sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Kadonneen vyötärön metsästys

Taas se on käynnistynyt: Kadonneen vyötärön metsästys! Kesä meni löysäillessä. Herkut maistuivat, liikunta ei. Vaa'an lukemat kipusivat taas hälytysrajoille. Olin päättänyt, että muuton jälkeen (syyskuun alussa) palaan taas ruotuun ja jatkan hyvässä vaudissa ollutta juokusharrastusta ja virittelen taas salilla tankoon kovat painot. Vaan kuinkas kävikään? Kun muutto oli hoidettu ja koti saatu kuntoon, luu sanoi jalkapöydässä POKS ja nyt olen ollut kuukauden verran urheilukiellossa. 

Urheilutauon aikana pää on huutanut lenkipolulle ja katoavat lihakset ovat anoneet salitreeniä. Kroppa on kuin rautakanki ja tuntuu että vaivalla hankittu lihasvoima on mennyttä. Täytyy sanoa, että tiukkaa on tehnyt tämä löysäily ja joutenolo. Ja miten käy syömisten, kun ei pääse liikkumaan? Huonostihan siinä käy, myönnän. Ruokavalio on ollut retuperällään ja se on tuntunut olossa. Nyt on otettava niskalenkkiote ja korjattava aiheutuneet vahingot. Muutaman kilon painonpudotus olisi tervetullut, mutta pääpaino kuitenkin siinä, että saan taas fyysisesti hyvän ja vahvan olon.

Muuton myötä erosin kotoisaksi tulleesta kuntokeskuksesta. Koin, että minun ei kannata maksaa salista ja jumpista, jos käyn vain salilla. Siksi olikin selvää, että uudelta kotiseudulta etsin salin, jossa maksetaan vain salin käytöstä. Sellaisen löysinkin aivan tästä kodin läheltä (pyörällä 7 min matka) ja hintakin on todella kohtuullinen. Pieni mutta erittäin toimivan tuntuinen "omatoimisali", jossa ei ole henkilökuntaa paikalla. Salilla on uudet ja laadukkaat laitteet, lämmittelylaitteita on runsaasti. Talven juoksutreenitkin on siis taattu, koska pelkästään juoksumattoja löytyy 13 kappaletta! 
Salin lisäksi kuntoilurutineihin kuuluu juoksu/lenkkeily, mutta toistaiseksi minun on maltettava pysyä pois lenkkipoluilta ettei jalan murtuma ala oikuttelemaan uudestaan. Annan jalalle vielä pari viikkoa aikaa toipua, sitten voisi hiljalleen kokeilla, miltä juoksuaskeleet tuntuvat.

Kadonnutta vyotäröä ei kuitenkaan metsästetä pelkästään urheilun avulla vaan pääroolissa tulee olemaan ruokaremontti. Nyt saa hiiarimössöt ja sokeriherkut jäädä ja tilalle tulee paljon proteiinia ja laadukkaita hiilareita kasvisten ja kokojyväviljan muodossa. Ajattelin pitää ohjenuorana Fitfarmin Superdieetin ruokavaliota, sovellan sitä vain itselleni sopivammaksi, koska sellaisenaan tuo dieetti ei minulla oikein toiminut. Runko kuitenkin on tosi hyvä, joten sen mukaan mennään. Lisäksi täytyy jälleen opetella juomaan vettä. Syksyn mittaan vedenjuonti on vähentynyt, olen korvannut sen teellä. Ei hyvä, 

Tämän päivän treenit on paketissa, joten nyt voin hyvällä omallatunnolla istahtaa hetkeksi sohvalle lukemaan  uusimpia sporttilehtiä. Imen inspiraatiota nyt joka paikasta, että motivaatio pysyy huipussaan!

Rentoa tai reipasta sunnuntai-iltaa, ihan kumman itse valitset!

*AnuElina


Ps. Tänään palaan kuukauden loman/saikun jälkeen taas töihin. Ihan hyvillä mielin palaan "sorvin ääreen", saan jotain tolkkua tähän arkeen ja rutiinit rullaamaan. :)


10 kommenttia:

 1. Tsemppiä metsästykseen, kuulostaa hyvältä! Täälläkin pitäisi ottaa joku uusi into jumppailuun, joka tuntuu kadonneen töiden aloituksen myötä. Toivottavasti jalka voi jo hyvin ja töihinpaluu sujuu mallikkaasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, kaikki tsemppi on kyllä tervetullutta! Jalka voi jo sen verran hyvin, että käveleminen ei satu. Ei se aivan normaalin tuntuinen kuitenkaan ole, siksi juokseminen saa odottaa. Mutta toivottavasti jalka kestää nyt töissä kipittelyn, kaipaan jo normaalia arkea vaikka se minun kohdalla tarkoittaakin yövuoroja ja epämääräistä rytmiä. ;)

   Poista
 2. Tsemppiä sinnekkin projektiin. Täällä tätä projektia on menty kymmenen kuukautta ja enää olisi "vain" loppuelämä jäljellä. :D
  Hyvä siitä tulee, muistat vain ottaa myös rennosti.
  Ja mukavaa alkavaa arkea sinne.
  Puss. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Mulla tämä projekti alkoi viime syksynä, mutta väliin on tullut pari ikävää takapakkia, joista toinen oli tämä jalan murtuminen. Mut nyt taas uudella innolla kohti tuloksia! Ja loppuelämästähän tässä on kyse, ei mistään kuurista. :)

   Poista
 3. Toivottavasti jalka kestää töihinpaluun, sun työssä varmaan joutuu olemaan koko ajan jaloillaan. Ja voimia ja tsemppiä liikunnan hallittuun lisäämiseen ja ruokaremonttiin :) Tuo rahka on ihan parasta, olenkin sitä mieltä että Valion rahkarekka voisi viikottain ajaa meidän pihan kautta. Niin paljon sitä kannan kotiin, että kyllä sillä yhden kotiinkuljetuksen viikossa voisi saada kaupanpäälle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa m ieltä, rahkarekka voisi pysähtyä kerran viikossa omalla ovella. :)
   Jalan kanssa pärjäsin töissä, mutta kyllähän se vähän kipeytyi. Toivottavasti ei tule takapakkia, kolme yövuoroa olisi vielä edessä tällä erää.

   Poista
 4. Tsemppiä tsemppiä kovasti ♡♡ varmasti pääset kiinni kun arkeen muutenkin astut, siitä on hyvä aloittaa uudelleen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Arkeen palaaminen tuntuu hyvältä, joku "roti" tähän löysäilyyn!

   Poista
 5. Täälläkin tarttis tehostaa liikkumista ja ruokailua :) Tsemppiä sinne :)

  VastaaPoista
 6. Eikun tsempit sitten vain! Syksy onkin hyvää aikaa tällaiselle meiningille :)

  VastaaPoista