sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Saarihyppelyä Thaimaassa osa 2: Koh Ngai - Koh Mook - Koh Kradan


Elämäni ensimmäinen saarihyppely Thaimaassa käsitti viisi paratiisimaista saarta Etelä-Thaimaassa Andamaanien merellä. Edellisessä postauksessa (klik) kerroin ihanasta pikkusaaresta nimeltään Koh Jum ja monille Thaimaan matkalaisille tutummasta Koh Lantasta. Nyt matka kuitenkin jatkuu Koh Lantan eteläpuolella olevalle saarikolmikolle Koh Ngaille, Koh Mookille ja Koh Kradanille. Nämä kolme saarta on hyvä yhdistää samalle reissulle, sillä ne ovat ihan lähellä toisiaan. Kolme ihanaa ja erilaista saarta, joista on vaikea valita suosikkia, sillä jokaisessa on jotain. Täydellisen saaren saisi, kun yhdistäisi parhaat puolet jokaisesta. Mutta kurkataanpa nyt jokaiselle saarelle erikseen. 


Koh Ngai 

Koh Lantalta jatkoimme matkaa Koh Ngaille (myös Ko(h) Hai) kolmen naisen voimin. Saari on varsin hiljainen. Saarella ei ole yhtään tietä, ainostaan pari viidakkopolkua. Ainoa moottoriajoneuvo oli hotellimme golfkärry, jolla kuljetettiin asukkaat mökkeihinsä. Saarelta ei löydy kauppoja, pankkiautomaatteja eikä terveyspalveluita. Tänne matkustaessa täytyy siis pitää huoli, että kukkarossa on riittävästi rahaa eikä terveysongelmat pahemmin vaivaa. Saaren itäisellä rannalla on ainoastaan muutamia bungalowiresortteja, pari hierontamajaa ja pitkä valkohiekkainen ranta. Siinä kaikki. Jonkun mieleen saari voi olla liiankin hiljainen, mutta me nautimme todella paljon. 

Hotellimme Koh Ngai Cliff Beach Resort sijaitsi rannan pohjoisimmassa kolkassa. Hotelli nousi mäen rinteelle; huoneestamme ja hotellin uima-altaalta oli huikea näkymä merelle (auringonnousu oli upea!). Tällä saarella hotellit ovat hieman parempitasoisia ja se näkyi myös hinnassa. Onneksi meitä majoittui samassa huoneessa kolme, joten pysyimme kutakuinkin budjetissa (40e/yö/hlö). Hotellissa oli pieni puoti, mistä sai ostettua mm. juotavaa ja pientä suolaista/makeaa syötävää. Hotellin ravintola tarjosi maittavaa ruokaa, mutta vaihtelun vuoksi kävimme yhtenä iltana myös naapuriresortissa illallisella. Kolme päivää kului nopeasti rannalla ja uima-altaalla nautiskellen. Ja kyllä, tälläkin saarella pääsimme salakatselemaan turistipariskunnan rantahäitä! 












Koh Mook

Koh Ngailta suuntasimme lautalla saarikolmikon suurimmalle saarelle, Koh Mookille (myös Ko(h) Muk). Tällä vehreällä saarella on turismin lisäksi myös paikallisasutusta. Saaren kylältä löytyy ravintoloita (Yummy-ravintola oli aika yummy!), matkatoimistoja, muutama minimarketti, koulu ja terveysasema. Saarella on ihana maalaistunnelma, kiitos paikallisasutuksen. Kapeilla kaduilla saattoi törmätä vuohiin, kanoihin ja lehmiin. Yhden talon pihalta bongasimme reilun metrin mittaisen varaanin. Huih! Saarella näkyi pari autoa, mutta pääasiassa teillä pörräsi mopoja ja sivuvaunullisia mopotakseja. Mopotaksimatkan hinta ei päätä huimannut, matka kuin matka maksoi 1,40e per nuppi. Tälläkään saarella ei juuri aktiviteetteja löydy rantaelämän lisäksi. Mutta tuskinpa tänne kukaan tulee muut ajatukset mielessä.

