maanantai 7. syyskuuta 2015

Turkki lämmittää kesälläkin



Vielä yksi, jaksatteko? Kyseessä olisi nimittäin tämän kuluneen kesän (ja tämän vuoden) viimeinen reissupostaus. Ja megamuhkea sellainen mitä kuvien määrään tulee. Tiedän, että reissupostaukset eivät ole niitä suosituimpia, mutta siitä huolimatta haluan jakaa parhaat palat kesälomamatkastani teidän kanssa täällä blogissa. 

Kesäloma minulla oli elokuussa, kokonaiset kolme viikkoa (liian vähän). Lomasta kaksi viikkoa olin rentoutumassa ja lämmittelemässä vanhenevia luitani Bodrumissa Turkissa. Paikka on minun mittapuulla sitä "turkkilaista perusturistimössöä", ihan sama oletko Alanyassa, Marmariksessa vai Bodrumissa (saat olla eri mieltä). En lähtenyt hakemaan mahtavia kulttuurielämyksiä, kulinaristisia nautintoja tai upeita hiekkarantoja. Toivomuslistallani oli aurinko, lämpö ja rentoutuminen. Ja sitä sain. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja mittari huiteli lähellä neljääkymppiä. Tarkenin. 

Lomani ensimmäisen viikon vietin pikkuruisessa Torban kylässä, hotellini oli Sina Beach. Oikein mukava aikuisille tarkoitettu (K16) hotelli, siisti ja kaunis paikka. Varsinaista rantaa ei hotellin kohdalla ollut vaan rantaan oli rakennettu kiva suuri auringonottolaituri, jolta pääsi suoraan pulahtamaan lämpimään mereen. Kylä oli todella pikkiriikkinen, vain muutama ravintola ja pari pikku supermarkettia. Toiseksi viikoksi siiryin Bitezin kylään, joka oli hieman vilkkaampi. Siellä majoitun Okaliptus-hotelliin. Tässä hotellissa matkan hintaan kuuluu puolihoito, joten eipä minun tarvinnut hotellilta juuri poistua ruokaa etsimään. Hotellialue olikin oikein kaunis rantabulevardeineen ja piha-alueineen. Ihana tyynymeri aivan rannalla, voi pojat, että oli mukava lekotella välillä varjossa lounasta tai drinkkiä nautiskellen!

Loma meni pääasiassa rannalla maatessa ja kirjoja lukiessa. Jonkin verran tuli myös urheiltua, täytyihän herkuttelulle ja makaamiselle olla jotain vastapainoakin. Tein myös päiväretken Kosin saarelle Kreikkaan kahden suomalaistytön kanssa sekä yhden päivän veneretken Bodrumin vesillä. Bodrumin keskustassa kävin muutaman kerran ihailemassa kaunista auringonlaskua, koluamassa basaareja ja syömässä illallista. Toki kävin kiertelemässä myös Bodrumin linnassa, mistä oli kauniit maisemat niin Bodrumin keskustaan kuin merelle päin.

Sitten se kuvatulva, olkaa hyvä! Kuvat ovat sikinsokin, välillä ollaan Kosilla ja sitten taas Bodrumissa, välillä Torbassa ja sitten Bitezissä. Voilà!









































Kiva jos jaksoit rullailla tänne asti. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, siksi panostus nyt kuviin. Jos haluat kuulla enemmän Bodrumista tai vaikka noista hotelleista, annan mielelläni lisäinfoa kommenttiboxin puolella.  Nyt on ulkomaanmatkat tehty tälle vuodelle, joten blogini matkaosio hiljenee muutamaksi kuukaudeksi. No, ehkä jotain tulee kerrottua Tukholmasta, siellä kun tulee varmasti käytyä vielä tämän vuoden puolella. Toivottavasti olet viihtynyt näillä nojatuolimatkoilla!

Iloa alkaneeseen viikkoon! Ja muistakaan haaveilla unelmalomista!


*Anu


17 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Meikä ei ainakaan kyllästy näihin reissupostauksiin, kroonisesta matkakuumeesta kärsivälle nämä on ihan välttämättömiä hengissäpysymiseksi! ;) Ja saahan näistä aina vinkkejä ja inspiraatiota omien reissujen suunnitteluun. Tosin ymmärrän, että sellainen joka ei matkustamisesta ole niin kovin kiinnostunut, ei välttämättä reissupostauksista ole niin innostunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne! Kiva että reissupostauksetkin maistuvat. :)

      Poista
  2. Ooh, ihanan rentouttava postaus! <3 Kunpa pääsisi itsekin lämpimään. :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä näillä nojatuoli matkoilla on viihdytty! <3 Kuvasi ovat niin upeita, että niitä katselee enemmän kun mielellään :-)

    Mahtava postaus tästäkin reissusta, toistaen kera ihanien kuvien :-) <3 D-vitamiinia on varmasti nyt tankattu syksyn varalle.

    Iloa uuteen viikkoon! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Kyllä tuolta D-vitamiinivarastot sai täyteen. :)

      Poista
  4. Aivan ihana kuvia <3 Ja nuo auringonlaskut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kauniista paikoista saa kauniita kuvia. :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiva kuulla että kuvat miellyttivät silmää!

      Poista
  6. Miten upeita kuvia ja KESÄ, tulee niin ikävä aurinkoa. <3 Täällä haaveillaan jatkuvasti reissusta, harmillisesti se taitaa olla vasta ajankohtainen ensi kesänä - en edes pysty tällä hetkellä ajattelemaan, että niin pitkä aika.

    Mukavaa uutta viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Ensi kesään on kyllä tuskallisen pitkä aika, tsemppiä!! Mä pääsen onneksi tammikuussa tankkaamaan aurinkoenergiaa. En kyllä vielä tiedä minne...

      Poista
  7. Oi ihana Turkki, mahtavia kuvia!

    VastaaPoista
  8. Matkapostauksia on mukava lukea ja tykkään, että on paljon kuvia! Ja upeita sellaisia sinulla on aina. Tykkään!
    Nuo valkoiset rakennukset värikkäiden kukkien peitossa ovat niin kauniita. Ihanat kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuviin haluan panostaakin, kiva kun tykkäsit!

      Poista
  9. Voi mä niin tykkään Turkista ja Istanbul on aivan ykkönen! Hyvää ruokaa ja mahtavat hotellit :))

    VastaaPoista