tiistai 17. syyskuuta 2013

Syksyn merkit











Olen alkanut pitää alkusyksystä vuosi vuodelta enemmän. Varsinkin silloin kun se on lämmin ja aurinkoinen. Auringonpaisteessa on kuitenkin jotain erilaista, se on jotenkin utuisempaa. Lämpö puolestaan on jopa hieman petollinen. Auringossa on lämmintä, mutta varjossa jo selkeästi kylmää. Ilma tuoksuu aivan erilaiselle kuin kesällä. Olenkin viime päivänä nauttinut ikkunaluukusta tulvivasta syksyn tuoksusta (flunssaisena en ole pässyt metsälenkeille) ja tajusin vasta nyt, että syksy on oikeasti tulossa. Vai tuliko se jo, huomaamattani?

Tämän kodin syksyn merkit alkavat olla jo vahvasti nähtävillä. Teetä tulee keitettyä useita kertoja päivässä. Irtoteetä, pussiteetä, mustaherukkaa, sitruunaa, Earl Greytä. Kaikki käy, paitsi vihreä ja rooibos (en ole vielä niin sivistynyt). Teekausi vaatii (?) tietenkin jatkuvasti uusia teekuppeja. Niitähän ei voi olla koskaan liikaa? Eilen bongasin Hemtexillä aivan ihanat kupit. Hiplasin niitä, mutta järki sanoi "jätä hyllyyn". No, arvaatte kyllä miten siinä kävi, kassalle ne raahasin (2 kpl). Ja tänä aamuna nautin uudesta kupista aamuteen. Eikö olekin kaunis kuppi?

Toinen varma syksyn merkki onkin tovin jo odottanut "heräämistään" ja ehdinkin jo miettiä, mikä on pielessä kun into ei ole syttynyt vielä, vaikka ollaan jo syyskuun puolivälissä. Tänä aamuna se sitten tapahtui, kaivoin kutimet esiin kuukausia kestäneen tauon jälkeen. :) Ihan ensimmäiseksi ajattelin kutoa "sisustukseen sopivat" sukat. Haaveenani oli musta-valkoraidalliset, mutta koska mustaa lankaa ei kätköistäni löytynyt, päädyin harmaa-valkoraidallisiin. Saas nähdä kuinka monet villasukat tulee kudottua tänä syksynä/talvena...

Näiden syksyn merkkien lisäksi olen siivonnut vaatekaapit/vaatehuoneen syksyä varten. Kesävaatteet ovat siirtyneet syrjään villapaitojen ja -takkien tieltä. Kirkkaat värit vaihtuvat tummiin. Kesäsandaalit pakkasin pois eilen, tilalle tulivat nilkkurit ja parit saappaat. Eilen shoppailureissulla katselin jo villakangastakkeja ja syksy/talvikenkiä. Täytynee lähipäivinä paneutua näihin ostoksiin paremmin, lähteä oikein ajan kanssa ja ajatuksella sovittelemaan.

Muita syksyn tulon merkkejä on mm. ruokavaliomuutos, salaatit vaihtuvat lämpimiin keittoihin ja uuniruokiin. Kynttilät palavat joka ilta. Pehmeitä torkkupeittoja ja tyynyjä tulee pöyhittyä harvase päivä, niiden sekaan on ihana kaivautua lukemaan sisustuslehtiä tai katsomaan telkkaria.

Kuinka sinä valmistaudut syksyyn?

Pirtsakkaa tiistaipäivää!


*AnuElina


Ps. Ja niinkuin minä päätin lyhentää näitä kirjoituksiani ja panostaa kuviin... taas tuli romaani! Toivottavasti jaksoit lukea edes puoliväliin. ;)

20 kommenttia:

  1. Katsoin heti, että ompa kauniit kupit. Hassu juttu, minäkin olen alkanut pitämään syksystä aina vaan enemmän. Ehkä se johtuu täällä maalla asumisesta, vuodenajat näkee niin hyvin ja oppinut löytämään kaikista ne hyvät puolet. Syksy on kaunista tunnelmallista aikaa kynttilöineen, pimentyvine iltoineen ja kellastuvine lehtineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, juurikin tämä alkusyksy on aika kivaa aikaa. Mutta annas olla kun koittaa sysimusta ja kolean kalsea marraskuu... No, siihen asti yritetään nautiskella, jopa niistä sateisista päivistä. :)

      Poista
  2. Loppuun asti luin...:D
    Aivan ihanat kupit olet ostanut...eihän noita millään voinut kauppaan jättää...:)
    Olen aina tykännyt syksystä...tuulesta, sateesta, putoilevista lehdistä, villasukista...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun jaksoit lukea. :)
      Ei kauniita astioita voi jättää kauppaan, hukkanhan ne menisivät siellä. ;)

