tiistai 20. kesäkuuta 2017

Western USA Road Trip
Ihan ensiksi pahoittelut siitä, että olette joutuneet odottamaan USA:n matkan postauksia ihan liian kauan. Johan siitä on kulunut neljä viikkoa, kun palasin elämäni upeimmalta matkalta. Kuvien karsiminen, muokkaaminen ja valitseminen on ottanut aikansa, samoin ajatusten jäsentely ja vähän on pitänyt myös miettiä, mistä kaikesta haluan kertoa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että postauksia on tulossa useita, odotus siis palkitaan viimein! 

Aloitetaan tämä USA-postaussarja koko reissun kohokohdalla, kahden viikon road tripillä. Alunperin ajatuksena oli toteuttaa road trip itse ajaen, mutta reissukaverin puutteen vuoksi päädyin varaamaan G Adventures'in järjestämän road tripin. Reissu starttasi San Franciscosta ja päättyi Los Angelesiin. Kahden viikon aikana näiden kaupunkien väliin mahtui lukuisia kansallispuistoja ja pari muuta suurkaupunkia. Nyt keskityn lähinnä yleisiin asioihin, fiiliksiin ja kokemuksiin, joita tällainen reissu tarjoaa. Myöhemmin on luvassa juttuja itse kohteista, joissa pääsin käymään. 


Tapasin 12 reissukaveriani ja oppaamme/kuskimme Shelbyn lähtöä edeltävänä iltana San Franciscossa. Sekalainen joukko eri-ikäisiä (21-50v) maailmanmatkaajia joka puolelta maailmaa (Eurooppa, Australia, Aasia), kaikki yhtä innoissaan tulevasta matkasta. Seuraavana aamuna tapasimme pikkubussimme (van) Barbaran. 15-paikkainen maantiekiitäjä oli parin viikona ajan luottoystävämme Yhdysvaltojen pitkillä ja laveilla valtateillä. Perässä Barbara veti pientä perävaunua, joka piti huolta matkatavaroistamme. 

Tämä road trip keskittyi pääosin kansallispuistoihin (NP- National Park), mutta välissä saimme karistella puistojen pölyt vaatteistamme ja nauttia myös kaupunkien sykkeestä. Tässä reittimme kokonaisuudessaan: San Francisco- Yosemite NP- Death Valley NP- Las Vegas- Zion NP- Bryce Canyon NP- Monument Valley- Antelope Canyon- Horseshoe Bend- Grand Canyon NP- Route66- Lake Havasu City- Joshua Tree NP- San Diego- Los Angeles. Matkan tahti oli todella tiivis. Joka päivä vietimme auton penkkejä kulutellen 3-9 tuntia. Osa päivistä oli pelkästään siirtymistä paikasta toiseen, välimatkat kun ovat aika hurjia. Matkanteko taittui kuitenkin yllättävän hyvin, sillä maisemat olivat upeita ja taukoja oli riittävästi. Pitemmät ajomatkat tuntuivat kyllä päivän päätteeksi niin takalistossa, selässä kuin turvonneina jalkoina. 


Majoituimme keskitasoisissa hotelleissa, motelleissa ja mökeissä. Minun kämppiksenä oli Australiassa asuva malesialaisnainen Corinne. Tulimme juttuun erinomaisesti ja pidämme taatusti yhteyttä jatkossakin. Vaihdoimme paikkaa lähes joka päivä, joten päivittäin sai purkaa ja pakata laukkunsa aina uudelleen ja uudelleen. Ainoastaan kolmessa paikassa viivyimme kahden yön verran. Se tuntui luksukselta! Ns. omaa aikaa ei juurikaan ollut. Saavuimme majapaikkaan yleensä klo 17.30-18 ja illalliselle menimme klo 19. Siinä välissä ehti juuri käydä suihkussa ja laittautua iltaa varten. Illalliselta palasimme yleensä  klo 21-21.30. Siinä sitten pikaiset "sometukset", laukun pakkaaminen seuraavaa retkipäivää varten ja nopeasti nukkumaan, että jaksoi taas herätä aamulla klo 6-7.30. Tällaiselle reissulle on siis turha ottaa mukaan mitään ajanvietettä, kuten kirjoja. Eikä toivoakaan, että ehtisi bloggaamaan tien päältä. Onneksi en ottanut läppäriä edes mukaan. Mutta eipä se oma aika olekaan reissun tarkoitus, vaan se, että pääsee joka päivä näkemään jotain uskomattoman upeaa!

