perjantai 15. heinäkuuta 2016

Lokkien saattelemana Suomenlinnaan


Jokaiseen kesääni kuuluu "pakollinen" retki Helsingin edustalla sijaitsevaan saareen, Suomenlinnaan. Vartin lauttamatkan päässä on kokonaan erilainen miljöö, kauniit maisemat ja komeat rakennukset. Eilen aurinko paistoi jo aamusta niin kirkkaasti, että päätin viettää vapaapäiväni ulkona. Kauppatorin läpi käveltyäni astuin lauttaan ja kohta olinkin lokkien saattelemana Suomenlinnassa. Moni muukin oli keksinyt, että aurinkoinen torstai on hyvä päivä pieneen retkeilyyn, niin kova kuhina kävi saaren mukulakivikaduilla.

Käveli osittain tuttuja reittejä, mutta välillä poikkesin myös uusille poluille, missä en ollut ennen käynyt. Saari on tullut vuosien varrella jo aika tutuksi, joten tiedän mistä löytyy mm. parhaat selfieiden ottopaikat (heh!). Päivä oli kovin tuulinen, joten jätin rannan suosiolla väliin (yhtä harha-askelta lukuunottamatta) ja seikkailin saaren sisäosissa. Upeita rakennuksia, kirkkaita värejä, muhkeita kiviseiniä ja -muureja, mummomankeleita ja maitokärryjä, kauniita yksityiskohtia, suloisia kahviloita ja kirkon hiljaisuutta.

Suomenlinnasta suuntasin merenrantaan terassille lounastamaan ja nauttimaan auringosta. Siinähän se päivä vierähti iltaan terasseja kierrellessä, kun sain vielä kaverin seurakseni. Iltasella nautittiin salaatit minun pikku parvekkeella ilta-auringosta nauttien. Taisi vähän nenänpää ja hartiat punoittaa päivän päätteeksi, mutta kyllä oli upea kesäpäivä! Näitä lisää, kiitos!

Tänään taivas näyttää aivan toisenlaiselta, joten edessä on urheilu-kotipuuha-shoppailupäivä.

Iloa harmaaseen perjantaihin!


*Anu


4 kommenttia:

 1. Ihania suomenlinna tunnelmia <3 näitä katselee ilokseen :) retket ja reissu postaukset on niin mukavia :)
  Ihana aurinkoinen päivä ollut :)

  Täällä vielä tämä pakollinen suomenlinnan reissu odottelee :)

  Mukavaa päivää <3

  VastaaPoista
 2. Suomenlinna on kiva kesäkohde.Mutta kylläpä taas järkytti tuo Nizzan uutinen tänä aamuna.

  VastaaPoista
 3. Suomenlinna on kiva kesäkohde.Mutta kylläpä taas järkytti tuo Nizzan uutinen tänä aamuna.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihastuttavia kuvia, sä osaat kyllä nämä tunnelmapalojen vangitsemiset!

  VastaaPoista