tiistai 23. joulukuuta 2014

#23 Tuunattu joulusuklaa







Jouluna saa herkutella hyvällä omallatunnolla. Siksipä päätin, että mantelisuklaanamuset eivät minulle riitä, vaan on saatava lisäksi vielä jotain muuta. Niinpä tuunailin eilen illalla omat joulusuklaat. Sulatin levyn valkoista ja tummaa suklaata ja levitin ne ohueksi kerrokseksi voipaperin päälle. Sitten ripottelin molempien päälle kuivattuja karpaloita, suolattuja cashew- ja pistaasipähkinöitä. Yön yli suklaat olivat jääkaapissa kovettumassa ja tänään ne ovat valmiita nautittavaksi. 

Tein näitä samoja tuunattuja suklaaherkkuja myös viime jouluna, silloin nautimme niistä koko perheen voimin. Kovasti näistä tykättiin. Tänä jouluna olen yöt töissä ja illat itsekseni. Tuskinpa näitä kaikkia suklaita tulee itse syötyä (vaikka mieli tekisi), joten taidan viedä osan töihin (ellen sitten saa jouluna yllätysvieraita). Eikä tässä vielä kaikki... joudun ehkä tekemään vielä yhtä suklaaherkkua, koska pari suklaalevyä on vielä jemmassa ja niiden päälle "yllärimauste". 

Tästä aatonaatosta nautiskelen ihan vaan kotosalla. Keittelen riisipuuroa ja kuuntelen joulumusiikkia. Paketoin lahjoja ja nautin herkuista. Voisinpa katsoa jonkun leffankin. Ja joo, salille menen sulattelemaan rasvaa ihan omista kinkuista. ;) Sääkin on niin ihana: pikkupakkanen, aurinko paistaa ja on luonto on valkoinen. Houkuttelisi vähän happihypyllekin! Illalla aloitan sitten joulun yöputken. 

Joko teillä alkaa olla jouluvalmistelut pulkassa?

Leppoisaa aatonaattoa! Muistakaa herkutella!


*AnuElina


15 kommenttia:

  1. Tulee ihan vesi kielelle, kun noita herkkuja katselee.. ;)
    Varmasti tekevät kaupan! Nam! :)

    Rauhasta työyötä sinulle ja tunnelmallista joulun aikaa!

    T: Emppu / Iloa & Unelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Emppu!
      Kyllähän noita suklaita tulee napsittua ohimennen...

      Poista
  2. Aivan ihanaa aatonaattoa :). Mä oon vähän laitellut ruokia täällä ja yöllä pitäisi loput lahjat paketoida :). Nyt kuitenkin ihan ekana pulkkamäkeen. Jee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Mäenlasku kuulostaa tosi hauskalta! Oispa hauska päästä piiiiitkästä aikaa...

      Poista
  3. Nam, tein näitä kanssa viime jouluna ja olivat todella herkullisia! Tsemppiä töihin ja ihana joulua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Eiköhän se työputki tästä ala reipaasti kun alkuun pääsee. Päivät menee sitten nukkuessa, urheillessa ja herkutellessa. Kaikki tasapainossa, eiks niin?! ;)

      Poista
  4. Hyvältä näyttää. Me ollaan vaan keskitytty täällä syömään ruokia ja suklaat on unohtunu kokonaan, mutta onneksi kohta on tiedossa kauppareissu ;) Oikein mukavaa joulua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla meinaa välillä käydä toisin päin...suklaata tulee napsittua vähän väliä ja se vie nälän niin ettei meinaa muistaa syödä kunnon ruokaa. Tähän asiaan täytyy tehdä korjausliike!

      Poista
  5. Nämä on kyllä niin kauniin ja herkullisen näköisiä, että täytynee joskus kokeilla tehdä näitä itsekin :) Vallankin kun en ole onnistunut niitä manteliherkkuja löytämään :(

    VastaaPoista
  6. Oi hitsit, että nääkin näyttää hyviltä. Sun blogista rupee aina tekee mieli jotain herkkuja, suklaata ja ne lumimantelin, nam. Herkullista ja kaunista joulua sinulle. Täällä rauhoitutaan nyt jouluun ja taidan painella saunaan.

    VastaaPoista
  7. Aivan huippu herkullisen näköistä <3 tätä täytyy koettaa :) kiitos vinkistä <3

    Työhön voimia ja ihanaa joulua <3

    VastaaPoista
  8. Oi kun herkun näköisiä suklaita. Jouluna saa herkutella, mutta kun niin on tehnyt jo pari kuukautta ennen joulua, niin alkaa olla pulassa. Nimim. meinas toppahousut revetä pulkkamäessä ;) Ihanaa joulua!

    VastaaPoista
  9. Kuusi juuri koristeltu,totesin että koristeita olisi voinut olla uusiakin.Osa mennyt huonoksi ajan saatossa.suklaat näyttävät herkullisilta!hyvää joulua!

    VastaaPoista