torstai 14. toukokuuta 2015

Puurosta voimaa (ja iltapalaksi jäätelöä!)






Tämän hetken lempiaamiaiseni: Kaurapuuro. Höysteeksi marjoja ja hunajaa. Päälle vielä puoli purkkia raejuustoa ja eiku syömään! Tästä saa sopivasti hiilareita ja protskuja, tämän voimalla jaksaa tehdä salitreenit ja juoksulenkit. Pakastemarjat saa vaihtaa jo tuoreisiin (kuvan mustikat tosin vielä pakasteena), maku vaan paranee ja vitamiinit saa taatusti parhaassa muodossa. 

Tällä satsilla käynnistyi tämäkin päivä. Aamupuuroa iltapäivällä klo 13.45 kun heräsin yökköunilta. Neljän yön putki on onnellisesti takanapäin ja loppuviikko on vapaata. Hip hip hurraa! Vapaapäiviksi ei ole mitään aikataulutettua ohjelmaa, mikä tuntuu ihanalta. Luvassa urheilua, kotihommia, parvekkeen sälekaihtimien metsästämistä ja ehkäpä yhdet tuparit, jos jaksan mennä. Toivottavasti sää olisi keväinen ja lämmin niin voisin ottaa vähän väriä pintaan parvekkeella istuskellen. Reilun viikon kuluttua alkaa loma ja olisihan se kiva, että ei näyttäisi ihan jäätyneeltä kalkkunalta, kun heittää ensimmäisen kerran kesämekon päälle. Thumbs up for sunny days!

Nyt taidan lähteä hakemaan piristystä iltaan tuolta raikkaasta kevätsäästä, lenkkarit jalkaan ja menoksi! Jos sitten vaikka lämmittäisi saunan, ottaisi ison kipollisen jäätelöä (mansikoilla tottakai) ja koittaisi pysyä hereillä siihen asti, kun Suomen Leijonat kaatavat Tsekki-joukkueen. ;)

Rentoa helatorstain iltaa ja iloa loppuviikkoon! Ja syökää puuroa (ja jäätelöä!)

*AnuElina


10 kommenttia:

  1. Pirtsakkaa iltaa ja herkullisen näköinen puuro! Täällä ollaan kipeinä :(

    VastaaPoista
  2. Mä syön (lähes) joka aamu puuroa ja raejuustoa :) Ja ihanaa, kun tulee kesä, niin saa haettua takapihalta tuoreita marjoja puuron sekaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä, puuro on parasta! Mun takapihalla on Citymarket, mä haen marjat sitten sieltä. :)

      Poista
  3. Raejuustoa lisään nykyään itsekin kaurapuuroon! :) ensin kun joku siitä puhui niin olin ihan että mitä?!? Mutta kyllä herkkua on :)

    Ihania vapaita <3
    Kannatetaan leijonat voittoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin kans ennen ihan ihmeissäni kun ihmiset puhui raejuustosta puurossa... Mut niin se mieli muuttuu ja nyt raejuusto puurossa on ihan "must". :)

      Poista
  4. Me ollaan puuron suurkuluttajia. Kaurapuuro ja ohrapuuro voisilmällä. Muuta en tarvitse. Liekö tuo jälkikasvukin oppinut jo aikanaan masuasukkina puuron makuun. Puuro kun oli parasta raskausajankin ruokaa. Se on ravitsevaa, sydänystävällistä ja niin edullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, helppo, edullinen ja terveellinen aamu-, väli- ja iltapala, miksei menisi myös lounaaksi!

      Poista
  5. Oi, kaurapuuro! Itse tein juuri sellaisen muutoksen päivittäiseen ruokavalioon, että syön aina töissä lounaaksi kaurapuuroa. Ja onpa muuten maha tykännyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mula on välillä puurokausia ja välillä jogurtti/rahkakausia. Nyt on selvästi ollut jo pitkään puurokausi enkä ole ainakaan vielä kyllästynt. Voi olla että kesällä vaihdan hetkeksi maustamattomaan jogurttiin, kun saa tuoreita marjoja sen kaveriksi. :)

      Poista