      Poista
  3. Kaunis kuppi :) Kyllä ne taitaa olla ne kynttilät, torkkupeitot ja se hämyinen tunnelma mikä sen syksyn tuo :) Tämä aika parasta, kun ei vettä ropise eikä vielä liian kylmä...marraskuuta tai ensilunta ja pakkasia kauhulla odottaessa, mutta kummasti siihenkin taas tottu :)

    Mukavaa viikkoa sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, painovirhepaholainen...siis tottuu piti kirjoittaa :)

      Poista
    2. Pakkohan siihen pimeyteen ja kylmyyteen on tottua, kun vaihtoehtoa ei ole. Eläkkeellä sitten vietän taatusti talvet jossain lämpimässä. :)

      Poista
  4. Onpas kiva kuppi, eihän tuollaisia voi kauppaan jättää =D Syksyn merkit on ilmassa. Aamuisin on koleaa, illalla tekee mieli vetää villasukat jalkaan ja kynttilöitä kuluu viikossa kilotolkulla. Kaikki pehmeä ja lämmin houkuttaa. Pitäis varmaan laittaa taloon lämmityskin päälle. Toukokuussa napsaisin pois, paitsi kylpyhuoneesta ja saunasta, ja nyt vähän jo tuntuu viileältä, vaikka sisälämpötila on vieälkin 20 ilman lämmitystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä tässä alkaisi kaipaamaan lisää lämpöä sisätiloihin. Kerrostaloasunnossa vaan on riippuvainen siitä milloin yleinen lämmitys laitetaan päälle. Vielä ei patterit tunnu lämpiävän... se tarkoittaa siis sitä, että täyty vain pukeutua lämpimämmin. Ja luoda lisää sitä lämmittävää teetä! ;)

      Poista
  5. Voih, jaksoin lukea, kiva postaus! On kyllä mukava huomata, miten syksy hiipii myös tänne blogien puolelle... mukaan tulee kutimia ja sukkia, teekuppeja ja suurta tunnelmaa. Ihania hetkiä sinne pehmeisiin syysiltoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Syksyssä on kyllä jotain jännää tunnelmaa. Ja ihana kun saa hyvällä omallatunnolla olla sisällä! Kesällä oli aina pieni paine lähteä hyvällä ilmalla ulosja piti olla koko ajan hyperaktiivinen.

      Poista
  6. Hei, ihanan syksyinen päivitys ja nimenomaan sellainen lämminhenkinen, niinkuin syksykin voi olla...olen entinen keväänrakastaja ja nyt syksy tuntuu hyvältä, kynttilät, neuleet, villasukat, omenat, kuuma juoma, takkatuli jne jne. Täällä muuten odottaa myös vaatekaapin siivous ja päivitys.
    Mukavaa viikkoa sinne!!
    Xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä minä olen alkanut pitää syksystä sen takia enemmän, että siihen liittyy niin monta lepiasiaani elämässä, juurikin nuo mitä tuossa luettelit. :) Talvi (marras-helmikuu)taitaa olla ainoa vuodenaika mistä en tykkää.

      Poista
    2. Sun viestejä tuli kolme kappaletta, joten poistin niistä kaksi. :)

      Poista
  7. bongasin tästä sun romaanista muutamia mukavia lausahduksia : rooibos (en ole vielä niin sivistynyt), Vai tuliko se jo, huomaamattani? jatkuvasti uusia teekuppeja, "sisustukseen sopivat" sukat
    joten hauska postaus ja nätit kuvat!

    VastaaPoista
  8. Kiva romaani ;) Ja ihanat kupit, hyvä kun kerroit mistä niitä saa! Piti vielä kysymäni, että millä objektiivilla otit kauniit kuvasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä olen kuule niin noviisi näissä valokuvausasioissa, että en ole hankkinut vielä kunnollista objektiivia. Kuvailen siis kameran mukana tulleella perusobjektiivilla. Ja kamera on Canon EOS 1100D. Objektiivit on ostoslistalla, kunhan vain saisin aikaiseksi...

      Poista
  9. Hihii, tottakai jaksetaan :)
    Näistä syksyn merkeistä minäkin tykkään -syksyn väriloisto, kynttilät, villasukat, torkkupeitot ja mustaherukkatee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eija, sinä oletkin yksi uskollisimmista blogini seuraajista, arvelinkin että sinä jaksat lukea. Olet huippu! :)

      Poista