torstai 23. lokakuuta 2014

S(h)oppa(ilu)päivä











Hrrrrr, kyllä on kylmä! Vaikka ollaankin vain pari astetta pakkasen puolella, niin hyytävä tuuli saa ilman tuntumaan varmasti kymmenen astetta kylmemmältä. Tänään tänne Vantaalle satoi ensimmäisen lumen, sellaisen ohuen pöllyävän kerroksen. Ensilumeksi tuota tuskin virallisesti kutsutaan, mutta se antoi (valitettavaa) ensimakua tulevasta. 

Kylmällä säällä tekee mieli juoda ja syödä lämmintä. Tänään salitreeneistä palattuani keittelin samettisen pehmeää soppaa, supersimppeliä sosesoppaa. Pari perunaa, puolikas kukkakaali, kasvisliemikuutio ja kolmen juuston kermaa. Siinäpä se. Kasvissosekeittoihin tykkään laittaa ruokailuvaiheessa pannulla pyöräytettyjä meetwurstimuruja ja siemensekoitusta. Tällä höysteellä soppaan saa vähän lisää ruokaisuutta ja makua. Hyvvee oli! 

Sopan jälkeen suhailin muutaman tunnin kaupungilla. Tarjoituksena oli löytää juhlavat nilkkurit/saappaat, mutta ilman jäin. Ei ole kovin helppoa löytää siroja kenkiä näihin neljäkakkosen räpylöihin. Täytyy siis tyytyä tulevana viikonloppuna peruskorkkareihin ja irvistellä kun varpaat on ihan rutussa ja päkiät tulessa. Niin, viikonlopuna siis luvassa Indiedaysin blogigaala, jonne olisi soveliasta pukeutua astetta fiinimmin. Huomenna pitänee päättää  mitä sitä päällensä pistää... niiden korkkareiden lisäksi. Pitäiskö vilautella asua täälläkin? ;)

Nyt lämmittelen mukillisen glögiä (joo, eilen korkkasin ekan purkin), asetun mukavasti sohvalle ja katselen kun "Koko Suomi leipoo". Ihanaista iltaa kaverit!


*AnuElina


Ps. Kenkiä ei löytynyt, mutta eihän se tarkoita, että olisin palannut kotiin tyhjin käsin. Löytyihän sieltä pientä kivaa kotiin ja lämmikettä talvipakkasille. 



12 kommenttia:

  1. tsemppiä asupohdintoihin ;) nauti juhlasta. täällä se jää taas väliin, mutta ehkä siitä taas voi toisten kuvien kautta päästä edes vähän osalliseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enköhän mä jonkun koltun saa heitettyä niskaan. Sama se mitä on päällä kunhan on hyvä juhlamieli. :D

      Poista
  2. Täällä on ollut tänään ihan samat pohdinnat, eikä ihan eka kerta, kun mietin, et jäiskö kotiin, kun mikään vaate ei sytytä, eikä asiaa auta kovin tämän kaupungin valikoima. Mutta eiköhän me loppupelissä siellä gaalassa kuitenkin nähdä :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä hyvä ihminen kotiin jää, missaat hyvät bileet! Vanha kolttu kelpaa jos uutta ei löydy. Meille muille sun vanhakin on ihan uusi. :) Nähdään ylihuomenna!!

      Poista
  3. Lounastauolla kävin itsekin lounastelemassa ihanaa kasvissosekeittoa pakkasen houkuttelemana, niin lämmittävää kylmänä päivänä! Sitä haluaisin itsekin oppia tekemään.
    Iloista juhlaviikonloppua sinulle, olisi mukava nähdä millaisella asulla bileisiin lähdet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyisi itsekin opetella uusia soppareseptejä talven varalle. Noihin samoihin kyllästyy, jos koko talven niitä keittelee.

      Poista
  4. Ihanaa soppaa :-) tarvii itsekin keitellä ehdottomasti lähipäivinä :-) on se vaan niin hyvää :-) nams :-)

    Tsemppiä asuvalintaan ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaksi taidan keitellä bataatti-kookoskeittoa, se on kans niin namia! :)

      Poista
  5. Nam, mikä ihana soppa, näyttää todella herkulliselta!
    Ja ilman muuta vilautusta juhlalookista! :)

    Kivaa perjantaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoa ja hyvää! :P
      Nyt ei enää ehdi vilautella ennekkoon, juhlien jälkeen vilautan sitten niille joita en juhlissa tapaa. :)

      Poista
  6. Herkulliset kuvat,alkoi tekeen mieli lämmitä keittoa.
    Ja hei mehän nähdään huomenna,ihanaa!! Asu auki täälläkin,mitä sitä stressamaan :) Jollakin pikkumustalla mennään,ei niin inspiroiva mut kelpaa miulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mehän nähdään! Perus pikkumustassa mennään, ripaus rokkia mukana! :)

      Poista