maanantai 5. tammikuuta 2015

Matkakuumeisen pohdintoja









Viime perjantaina postiluukkuni kolahti. Sieltä tipahti Mondo-lehden uusin numero. Ilmaiseksi. Olen joskus vuosia sitten tilannut Mondoa, taitavat taas houkutella ilmaisella lehdellä tilaajaksi. Pitänee harkita. Mutta kylläpä sattui tulemaan sopivaan saumaan juuri kun kovin matkafiilistely ja pakkaaminen on käynnissä. Sopii hyvin tämän viikon teemaan. Tämän päivän aloitinkin mukavasti selailemalla lehteä ja haaveilemalla jo uusista matkoista. Matkailulehtiä ja muuta matkailukirjallisuutta tulee luettua aivan liian vähän. Niistä saisi paljon hyviä vinkkejä tuleviin reissuihin. Yksi matkailulehti, joka tulee luettua lähes aina kannesta kanteen on lentokoneen istuintaskusta löytyvä lehti. Uusinta Finnairin numeroa odotellessa... ;)

Hyviä ideoita matkusteluun saisi myös matkamessuilta, jotka kiinnostaisivat minua kovasti. Ainoa ongelma tässä on se, että olen yleensä aina reissussa messujen aikaan eli juuri näin tammikuussa. Seuraavat messut ovatkin jo 15.-18.1. Oletko menossa? Ehkä joku vuosi pitää lykätä omaa matkaa tammikuun loppuun tai helmikuulle, että pääsee muiden reissaajien kanssa haistelemaan matkailun uusia tuulia Helsingin messukeskukseen.

Mistäkö sitten hankin tietoa matkakohteista ja matkustelusta ylipäätään kun kirjallisuus, lehdet ja messut jäävät usein väliin? No, pääasiassa netistä lukemalla ja kuuntelemalla kavereiden ja tuttavien matkakertomuksia. Jotain kivoja ideoita saan myös TV:tä katselemalla. Toki itsellänikin on aika vahvat kiinnostuksen kohteet, ne vaikuttavat yllättävän paljon matkakohteen valintaan. Olen aivan koukussa Aasiaan sen eksotiikan ja kulttuurin vuoksi. Aasiassa onkin tullut reissattua eniten (Euroopan jälkeen). Myös Afrikka on alkanut viime vuosina houkutella entistä enemmän, johtunee varmasti Kenian matkasta vuonna 2013. Etelä-Amerikka on minulle toistaiseksi täysi mysteeri. Kovasti olen hehkutusta kuullut, mutta toistaiseksi veri on vetänyt toiseen suuntaan. 

Maailmassa olisi vielä aivan valtavasti nähtävää. Voi kun olisi enemmän aikaa (ja rahaa) toteuttaa kaikki reissu-unelmat. Mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. Muutama reissu vuodessa on parempi kuin ei mitään. Jos teen joka vuosi kolme reissua maailmalle, niin kymmenessä vuodessa olen jo nähnyt 30 uutta (tai tuttua) paikkaa. Tälle vuodelle olisi vielä suunnitelmissa matka New Yorkiin (jos saan jonkun houkuteltua mukaan) ja ehkäpä myös USA:n länsirannikolle (taisin luvata siellä asuvalle kaverille...). Katsotaan mitä vuosi tuo tullessaan. Mutta nyt odotan kuumeisesti keskiviikkoa ja edessä olevaa Thaimaan lomaa. :)

Reipasta viikon alkua!


*AnuElina


22 kommenttia:

  1. Täälläkin yksi armottomassa matkakuumeessa kärvistelevä, joka sai kyllä tästä postauksesta vielä lisää yllykettä! :)
    Ja hei, jos kaipaat matkaseuraa New Yorkiin niin täällä on yksi vapaaehtoinen!! Minulla on vakaa aikomus matkata sinne vihdoin tänä vuonna (30-vuotislahja itselle), yhden matkakaverin tehtyä oharit on parhaillaan armoton haku päällä uuden löytämiseksi. Kaiken lisäksi alkuperäinen haave/suunnitelma oli yhdistää Nykin reissuun vierailu myös länsirannikolla, joten tuo kuvailemasi reissu oli kyllä kuin suoraan meikäläisen pään sisältä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sait vielä lisää "vettä myllyyn", matkakuumeilu on kivaa! :)
      Parilta kaverilta pitää varmistaa mitä meinaavan NYC:in matkan kanssa tehdä. Jos heistä ei ole lähtijöiksi niin olen yhteydessä sinuun. :) Ajatuksena New York toukokuun loppupuolella ja länsiranikko ehkä elokuussa. En siis itse pysty yhdistämään noita kahta ainakaan toukokuussa... elokuussa ehkä olisi mahdollista.

