perjantai 7. huhtikuuta 2017

Ihanan vihreät avokado-siemenleivätInstagram-tilini seuraajat ovatkin jo varmaan bonganneet "feedistäni" jotain raikkaan vihreää. Kyllä, kevät näkyy myös lautasellani ja lasissani varsin herkullisissa väreissä. Eikä liene yllätys, että juuri vihreä on tämän kevään hittiväri ( muistat varmaan tämän ). Vihreä tuo mieleen kevään, kesän, elämän, heräämisen. Vihreä on rauhoittava, terveellinen ja elinvoimainen väri. Vai oletko eri mieltä?

Myönnän olevani suuri avokadofani. Muistan ensimmäisen kohtaamiseni avokadon kanssa olleen joskus 80-luvun lopulla, kun asuimme Tansaniassa. Siellä avokadosta ja banaanista tehtiin sosetta pikkulapsille... ja kyllähän sitä söi vähän isommatkin lapset. Varsin tuhti välipala, huh! Kultaisella 80-luvulla avokadoa syötiin myös sellaisenaan puolittuna, ja siemenkuoppaan laitettiin limemehua, sitruunapippuria ja ripaus sokeria. Sitten vaan lusikoitiin suuhun. Aaahh! Nykyarjessani avokadoa kuluu lähes päivittäin, vähintäänkin viikoittain. Avokadoa laitan pääasiassa salaattiin ja leivälle.

Aiemmin olen laittanut avokadon leivälle tomaatin kanssa, se on nimittäin täydellinen kombo. Alkuviikosta kuitenkin keksin laittaa avokadon päälle siemen- ja versosekoitusta. Päälle ripaus ruususuolaa myllystä ja avot. Uusi suosikki, tai ainakin kova kilpailija avokado-tomaattileivälle, on syntynyt! Avokadon pehmeys, ruoskuvat siemenet, raikkaat versot ja suola toimivat yhdessä erinomaisen hyvin. Kokeile ihmeessä! Tässä laitoin päällysteen kauraleivälle, mutta sama toimii myös esim. riisikakun päällä ja taatusti myös ruisleivällä (en pysty itse syömään). Seuraavalla kerralla taidan laittaa päälle myös rucolaa, se tuo taatusti kivan, vähän tujakamman maun. 

Tykkäätkö avokadosta? Mikä on avokadoreseptisuosikkisi?

Mä aloitan viikonlopun vieton just nyt. Ensin lounastreffit ystävän kanssa keskustassa ja sitten neljän tunnin OnniBus-matka länsirannikolle ystävän luo. Toivotaan että sää suosii maan sillä laidalla, toiveissa olisi päästä ulkoilemaan ja nauttimaan kauniin kaupungin kaduista. 

Mukavaa viikonloppua!

*Anu


3 kommenttia:

 1. Nam, tänne ei paranisi tulla nälkäisenä! :D Herkulliset leivät! Täällä kuluu avokadoa viikottain, laitan sitä vaihtelevasti smoothieen, salaattiin, leivälle ja tacojen tai tortillojen täytteeseen (joita meillä tehdään aika usein...). Nam mikä herkku ja onneksi koko perhe tykkää! :)

  Ihanaa viikonloppua ja reissua! <3

  VastaaPoista
 2. Nams! Nämä kuvat olivat kyllä niin herkullisen näköisiä!

  Mä tykkään tehdä quacamolea ja syödä sitä paahdetun ruikkarin päällä! !

  VastaaPoista
 3. Leivän päällä avokado parasta ja tomaattia en unohda siitä! 🤗 myös salaattiin aina kuuluu 🤗 meillä molempien suuri herkku 🤗

  Mukavaa viikonloppua ja reissua 🌸

  VastaaPoista