ehkä juuri sisustuksen vuoksi en osannut asettaa tätä kohdetta omaan TOP 3:een, jotenkin se meni vähän yli minun makuuni, tuli ähky täydellisyydestä. Ylellisyys näkyi muuallakin kuin sisustuksessa, sillä aika harvassa kodissa on ihan oma kuntosali ja vieläpä järvinaköalalla. Se kyllä kelpaisi minullekin! Jos sisutus olisi ollut enemmän omaa tyyliäni, tämä kohde olisi varmasti taistellut ykköspaikasta MinunVALOn kanssa.

Kovasti tekisi mieli käydä messuilla vielä uudestaan, koska niin monta taloa jäi näkemättä. Ehkä niiden joukosta löytyisi vielä joku helmi taistelemaan kärkipaikasta. Mainittakoon, että näiden neljän talon lisäksi vierailin kohteissa Design-Talo Pala (kohde 2), Saimaan Aava (kohde 13), Fiskarhedenvillan Ajaton (kohde 15) ja Ankkuriranta (kohde 25).

Mitä tykkäsit näistä kohteista? Mikä näistä esittelemistäni neljästä kodista ( kaksi kotia löytyy tältä ) on sinun suosikkisi?

Blogi hiljenee viikoksi, koska tämä nainen on taas pakannut laukkunsa ja lähtee reissuun. Instagramia kannattaa ehdottomasti seurailla!


*Anu4 kommenttia:

 1. Oi että! Onpa upeita molemmat tämän postauksen kohteet, eikä vähiten sijannin ja maisemien suhteen. Kumpikaan sisustus ei ihan täydellisesti istu omaan maailmaani, mutta upeita kohteita kaiken kaikkiaan. Olen itse kahden vaiheilla, ensi viikolle olisi messukutsu, jos vain saisi aikaan lähteä, myöhemmin tuskin tulee ihmisvilinään enää lähdettyä...

  Ihanaa reissua ihanainen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itsekin sisustaisin talot vähän eri tavalla, mutta olihan noita ammattilaisten sisustuksia kiva ihailla ja poimia parhaita ideoista niistä.

   Poista
 2. Oohlalaa! Onpas kaunis ja tuo keittiö <3 <3 Meille on tulossa vähän samantyylinen ruokapöytä :)

  VastaaPoista