Turistien majapaikat ja elämä keskittyvät kahdelle rannalle, Sivalai Beachille ja Charlie Beachille. Sivalai Beachillä on lukuisia kalliimman hintaluokan resortteja, sellaisia joihin voisi majoittua vaikka häämatkalla (ja reilumman rahatukon kanssa). Saaren sisäosista löytyi vaatimattomampia majapaikkoja budjettimatkalaisille. Charlie Beachilta löytyy pari vähän parempaa resorttia aivan rannalta. Me majoituimme neljä yötä Koh Mook The Sun Great Resortissa, joka sijaitsi näiden kahden rannan välissä. Sijainti ei ollut paras mahdollinen, mutta koska välimatkat ovat lyhyitä, ei sijaintikaan haitannut meitä yhtään. Resortti oli melko uusi, joten kaikki oli tosi siistiä. Hotellin piha tosin oli laittamaton, mutta sellaisena se varmaan pysyykin, sillä täydenkuun aikaan nousuvesi nousee hotellirakennusten alle (talot paalujen päällä) ja piha on veden vallassa. Tai näin meille ainakin kerrottiin. Ja maalaistunnelmasta saimme osamme täälläkin, sillä hotellin takana oli paikallisasutusta ja kolme räävitöntä kukkoa aloittivat kiekumisen joka yö viimeistään kahden aikaan ja sama kiekuminen jatkui pitkälle päivään. Pari kertaa olisi tehnyt mieli käydä taittamassa niiltä niskat nurin... Onneksi oli korvatulpat!














Koh Kradan

Saarikolmikon kolmas ja pienin saari on kaunis ja rauhallinen Koh Kradan. Saaren itärannalla on muutamia resortteja, palveluja ei tälläkään saarella juuri ole. Olisimme halunneet majoittua tälläkin saarella pari-kolme yötä, mutta netin kautta varattavien hotellien tarjonta oli varaushetkellä niin surkea (hotelli 1: hinta 200e/yö, hotelli 2: huonot arvostelut, mm. likaiset liinavaatteet), että jouduimme hautaamaan haaveet majoittumisesta. Sen sijaan teimme Koh Mookilta käsin puolen päivän mittaisen snorklausretken saarelle. Vuokrasimme oman pitkähäntäveneen (40e/vene/5 tuntia), jolla puksuttelimme puolessa tunnissa saaren turkooseille vesille ja koralliriutoille. 

Snorklasimme parissa eri kohdassa saaren edustalla. Kirkkaassa vedessä merenpohjan elämää oli mukava seurailla. Korallit olivat valitettavasti kokeneet jo kovia eikä väriloisto ollut sellainen, mitä olisi toivonut. Kaloja uiskenteli kohtalaisesti, merisiilejä oli hurjan paljon. Snorklaamisen lisäksi vietimme pari tuntia rannalla hengaillen. Tämän saaren ranta oli ehdottomasti kaikkein kaunein ja turkoosein. Olen aivan heikkona valkoiseen hiekkaan ja turkoosiin mereen, joten täällä(kään) ei tarvinnut pettyä!








Saarihyppely oli todella onnistunut, lukuunottamatta sitä pientä pettymystä ettei päästy Koh Kradanille majoittumaan. Kolme-neljä yötä yhdellä saarella oli varsin hyvä aika, pienet saaret tuli nähtyä melkein päästä päähän tuona aikana. Nämä saaret ovat helposti saavutettavissa, sillä ne sijaitsevat lähellä mannerta ja lauttoja kulkee saarten välillä pari-kolme kertaa päivässä. Saarille on helppo tulla niin Ao Nangin (Krabi) kuin Tratin suunnasta. Suosittelen saaria myös pakettimatkalaisille, jotka tulevat lomalle Koh Lantalle tai Krabille. Pari päivä pienellä paratiisisaarella antaa varmasti uutta perspektiiviä Thaimaan lomailuun ja on ehdottomasti mukavaa vaihtelua turistirysien hulinaan. 

Nyt on tämä seitsemän viikon matka saatu pakettiin. Toivottavasti olet viihtynyt nojatuolimatkalla Kambodzassa, Vietnamissa ja Etelä-Thaimaan saarilla. Kuten jo aiemmin kerroin, mielessäni on muutamia matkailuun liittyviä aiheita, joista voisin postailla. Mistä aiheista haluaisit kuulla? Kerron mielellään aiheista, jotka kiinnostavat teitä itseni lisäksi myös teitä lukijoita. Olette kuitenkin koko tämän bloggaustouhun suola ja sokeri! Postaustoiveita kuulemalla ja toteuttamalla toivoisin saavani teidät lukijatkin taas innostumaan! Eikä mua yhtään haittaisi jos blogivierailujen määrä nousisi entiselle 100%-tasolle nykyisestä 25-30%:sta. Kiitos jo etukäteen kaikille ja erityiskiitos teille, jotka olette pysyneet matkassani koko tämän talven! Pus! 

Aurinkoista sunnuntaita!


