torstai 15. syyskuuta 2016

Valloittava MadeiraBom dia! 

Terveisiä ihanalta Madeiran saarelta! Kesälomani kakkososan ensimmäinen viikko vierähti mukavasti Atlantin ympäröimällä vehreällä saarella. Olin kuullut Madeirasta vain hyvää, mutta saaren kauneus ylitti kaikki odotukseni. Loma oli tarkoitus viettää aktiivisesti saarta tutkiskellen ja niin siinä myös kävi. Ainoastaan viimeinen päivä (puolikas) vietettiin hotellin altaalla lekotellen. 

Loman ensimmäisenä päivänä (ja parina iltana) tutustuimme saaren pääkaupunkiin Funchaliin, missä myös majoituimme. Funchal sijaitsee rannalla vuorten ympäröimässä laaksossa. Kaupunki on kompaktin kokoinen, keskusta on helposti käveltävissä muutamassa tunnissa (jopa parissa). Kaupungin vanha puoli oli todella viehättävä kaduille levittäytyvine ravintoloineen. Kauniiden talojen ovet ja seinät oli maalatu taidokkaasti ja ihanan värikkäästi. Mukavat kahvilat houkuttelivat kakkukahville ja jäätelölle ja torin värikkäät hedelmäkeot olisi voinut kahmia mukaansa. Vihreissä puistoissa oli mukava hengähtää ja nuuhkia upeita kukkia. Auringon laskiessa maisema oli utuinen ja merituuli lempeä, pimenevässä yössä vuoren rinteille levittäytyvät talot loistivat valoineen kuin pienet timantit. 

Reissun parasta antia olivat ehdottomasti vaellusretket, joita teimme neljänä päivänä. Kahdesta upeimmasta vaellusretkestä haluan kertoa tarkemmin omissa postauksissaan. Niitä siis luvassa seuraavaksi. Kerrottavaa olisi vaikka kuinka paljon, ehkä jopa oman matkaopaskirjan verran, mutta säästän teidät turhan tarkalta matkaselostukselta. Kommenttiboxissa saa kysyä, vastaan mielelläni! 

Tämä toinen lomaviikko on vierähtänyt jo loppupuolelle ihan täällä kotikulmilla hengaillen. Treeniä ja kotihommia, jalkahoitoa ja hierontaa. Huomenna lähden sukuloimaan suosikki-ihmisten luo. Ja Mauno-mäyris saa taas paljon rapsutuksia!

Rentoa torstai-iltaa!


*Anu


Ps. Kesäloma on tarkoittanut myös blogilomaa...ehkä olette huomanneetkin sen... ;)


10 kommenttia:

 1. Näitä matka postauksia katselee ja lukee aina yhtä mielissään :) väri maailma on upea kuvissa :) valloittavia hetkiä :) instassa oli myös upeita kuvia :)

  Mukavaa loppu lomaa :)

  VastaaPoista
 2. Madeira on ihastuttava matkakohde. Ollaan oltu siellä kaksi kertaa ja vieläkin tekisi mieli sinne matkustaa. Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, samaa mieltä! Voisin mennä uudestaankin, mutta taitaa veri vetää kuitenkin enemmän uusiin paikkoihin. :)

   Poista
 3. Miulla on ollut Madeirasta hieman turistirysämäinen käsitys, mutta taidan olla väärässä? Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä ei voi kieltää, onhan se turistirysä siinä missä kaikki muutkin tunnetut lomakohteet. Erityisesti jos ottaa pakettimatkan, majoittuu muiden turistien kanssa samassa hotellissa ja buukkaa retket muidenkin turistien suosimilta toimistoilta. Se ei kuitenkaan tee koko maasta turistirysää, koska aina voi mennä omatoimisesti, majoittua kauempana turistikeskuksista ja tehdä retket omin päin. Onneksi aina voi valita. :)

   Poista
 4. Vautsi! Madeira onkin ollut meillä jo reissulistalla äitini suosituksesta ja nyt viimeistään olen ihan myyty. Innolla odotan lisää postauksia aiheesta.

  Itseltäni on edelleen kirjoittamatta viime kuun Mallorca-reissusta. Raksahommat ja työjutut vaan ottaa aikansa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tykkää luonnossa liikkumisesta niin sitten Madeira on huippukohde. Sen sijaan rantaelämästä nauttivan kannattaa suunnata muualle...

   Poista
  2. Joo, en ole koskaan maannut rannalla lomalla, joten olen ehdottomasti aktiivilomailija. :D

   Poista
 5. Voi kun kauniita kuvia. Ihanaa energiaa ja fiiliksiä.

  VastaaPoista