sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Lasillinen keväisen vihreää, kiitos!





Trendien suhteen olen aina ollut vähän myöhäisherännäinen ja ehkä toisinaan myös vastarannankiiski. Silloin kun joku asia on iso hitti, niin minä seurailen vierestä enkä välttämättä innostu. Kauhistelen, ihmettelen, kyseenalaistan. Ärsyynnyn usein siitä, että kaikki juoksevat trendien perässä. Ihmettelen miksi kaikki tykkäävät yhtäkkiä samoista asioista. Hassua. Myönnän kyllä, että välillä minäkin yritän rimpuilla siellä trendien aallonharjalla, mutta varsin usein se tapahtuu silloin, kun muut ovat jo laskuvesivaiheessa.

Vihersmoothiet ovat olleet kuumaa kamaa jo pitkään, mutta minun vihersmoothieneitsyys meni vasta pari viikkoa sitten, kun maistelin kyseistä herkkua ystäväni luona. Olin myyty. Vaikka olenkin surautellut smoothieita jo vuosikausia, niin vihreä väri on loistanut poissaolollaan. Useimmiten smoothieni ovat vaaleanpunaisia, joskus harvoin keltaisia. Ja valitettavan usein myös aika samanmakuisia. Ystäväni innostamana minäkin ajattelin nyt sujahtaa terveellisten vihersmoothieiden maailmaan.

Ihkaensimmäinen itsetehty vihreä houkutus syntyi tänään pinaatista, kurkusta, hedelmäsekoituksesta (Pirkka), inkivääristä ja mantelimaidosta. Siitä tuli sellainen koekappale, ei mistään kohtaa täydellinen. Paitsi ehkä väriltään. Liian vähän makua, liian laiha koostumus. Onneksi aina voi oppia paremmaksi. Kauppareissulta kuskasin kotiin ison kasan erilaisia aineksia, joten katsotaan mitä Anun koekeittiössä syntyy tulevalla viikolla. 

Oletko sinä innostunut näistä vihreistä herkuista? Haluaisitko vinkata minulle suosikkireseptisi?

Rentoa sunnuntai-iltaa!


*Anu


6 kommenttia:

  1. Nam, miten herkullisen värinen smoothie! :) Aika hauskaa, että tässä juuri itsellä edessä päivän toinen smoothie. :D Mulla on pakastimen tyhjennys menossa, joten smoothiet ovat aika marjapainotteisia tällä hetkellä. Mutta vihreään versioon olen laitellut avokadoa, babypinaattia, banaania, maustamatonta jugurttia ja maitoa tai omppumehua. Tuosta versiosta ei kylläkään tule näin upean värinen kuin tuo kuvasi smoothie. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että vielä tähän aikaan vuodesta pakastimesta löytyy itse kerättyjä/pakastettuja marjoja! Mun "omat" marjat on syöty pakastimesta jo kauan sitten, nyt asioin kaupan pakastealtaalla. Vaihtelun vuoksi on hauska kokeilla noita vihreitä ja hedelmäpainotteisia sötkötyksiä. :)

      Poista
  2. Täällä smoothiet kanssa herkkua mutta tosiaan yleensä punaisena 🤗 pienesti vaihdellen mutta melko samalla kaavalla 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä aloin vähän kyllästyä, kun smoothiet alkoi maistua aina samalle. Nyt testaillaan jotain erilaista!

      Poista
  3. Ihanan värinen tosiaan! Vihersmoothie täytyy tehdä oikeilla aineksilla, jotta maistuu! Oon meinaan pari laihaa ja mautonta tehnyt ja siinä makunautinto oli kaukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, huomasin kylläeilen, että smoothiesta voi tulla aika pliisu. Tänään onnistuin jo paremmin, jei!

      Poista