*Anu


12 kommenttia:

  1. Voi mahtava mitä kuvia! :-) Kuviin oli paneuduttava uudelleen vielä kun oli postauksen lukenut! :-) Mitkä värit, ja tunnelmat välittyivät tänne ruudun toiselle puolen! :-) Olet kyllä saanut viettää aivan huikean talven kokemuksineen! Wautsi wau! :-)

    Täällä ollaan mukana matkalla, innolla seurattu joka hyppelyä! :-)

    Sunnuntain iloa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Seija! Skippaan kyllä erittäin mielellään Suomen talven tällaisissa maisemissa. Nyt jo katselen äkkilähtöjä, en taida jaksaa tätä kevättalveakaan ilman pientä breikkiä. ;)

      Poista
  2. Oijoi, olisipa saanut olla mukana! Kyllä nämä maisemat kelpaisi minullekin vaikken varsinaisesti mikään rannalla viihtyvä tyyppi olekaan.
    Minun postaustoiveeni on aika henkilökohtainen, mutta kun matkailusta on kyse niin ainahan siihen liittyy aika oleellisesti raha. ;) Itsekin kun haaveilee siitä, että voisi käyttää enemmän aikaa matkailuun ja vähemmän työhön, niin lähinnä kiinnostaa josko sinulla olisi jotain hyviä vinkkejä antaa tähän taloudelliseen puoleen. Näin asuntovelallisena sinkkuihmisenä väkisinkin miettii, miten sen tilipussin saisi riittämään kaikkiin niihin matkoihin joita haluaisi tehdä - etenkin siinä tilanteessa, että ottaisi semmosen pidemmän irtioton töistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos postausvinkistä! Mulla henkilökohtaisesti ei ole oikein vinkkejä jaettavaksi mitä tulee matkakassan säästämiseen. Omasta vapaudestani ja matkakassastani olen maksanut niin kovan hinnan etten voi suositella sitä kenellekään. :(
      Mutta Rosita Juurinen on kirjoittanut aiheesta (netti)kirjoja ja hän kirjoittaa myös blogia, niihin kannattaa ehdottomasti tutustua! Löytyy googlaamalla! :)

      Poista
  3. Upeita kuvia ja tunnelmia!
    Kaikki matkailuun liittyvät aiheet kiinnostaa pakkaamisesta alkaen. Ja matkailun lisäksi olisi kiva kuulla mitä muuta touhuilet nyt kun olet vapaalla töistä. Olet loistava kirjoittaja joten ajatuksiasi ja tekemisiäsi on kiva lukea.
    Mukavaa kevään jatkoa Annilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni! Kiva että olet kiinnostunut kaikista matkailuun liittyvistä jutuistani. Varmasti kirjoittelen tässä kevään mittaan myös muista touhuistani, mm. siitä miten päiväni kuluvat ilman työtä.

      Poista
  4. Siinä se meni 7 viikkoa....aika nopeastikin... ainakin minun mielestä.Suuret kiitokset tosi upeista kuvista ja mielenkiintoisista matkakirjoituksista.Niitä oli kyllä tosi mukava lukea.
    Edelleenkin haluan kuulla Sinun tulevista matkakokemuksista.....
    Mukavaa ja aurinkoista kevättä Sinulle! terveisin Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano, reissu meni hurjan nopeasti! Kiva että olet viihtynyt juttujeni parissa. Lisää reissujuttuja putkahtelee pitkin kevättä!

      Poista
  5. Näitä on yhtäaikaa ihanaa ja vaarallista lukea, matkakuume nimittäin kasvaa tässä ihan salakavalasti samalla. :D

    Blogistani löytyisi hiukan erilainen haaste sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muta sano! Nykyisin luen aika paljon reissublogeja ja oma matkakuumeeni ei laannu ikinä vaan saa jatkuvasti uutta vettä myllyyn...

      Poista
  6. Kiitos ihanien muistojen herättämisestä! Juuri Koh Kradanilla ja Koh Ngailla olen viettänyt Krabin unohtumattomimmat hetket.

    Koh Kradanin oli aivan uskomaton! Upea koralliriutta alkoi aivan rannasta, ja se oli täynnä upeita kaloja, ainakin oli vuonna 2014. Luvallasi linkitän tähän omat kuvani Koh Ngailta blogini alkutaipaleelta. https://johannasuomela.com/2015/02/24/daytripping-koh-ngai/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kradan oli kyllä hurjan kaunis! Täytyypä käydä lukemassa sinun juttusi saarista!

      Poista