torstai 16. lokakuuta 2014

Broken seed - Uusi villasukkaherkku
Hei, täällä neulotaan taas! 

Syksy on tämän kausineulojan tuotteliainta aikaa. Joka vuosi kaivan sukkapuikot ja villalangat esiin syyskuun paikkeilla ja sukkaa (ja lapasta ja pipoja ja...)  pukkaa aina vuodenvaihteeseen asti, joskus into jatkuu vielä alkuvuoteenkin. Tänä syksynä neulomisinto käynnistyi hieman myöhässä, mutta vielähän tässä ehtii loihtia lämmikkeitä talven varalle niin itselle kuin läheisille. 

Joka syksy haluan kokeilla uusia malleja ja tämän syksyn ensimmäinen uutuus on "broken seed". Ensimmäiset sukat alkavat olla himppusta vaille valmiit (musta lanka loppui kesken eilen...) ja ne näyttävät niin herkuilta (kuvat eivät tee oikeutta tälle kaunottarelle). Odotan jo innolla, että pääsen tekemään toiset samanlaiset, eri väriyhdistelmällä tottakai. Tällä mallilla ajattelin tehdä myös lapasia. Malli on todella helppo, jokainen joka osaa tehdä oikean ja nurjan silmukan selviää tästä haasteesta.

Broken seed-pikaohje: Valitse kaksi eriväristä lankaa (minulla tuossa Seiskaveikan musta ja raitalanka). Joka toinen kerros neulotaan sileää oikeaa ja joka toinen kerros helmineuletta (o-n-o-n-o-n-o... jne, muista aloittaa seuraavalla kerroksella nurjalla silmukalla niinkuin helmineuleessa kuuluu). Sukan pohjan tein kokonaan sileää, tuntuu mukavammalta jalan alla. 

Siinäpä se, helppoa kuin heinänteko, vaikka mallin ulkonäöstä voisi päätellä toisin. Huomenna täytyy kiiruhtaa lankaostoksille, sillä tässä sukkatehtaassa on nyt vauhti päällä. 

Mitä ihanaa sinä olet taikonut käsilläsi viimeksi?

*AnuElina14 kommenttia:

 1. Näitä aina ihastelen! :-) Ja tulee niin kutomis into itsellekin :-) Viime talvena oli jo todella lähellä, saapi nähdä jos nyt oikein iskisi :-)

  Näyttää oikein kauniilta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna iskeä vaan, mukavaa ja hyödyllistä ajanvietettä!

   Poista
 2. Ihanat sukat ja niin herkulliset värit!! Tämmöset laittaisin jalkaani milloin vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehdin tuossa väkertää jo toiset samanlaiset mutta eri väriset. Kivat tuli niistäkin. :)

   Poista
 3. Oih, miten kauniit, ja ihanat värit! Mä en ole vielä ehtinyt sukkia neulomaan tälle syksylle... Pipoja on jo syntynyt, ja yhdet säärystimet. Nyt on tekeillä ranteenlämmittimet ihanasta paljettilangasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi! Sinäkin tunnut olevan aika ahkera kutoja, kiva harrastus. .)

   Poista
 4. Ihanan väriset ja kivannäköinen tuo kuviointi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosi helpot ja kauniit sukat, kannattaa kokeilla jos taitoa löytyy. :)

   Poista
 5. Vau, kiva sukkamalli ja tuo lanka on kyllä veikeä ♥
  Olen virkkaillut kuteista tossuja ja vähän näperrellyt noita koruja, mutta neulomista ei keuhkot kestä :( Ihailen suunnattomasti niitäm jotka osaavat tuollaisia kivoja kuvioita tai erilaisia malleja neuloa.
  Mahtis viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija! Harmi ettet pysty kytomaan. Villalanka tosiaan pölyää, ei ole paras harrastus allergikolle.

   Poista
 6. Älyttömän hienot sukat. Malli tosiaan vaikuttaa paljon monimutkaisemmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!! Malli on todella helppo, kannattaa kokeilla!

   Poista