perjantai 14. heinäkuuta 2017

Mikkeli - Siellä on tänä kesänä kaikki!
Heinäkuun alussa pääsin pienen bloggaajaporukan kanssa tutustumaan ennakkoon tämän vuoden asuntomessujen (avautui yleisölle tänään 14.8.17) tarjontaan. Messujen ohella tutustuimme myös muihin Mikkelin vetonauloihin. Kiitos kuuluu Mikkelin kaupungille, joka oli järjestänyt meille upean kaksipäiväisen tapahtuman. Kohteet joissa vierailimme sopivat mainiosti kesäiseen kotimaanmatkailuun ja ne voi yhdistää helposti asuntomessuvierailuun, sillä ne sijaitsevat aivan asuntomessujen lähistöllä.

Kenkävero

Kenkäveron kaunis (ja Suomen suurin) pappila sijaitsee aivan keskustan tuntumassa Saimaan rannalla. Pappilassa toimii ravintola, joka tarjoaa perinteistä suomalaista ruokaa nykyaikaisella twistillä. Pappilan omasta leipomosta, Leivintuvasta, saa uunituoreita herkkuja vaikka kotiin viemisiksi tai tuliaiseksi mökkivierailulle. Pappilan rantaan kävellessä voi ihailla upeaa puutarhaa ja lopuksi istahtaa kesäkahvilan terassille herkuttelemaan. Pihapiiristä löytyy myös suuri myymälä, josta voi tehdä ihania design-, käsityö, ja lähiruokaostoksia. Kornu-kesäpuodista löytyy kädentaitajien luomuksia, mm. koruja ja keramiikkaa. Aitassa voi piipahtaa ihailemassa valohimmelinäyttelyä (13.8.17 asti). 


Mikkelipuisto

Aivan Kenkäveron kyljestä löytyy Mikkelipuisto. Puistossa on lukuisia mallipuutarhoja, joita voi käydä ihailemassa ja poimia niistä parhaat puutarhavinkit mukaansa. Puistossa kiertelyn päätteeksi voi hengähtää pienen hetken kesäkuussa valmistuneessa kahvila Greenerissä. Tai miksei levittäisi oman piknik-viltin nurmelle ja nauttisi omista eväistä kaunista luontoa ihaillen. Puiston kupeesta löytyy kuulema myös kaunis uimaranta. Pakkaa siis uikkarit mukaan!

Kyyhkylän kartano

Kyyhkylän kartano sijaitsee seitsemän kilometrin päässä Mikkelin keskustasta ja vain kolmen kilometrin päässä asuntomessualueelta. Tämä ihastuttava kuntoutus- ja hyvinvointikeskus palvelee monissa tarkoituksissa, halusitpa yöpyä matkan varrella (tai asuntomessuilla käydessäsi), viettää juhlia tai nauttia rentouttavasta saunaillasta, kuntoutuspalveluita unohtamatta. Me saimme nauttia ihanasta illasta hyvän ruuan, Saimaan risteilyn ja rennon saunaillan merkeissä. Iltamyöhällä oli ihana painaa päänsä Rustholli-hotellin tyynyyn. 
Mikkelissä vieraillessa kannattaa piipahtaa myös kaupungin keskustassa. Sieltä löydät vireän torin ja ihanat kahvilat, shoppailemaan houkuttelevat ostoskeskukset ja vehreät puistot. Eritysmaininnan ansaitsee Kulttuuritalo Tempo, joka on sisätiloiltaan pistetty täysin uusiksi ja on todella upea! Nauti siellä vaikkapa ihana kesäinen lounas ravintola Lumossa.


Menehän sieki Mikkeliin, siellä on tänä kesänä kaikki!


*Anu


Ps. Lisäinfoa kohteista löydät täältä:

2 kommenttia:

  1. Ihanan kesäisiä kuvia! Teillä näytti olevan ihana matka :)

    VastaaPoista
  2. Niin ihana kesäfiilis tässä postauksessa 💐 tosi kivan kuuloisia vinkkejä, mukava kun jaoit ❤

    VastaaPoista