torstai 26. maaliskuuta 2015

R.I.P. Oliivipuu


Oliivipuu kuoli. Se jaksoi elää kanssani vain puoli vuotta. Tappoiko sen kuivuus vai pimeys, en tiedä. Talvettamista vaille se ainakin jäi. Tammikuisen Thaimaan matkani aikana se jaksoi kasvataa vielä uutta vaaleanvihreää versoakin, mutta uudet lehdet taisivat olla vanhojen surma. Tiedä häntä. Viime sunnuntaina heitin oliivipuulle hyvästit, sillä ei ollut enää toivoa. 

Varauduin tähän menetykseen ennalta jo edeltävänä perjantaina, jolloin kannoin kotiini palmun (vai mikä lie iso vihreä). Palmusta olen haaveillut jo vuoden alusta asti, mutta sille ei ollut oikein sopiva paikkaa kotonani. Nyt oliivipuun lähdettyä palmu sai sen paikan sohvan toisesta päädystä. Ihanan iso, näyttävän vihreä ja tuuhea. Luultavasti se(kin) kaipaisi enemmän valoa, joten voi olla, että joudun vielä miettimään sen sijoitusta. Mutta tuossa se saa nyt vihertää ja tuoda kesäfiilistä kotiin.


Oliivipuusta ja palmusta tähän päivään. Tällä yritetään silmät ristissä aloittaa pakkailu. Näin viimetippaan ei pakkaminen ole koskaan jäänyt. Neljän yövuoron putki on loppusuoralla, vielä ensi yöksi menen töihin. Perjantaina suuntaankin melkein suoraan yövuorosta (pari tuntia ehdin olla aamulla kotona) lentoasemalle. Nukkumatta! Saattaa vähän väsyttää... Pieni irtiotto arjesta on taas edessä, lähden työkaverini kanssa muutamaksi päiväksi Euroopan ja Aasian rajalle. Eksoottinen ja kovin paljon kehuttu keväinen Istanbul odottaa! Blogi siis hiljenee viikoksi, mutta Instagram varmasti päivittyy reissun aikanakin. Tulehan sinne kurkkimaan jos haluat maistiaisia reissunpäältä!

Mukavia kevätpäiviä sinulle, "nähdään" blogin puolella pääsiäisenä!


*AnuElina


14 kommenttia:

 1. Ihanaa matkaa teille! Varmasti kiva reissu tiedossa :)

  VastaaPoista
 2. Täällä oliivipuulla sama edessä! :-/ En ole raakkua raaskinut pois laittaa ennen kun keksin uuden jutun tilalle. Luultavasti uusi oliivipuu tulee. Tämä oli nyt vuorostaan toinen puu ja molemmat on sen ½vuotta kanssa jaksanut!

  Ihana vihreä piristys, sopii oikein hyvin kotiisi! <3 Tuo mukavaa fiilistä ja toivetta kesästä! :-)

  Ihanaa reissua teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että tämän palmun kanssa yhteinen elämämme on pitempi kuin oliivipuun kanssa. :)

   Poista
 3. Täällä on samanlainen meininki oliivipuiden kanssa, nyt olisi taas tarkoitus hankkia uusi, kun ilmankaan ei voi olla. :D Ihana tuo tuuhea palmu, hyvin sopii ja on kestävämpää sorttiakin kuin oliivipuu. :)

  Ihana reissu varmasti tiedossa, instan puolella seuraillaan mukana, ihanaa reissua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että palmu on sitkeämpi kuin itsetuhoinen oliivipuu...
   Ja kiitos, reissu oli oikein onnistunut!

   Poista
 4. Oikein mukavaa reissua ja mehän ihastellaan kuvia sitten Instan puolella :) Terkuin kukkiensarjamurhaaja...

  VastaaPoista
 5. Hih, nyt taitaa olla meneillään oikea oliivipuiden joukkosurma! :D Senkin reissunainen, nautinnollista matkaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä vaikuttaa! Joukkosurma... ;)
   No sellainenhan mä olen, vähän väliä reissun päällä tai vähintäänkin suunnittelen jotain matkaa...

   Poista
 6. Ihana palmu! Toivottakaamme uudelle kasvitulokkaalle pitkää ikää :) Eilen jouduin heittämään itse pois kaksi viherkasvia. Ei ole suotu viherpeukaloa minulle :/

  Mukavaa ja keväistä reissua!

  VastaaPoista
 7. Palmu on hieno! Mukavaa reissua... see ya in insta:)

  VastaaPoista