lauantai 23. marraskuuta 2013

Herkutteluksi meni!











Voi elämä, mikä herkkuputki onkaan ollut päällä perjantai-iltapäivästä alkaen! Vatsanahka naukuu kieränä, kaloreita ei laskettu! Herkkuputki alkoi siis eilen, kun sain rakkaan kälyni Helsinkiin viettämään pikkuruista pikkujouluiltaa. Iltapäivällä tapasimme keskustassa ja kävimme herkuttelemassa Fazerin kahvilassa kakulla ja skumpalla. Porkkanakakkua paksulla kuorrutteella ja ihanaa vadelmaista menorcaa. Puolitettiin kakkupalat niin saimme maistella molempia. I.H.A.N.I.A. !

Illaksi kotiuduimme minun luo ja pyöräytin iltapalaksi kaksi pizzaa. Suolainen versio koostui tutuista ja turvallisista aineksista: mozzarellasta, ilmakuivatuta kinkusta, kirsikkatomaateista ja rucolasta. Jälkkäriksi tein suolaisenmakeaa päärynä-ricotta-sinihomejuusto-saksanpähkinäpizzaa. Oletkos moista maistanut koskaan? Erittäin hyvää ja vähän erilaista. Hyvin mieto maku (paisti jos laittaa reilusti homejuustoa), sopii aivan loistavasti glögin kaveriksi. Näiden herkkujen jälkeen olimme aivan pökerryksissä ja silmä alkoi lupsaa jo klo 23 aikoihin. Pikkuruinen pikkujouluilta pättyi makoisiin uniin.

Tänä aamuna suuntasimme brunssille ravintola Kiilaan. Ensimmäisten joukossa, unihiekat juuri ja juuri karistaneina, olimme kärkkymässä pöytää, suosittu brunssi kun kuulema on. No, pöytä saatiin ja hyökättiin nälkäisinä (juu-u, nukkuessa tulee nälkä) buffetin kimppuun. Ladottiin lautaset kukkuralleen herkullista ruokaa: salaatteja, suolaista piirakka, lihapullia, sipulirenkaita, marinoituja herkkusieniä ja munakokkelia. Kun nämä oli vedetty, niin seuraava lautanen täyttyi tuoreista hedelmistä, croissanteista ja pannukakusta (kylkeen kermavaahtoa ja mansikkahilloa!). Ja arvatkaas miten kävi? Ähkyhän siitä tuli. Mutta onneksi parin tunnin shoppailurundi brunssin päätteeksi sai ruokamöykyn laskeutumaan.

Huh heijaa, ihan mahdottomaksi herkutteluksi meni tämän viikonlopun alku! Huomenna palataan taas ruotuun, eli normaaliin kevyeen ja proteiinipitoiseen ruokavalioon ja kuntoilun pariin. Joskus saa herkutella, varsinkin hyvässä seurassa!

*AnuElina


20 kommenttia:

  1. Voi, mitä herkkuja, kyllä viikonloppuisin pitääkin herkutella, nauttikaa oikein kunnolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhtenä päivänä viikossa saa herkutellä, mutta mites sit suu pannaan kun herkuttelu jatkuu toiseen päiväänkin? No, suppuunhan se suu pitäisi pistää!

      Poista
  2. Tottakai pitää herkutella välillä. Kylläpä kuulosti mukavalta vierailulta.

    VastaaPoista
  3. Nam!:) kyllä se herkuttelu vaan kuuluu viikonloppuihin! Täällä pötkötellään masut pinkeinä lätyistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, lätyt on kans niin ihania! Kai oli kermavaahtoa ja hilloa kyytipoikana?

      Poista
  4. Aah, nyt sait kyllä veden herahtamaan kielelle; ihanat kuvat ja voin ne kaakutkin nähdä silmissäni..mmmm :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaakuista nappasin kuvat, mutta ne ei ollu julkaisukelpoisia. :)
      Oletko saanut paketin? Ei kai vaan ole eksynyt matkan varrelle?

      Poista
  5. Voi ei, mitä herkkujam tässähän tulee ihan nälkä! :) Välillä pitää hemmotella itseä kunnolla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä voisi hemmotella itseään vaikka hieronnalla tai kasvohoidolla. Miksi se tuppaa aina olemaan vyötärönleventelyhemmottelua? Ei näistä kesäkiloista pääse ikinä eroon!

      Poista
  6. Erikoisen kuuloinen tuo toinen pizza tosiaan, varmasti oli hyviä, molemmat! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen laittaa noita täytteitä pizzaan, mutta hyvää oli!

      Poista
  7. Täällä on myös herkuteltu suklaalla ja pitsalla viikonloppuna. Vähän lohtua flunssaiseen olotilaan. Onpahan sitten taas mitä juosta pois ;)! Teidän herkuttelut kuulostaa ihanalta. Tuon vaalean pitsan reseptin minäkin jostain bongasin ja taisin laittaa talteenkin. Täytyypä kokeilla.
    Siellä etelässä on kyllä niin paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita, kävisin minäkin jos siellä asuisin. Juuri kuolailin Stockan herkkuja - turvallisesti mainoslehdestä :). Leppoisaa sunnutaita sinne, täällä alkoi lumisissa merkeissä kynttilän valossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on kyllä todellakin liikaa houkutuksia ympäri kaupunkia. Onneksi ei tule käytyä ihan joka viikko ulkona herkuttelemassa. Vyötärönseutu ja kukkaro kiittää. :)
      Tuota pizzaa kannattaa kokeilla nyt joulun alla!

      Poista
  8. Oi, miten ihanan näköisiä herkkuja! Etenkin toi eka pizza, nam!

    VastaaPoista
  9. onneksi olin juuri syönyt tässä itekkin;) mielettömän hyvältä kuulostaa ! jänskän kuulosia pizzoja !

    VastaaPoista
  10. Ai että! Kyllä välillä pitääkin herkutella. :)
    Varsinkin hyvässä seurassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, mut miksi siitä tulee useimmiten huono omatunto?!

      Poista