      Poista
  2. Voi voi, vähän käypi kateeksi... ;) Entisessä elämässä (ennen lasta ja kaikki rahat vievää remonttia) reissasimme paljon. Ehkä tästä vielä aktivoidutaan, kun pahimmat rempat saadaan hoidettua ja mukulastakin kasvaa kelvollinen matkamies ;D
    Oikein ihanaa & rentoa reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Elämäntilanteet muuttuu eikä aina ole mahdollista tehdä kaikkea. Toivottavasti teilläkin löytyy joskus aikaa ja rahaa tähän ihanaan harrastukseen! :)

      Poista
  3. Oikein ihanaa matkaa sinulle <3 <3 Voi että olisi ihana lähteä matkalle ja vielä yksin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Kovalla innolla tässä odotelaan ja vielä ehdin hehkuttaa matkakuumettani muutamaan otteeseen ainakin tuolla Instan puolella. Koittakaa kestää!! ;)

      Poista
  4. Oikein ihanaa ja turvallista matkaa <3 monin kokemuksin rikkaampana palaat :)

    VastaaPoista
  5. Heippa! Ihana, piristävä blogilöytö! Liitynpä jäseneksi. Ja tervetuloa vastavierailulle! Hyvää matkaa myös! t.Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit blogini ja lämpimästi tervetuloa seurailemaan elämääni. :)

      Poista
  6. Oo mitä haaveita ja suunnitelmia, kuulostaa mahtavalta ★

    VastaaPoista
  7. Matkakuumetta pukkaa täälläkin. Marraskuussa purkasin Afrikan laukkuni ja keväämmällä aion käydä Israelissa. Mun ja miehen kaikki irrotettava raha taitaa kulua maailmalla. Ollaan vähän sua vanhempia ja yli 40 maata on jo takana. Toki monta kertaa samoissa paikoissakin, niinkuin Israelissa lähes joka vuosi. Mahtavaa matkaa ja lomailua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Taitaa minunkin "ylimääräisistä" rahoista suurin osa mennä matkoihin, mutta se on mielestäni yksi parhaista sijoituksista!

      Poista
  8. Oi oi, täällä kyllä matkakuume vain pahenee, että kiitos vaan! :D Itsellä olisi niin kova kuume päästä näillä kylmillä säillä jonnekin lämpimään, mutta ei ole nyt pariin vuoteen toteutunut ja kolmen talven takaisesta Meksikon reissustakin jäi vähän traumoja. Mutta onneksi tyttö on nyt isompi, niin helpompaa reissatakin. Täällä suunnitellaan kesän autoreissua täyttä häkää. :) Mutta oi voi, New Yorkiin olisi kyllä niin upea päästä! :) Ihania pakkailuja ja suunnitteluja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun matkakuume on kroonista laatua ja on ihan pakko päästä aina talvella kauas lämpimään. Talvilomaa odotan aina enemmän kuin kesälomaa!
      Toivottavasti tekin pääsette pian taas reissuun!

      Poista
  9. Mukavaa lomaa ja ihanaa reissua!

    VastaaPoista
  10. Heipat - ja oikein suloista reissua! Tänään muuten buukkasin lennot meidän kerhon hiihtolomalle - aurinkoon, aurinkoon;) ... oikein suloista vuoden alkua ja loppiaisrutistukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan sinnekin ja kiitos kovasti! Kiva että teilläkin aurinkoloma odottaa, hiihtolomahan on jo ensi kuussa!

      Poista
  11. Mä niin tykkään sun blogista! :) Sulla on ihana koti ja ihana kun teet kivoja reissuja! :) Aion elää kyllä samanlaista elämää , jos en miestä löydä. Ja vaikka löytäisinkin niin matkustelu olisi kyllä siltikin aivan mahtavaa! New Yorkiin suosittelen kyllä menemään käymään! Saimme siskoni kanssa n.500 e meno-paluu suora lento Finnairilla helmikuun lopussa 2014. POD51 hotelli oli aivan mahtava. 5-10 minuuttia kesti kävellä 5th avenuelle ja hotellin hinta oli melko halpa New Yorkin hintoihin! Yhdeltä 300 e 6 yötä! :) Toki aika ei ollut perus turistikautta.. Ja oli KYLMÄ! :D Mutta sisällä pystyi mainiosti shoppailemaan :D ja ravintoloissa/kahviloissa olemaan. Ja toki käveltyä tuli siltikin aika paljon. :) Sinne haluan uudestaan joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että tykkäät! Toivottavasti jäät seurailemaan touhujani jatkossakin. :)
      New York on todellakin tämän hetken ykköshaaveeni ja toivottavasti päsen sinne tänä vuonna.

      Poista