sunnuntai 21. joulukuuta 2014

#21 Joulun herkkumantelit

Uusi jouluinen suklaaherkku on löytynyt: Kaneli- ja lumimantelit. Enää en kaipaa perinteisiä suklaakonvehteja, koska nämä ovat sata kertaa herkullisempia! Olen näitä joskus vuosien varrella maistellut, mutta sitten tyystin unohtanut. Nyt saan pitkästä aikaa nauttia näistä herkuista, sillä ystäväni toi minulle viikko sitten ison purkillisen suussasulavia kanelimanteleita ja työkaveriltani sain perjantaina pussillisen ihania lumimanteleita. Mantelin ja suklaan yhdistelmä on mahtava, lisäksi päällä oleva kaneli- ja tomusokerikuorrute kruunaa makunautinnon. Arvatenkin olen jo onnistunut pistelemään suuhuni yli puolet kanelimanteleista... Lurps! Saa nähdä riittääkö noista vielä jouluksi vai tuleeko herkut napsittua nassuun ennen aattoa. Näiden suklaaherkkujen lisäksi aion tehdä alkuvikosta "itsehöystettyä suklaata", jota tein viime joulunakin. Perinteiset konvehdit jäävät siis tänä jouluna minun osaltani kauppaan.


Kaunista ja iloista viimeistä adventtia! Kohta on joulu!


*AnuElina


21 kommenttia:

 1. Nams, näitä herkkuja en olekaan maistanut. Täytyypä pitää silmät auki, kun menen jouluruokaostoksille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen etenkin noita kanelimanteleita (jos siis kanelista tykkäät), superhyviä!

   Poista
 2. Noi on niin namia :). Mäkin ihastuin kun sain maistaa noita, noi on niin herkkua :). Mulla jää vaan haaveeksi toisen kerran maistaminen kun asun niin "pikku kaupungissa" jossa ei ole mahdollista ostaa noita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista ettei kotikaupungissasi myydä noita. Yleensä niitä bongailee kaikenmaailman joulumyyjäisistä jne.

   Poista
 3. Nämä onkin ihan uusi tuttavuus mulle, mutta kuullostaa herkullisilta ja näyttää hyvältä noissa lasikipoissa! ;) Täytyypä pitää silmät auki josko näitä tulisi kaupassa vastaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselehan kauppojen herkkuhyllyjä tarkalla silmällä, toivottavasti löydät!

   Poista
 4. Laivalla oli nuita seisovassa pöydässä, ja täytyy kyllä sanoa että oli huippu herkkua! :-) Täytyykin katsella mistä löytyisi! :-)

  Ihanaa adventtia! <3

  VastaaPoista
 5. Lumimantelit on niin namia, Niitä täytykin muistaa vielä hankkia jouluksia. Kaneliversiota en olekaan maistanut, mutta sekin toimii varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maista ihmeessä kanelimanteleita jos tykkäät kanelista, ne ovat mielestäni vielä tuplasti parempia lumimanteleihin verrattuna. :)

   Poista
 6. Lumimanteileita olen minäkin herkutellut, mutta kanelimantelit ovat ihan uusi tuttavuus, täytyypä katsoa jos näitä herkkuja tulisi vastaan. Kuulostaa tosi herkullisilta! :)

  VastaaPoista
 7. Apuva, olenkohan itse koskaan maistanut tuollaisia?! Kiitos vinkistä, täytyypä ehdottomasti korjata tilanne ja ostaa lähipäivinä maistiaisiksi:)!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa maistella, saatat jäädä koukkuun!

   Poista
 8. Nämä ovat minunkin suurta herkkuja :)
  Ihanaa joulun odotusta Anu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Nämä namut vievät kielen mennessään...!

   Poista
 9. Löysin kanelimantelit muutama vuosi takaperin ja siitä asti ne ovat kuuluneet jouluherkkuihimme. Nuo lumimantelit ovatkin vieraampi tuote, täytyypä mennä vielä etsimään noitakin =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä lähtien nuo kanelimantelit taitavat kuulua minunkin tuleviin jouluihin...

   Poista
 10. Oho, nämä olivat ihan uusi tuttavuus. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista