tiistai 21. heinäkuuta 2015

Kesän herkut talteen

Heippa!

Täällä on vietetty mansikantuoksuista ja -makuista päivää. Aamuvarhaisella yövuorosta lähdettyäni kurvasin kauppaan ja sain vihdoinkin (kolme hutireissua tehneenä) viiden kilon laatikon ihania mansikan mollukoita. Unien jälkeen oli edessä pakastusoperaatio. Nyt pakastimessa on 13 200g:n rasiaa ja 14 100g:n pikkupussia. Sopivia annoksia sinkkukeittiön! Mansikat olivat todella laadukkaita. Voitteko uskoa, että viiden kilon laatikossa ei ollut ainuttakaan pilaantunutta marjaa? Varsin hyvä hinta-laatusuhde siis (25e laatikko)!

Toiveissa olisi saada myös mustikoita, ihan itse poimittuna. Saa nähdä kuinka käy, kun alkuperäinen pomintasuunnitelma näyttää vesittyvän. No, torilta saa ainakin, jos en itse pääse metsään kykkimään. Loppukesästä olisi vielä tarkoitus pakastaa herukoita. Sitten olisikin pakastin täynnä c-vitamiinia syksyn ja talven varalle. Tuskin ne ensi vuoden puolelle riittää kuitenkaan, koska olen varsinainen marjasyöppö. Marjoja menee päivittäin puurossa, rahkassa, jogurtissa ja smoothiessa. 

Pakastatko sinä marjoja talven varalle vai ostatko kaupan pakastealtaasta aina tarpeen tullen? Poimitko itse vai ostatko valmiiksi poimittuna?

Nyt suuntaan vielä yövuoroon ja sitten pääsenkin nauttimaan vapaasta loppuviikosta. Luksusta! Ja tiedätkö, sitten onkin ensi viikolla enää viisi yövuoroa ennen kauan kaivattua kesälomaa! Jaksaa jaksaa...

Rentoa iltaa sinne!!

*AnuElina8 kommenttia:

 1. JaksaaJaksaa! Mulla koittaa maanantaina paluu arkeen! Huhheijaa!! Mitähän siitäkin tulee ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkeenpaluu on aina kamala kulttuurishokki! Tsemppiä!

   Poista
 2. Nam nam! Ihania mansikoita! Me ollaan niin pitkään kuin muistan käyty itse poimimassa, mutta viime kesänä jäi väliin ja nytkin taitaa jäädä. Mummilasta saadaan vähän, mutta meillä ei jostain syystä oikein pakastetut mene, vaikka näin kesäisin paljon syödäänkin. Pitäisi vissiin tsempata ja laittaa kanssa aamiaisjugurtin joukkoon talvella pakastemansikoita. :)

  Tsemppiä, nopeasti ne viimeiset päivät sitten menee! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä siitä viimeisestä yöputkesta selvitään! Sitten saa relata kolme viikkoa!

   Poista
 3. Namskis! :-) Täytyisi ehdottomasti ottaa työn alle nyt lomalla. Kyllä niitä talvella todellakin kaipaa! :-)

  Tsemppiä kovasti! <3

  VastaaPoista
 4. Voi ei... mä niin joka kesä suunnittelen myös pakastavani näitä, mutta sitten huomaan, että kaivelen kaupan pakastinallasta mansikankiilto silmissä:)

  VastaaPoista