Tällainen valmiiksi räätälöity kiertomatka on aivan loistava tapa nähdä mahdollisimman paljon lyhyehkössä ajassa. Se on loistava matkustustapa yksin matkaavalle, huoleton ja helppo! Reissussa tutustut muihin yksin reissaaviin ihmisiin maailman eri kolkista ja saat jakaa upeat elämykset heti jonkun kanssa. Toki tämä toimiin myös esim. kaveruksille tai pariskunnille, mikäli ei halua itse nähdä vaivaa matkan suunnittelussa. Kaikki on valmiina, senkun hyppäät kyytiin (ja tyhjennät tilisi...). Jos sinua kiinnostaa enemmän mm. matkan hinta ja mitä siihen kuuluu, käy kurkkaamassa firman nettisivut. Tämä ei ole yhteistyöpostaus, joten en käy nyt sen enempää mainostamaan firmaa, vaikka hyvin hoitikin hommansa ja olen todella tyytyväinen. Tämä oli ehdottomasti elämäni upein (ja fyysisesti raskain) matka! Ikinä koskaan "never ever" en ole ollut niin haltioitunut näkemästäni, koskaan en ole huokaillut ihastuksesta niin paljon kuin nyt. En ole koskaan nähnyt ja kokenut yhtä paljon kahdessa viikossa. Välillä oli ihan pakko nipistää itseään todetakseen, että "kyllä, minä todellakin olen täällä!"

Road trip yhteenveto:

* 13 kokonaista päivää
* neljä osavaltiota (Kalifornia, Utah, Nevada, Arizona)
* 4300 kilometriä
* lämpötilero +1 - +42
* säätila auringonpaisteesta lumisateeseen
* neljä suurkaupunkia (SF, LV, SD, LA)
* lukuisia kansallispuistoja
* metsiä, järviä, lumihuippuisia vuoria, vesiputouksia, kanjoneita, erämaita
* kasinoita, huvipuistoja, hiekkarantoja, pikkukyliä, bensa-asemia

GA-Road Tripin plussat:

* helppo, huoleton
* paljon kiinnostavia kohteita
* monipuolisuus
* ei tarvitse itse suunnitella, varailla hotelleja, ajaa jne.
* hyvää seuraa, uusia ystäviä
* mahtava opas/kuski
* kansainvälinen ryhmä


GA- Road Tripin miinukset:
* tiukka aikataulu
* ei omatoimisen road tripin sallimaa vapautta esim. viipyä pidempään kiinnostavissa kohteissa
* hinta (tosin matkan jälkeen ymmärtää mistä kulut koostuvat...ja se on sen väärti!)


Annan mielelläni lisää vinkkejä, kysy kommenttiboxissa! Toivottavasti viihdyit tällä nojatuolimatkalla, lisää reissujuttuja luvassa pitkin kesää!

Rentoa tiistai-iltaa!


*Anu7 kommenttia:

 1. Oooo, sadepäivän nojatuoli matkailua ja ihanan värikkäitä kuviasi! <3 Thanks! :) Mukavaa luettavaa ja mielenkiintoista! :) Mielettömiä uusia kokemuksia ja arvokkaita muistoja sait reppuusi! :)

  VastaaPoista
 2. Oi oi, ihana nostalgia iskee näitä kuvia katsellessa. :) Samoissa maisemissa tuli matkailtua vaihto-opiskeluaikoina 10 vuotta sitten. Ehkä joskus vielä palaan noihin maisemiin uudelleen roadtrippailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OLi kyllä niin upeat maisemat! Saa nähdä tuleeko mentyä uudestaan...

   Poista
 3. Tein itse viime syksynä järjestetyn road tripin San Fransiscosta New Yorkiin, ja muistan varsin hyvin ne pitkät ajopäivät! Mutta tuossa maassa on kyllä niiin valtavasti kaikkea nähtävää, että vaikka päivittäiset ajomatkat oli keskimäärin 700 km:n paikkeilla, niin tylsäksi aika ei käynyt! Oppaan jutut ja mielettömät maisemat piti kyllä huolen siitä. On se USA vaan niin kaunis ja mielenkiintoinen maa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, myös pitkät ajopäivät oli mielenkiintoisia ja maisemat huikeita!

   Poista
 4. Kivat postaukset reissusta. Löysin sattumalta blogisi ja reissupostaukset. Olin vuosi sitten kesällä mieheni kanssa Yhdysvalloissa viitisen viikkoa. Ajelimme vuokra-autolla Chicagosta San Franciscoon vapaina kuin taivaan linnut. Edellisenä iltana päätettiin mihin nokka seuraavana päivänä osoittaa. Oli ihan huippu reissu eikä varmasti jää viimeiseksi roadtripiksi.

  VastaaPoista