sunnuntai 31. elokuuta 2014

Terveisiä OMASTA kodista!Täällä ollaan, omassa ihanassa kodissa! Kaksi viikoa sitten aloitin muuttourakan. Hiljalleen viikon aikana kuskasin tavaroita uuteen kotiin ja lopulta viime viikon torstaina roudausurakka saatiin päätökseen ja sain nukkua ensimmäisen yön uudessa kodissa. Reilu viikko on nyt mennyt kotia siivotessa ja järjestellessä. Laatikot on kutakuinkin purettu ja siellä täällä alkaa näyttää jo kodikkaalta. Uudet huonekalut on hankittu ruokapöytää ja tuoleja lukuunottamatta. Onnistuneita ja juuri tähän kotiin sopivia valintoja, tykkään kovasti. 

Kaikki ei suinkaan mennyt ihan putkeen, vaikka pääasiassa intoa puhkunkin. Edelliset asukkaat eivät jättäneet minulle varaston avainta (ns. emännän avain), joten olen joutunut siedättämään itseäni, kun olen elänyt varastotavaroiden keskellä jo reilun viikon. En ole päässyt nauttimaan vielä parvekkeesta, koska se toimittaa varaston virkaa. Sekalaisia laatikko- ja pussukkakasoja on siellä täällä ympäri kämppää. Perfektionistille tämä ei ole millään tavalla ihannetila. Ärräpäät ovat lennelleet! Isännöitsijän toimistosta lupasivat teettää minulle kyseisen avaimen, toivottavasti saan sen mahdollisimman pian. 

Eikä tässä vielä kaikki: Ex-asukkaat olivat sikoja, jättivät minulle todella törkyisen kodin. Pesuainetta, vettä, taikasieniä jne. on kulunut aikamoiset määrät, kun olen jynssännyt paikkoja kuntoon. Ei ole tarvinnut harrastaa muuta liikuntaa, kun on hiki päässä saanut raataa täällä kotona. Olenkin tässä miettinyt, että onko asunnon myyjällä mitään vastuuta asunnon siisteydestä... Itse en kehtaisi jättää niin paskaista kotia kenellekään. Kiukutusta on aiheuttanut myös jääkaapin puuttuvat vihanneslaatikot ja pakastimen laatikot. Sanoivat kaikkien kodinkoneiden olevan kunnossa... Minusta ne eivät ole kunnossa, jos sisältä puuttuu jotain todella olennaista. Taidanpa ottaa puhelun asunnon välittäjälle ja kysyä myyjän vastuuta tässäkin asiassa. 

Mutta valitukset sikseen (vaikka pinnaa onkin kiristänyt). Oma koti on ihana! Täytyy sanoa, että kyllä tämä oli elämäni paras ostos ja sijoitus. Asunnon kokokaan ei enää häiritse, mahdun tänne oikein hyvin. Tavaroita pitää hiljalleen vielä karsia, että saan kaiken mahtumaan väljästi ja mukavasti. Sisustushommia olen aloittanut vähitellen, seuravaksi pitäisi saada taulut seinälle. Postauksen kuvituksen hoitaa tällä kertaa olohuoneen kaapiston päälle kootut mehikasvit, uusi lyhty ja vanha tuttu taulu. Kuvia koko kodin ilmeestä tulee sitten myöhemmin, kunhan olen saanut ylimääräiset tavarat varastoon. Kannatta siis jäädä kuulolle. :)

Kesän mittainen blogilaiskuus ja kahden viikon täydellinen blogihiljaisuus on nyt mennyttä aikaa ja herättelen blogini uudelleen henkiin. Saas nähdä, mitä kaikkea tänä syksynä keksitään... Lupaan ja vannon, että parannan tapani myös blogien lukijana. Mitähän kaikkea olen missannut kun en ole vieraillut ihanissa blogeissanne? 

ILOA SYYSKUUN ALKUUN!

*AnuElina
16 kommenttia:

 1. Onpas sinulla ollut urakka!
  Itse en kyllä edes ilkeisi myydä p*skaista asuntoa, mutta meitähän on moneksi....
  Minullakin olisi vaikea paikka asua laatikkojen ja nyssyköiden keskellä, koska se sisäinen perfektionisti ei voi sietää kaaosta. Mutta onneksi se on vain väliaikaista!
  Tsemppiä sinulle alkavalle viikolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siisteyskäsite on hyvinkin laaja, kaikille siisti koti ei tunnu olevan niin tärkeä asia kuin toisille. Onneksi rätillä ja pesuaineella saa ihmeitä aikaan. :)

   Poista
 2. Tylsiä tuollaiset muuttohetkellä ilmenevät puutteet. :/ Onneksi koti on kokonaisuudessaan ihana, joten paljon onnea uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Hyvät puolet onneksi peittoavat ne ikävät yllätykset!

   Poista
 3. No onpa tylsä alku uudelle elämänvaiheelle, kun joutuu toisten jälkiä siivoamaan! Toivottavasti harmitus unohtuu ennen pitkää, onnea kuitenkin uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se harmitus hiljalleen unohtuu kunhan saa kaikki paikat kuntoon.

   Poista
 4. Roppakaupalla onnea uuteen kotiin ♥♥

  Kysy ihmeessä välittäjältä nuita asioita, kuulostaa todella hurjalta nimittäin. Empä ole moista kuullut ennen!

  Tosi ihana juttu että olet päässyt kuitenkin asettumaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija!
   Kysyin välittäjältä, mutta sain sen vaikutelman että ongelma on mun. Myyjien kanssa voi asioista neuvotella mutta eivät ole korvausvelvollisia. :(

   Poista
  2. Voi ei..... tuo on tosi kurja juttu. Muuttaminen kun itsessään on jo raskasta niin sit vielä siivous urakka noin suurimmillaan!

   Tsemppiä ♡♡

   Poista
 5. Inhottavaa, että asunto oli tuollaisessa kunnossa:( Sinuna ottaisin yhteyttä välittäjään!
  Innolla odotan kuinka kauniiksi laitat oman kotisi :)
  Onne uuteen kotiin vaikka alku ei ollutkaan satumainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Eiköhän nämä kaikki mutkat suoristu hiljalleen. :)

   Poista
 6. Jestas sentään mitä sikoja! Tosi primitiivistä ja törkeyden huippu! Ihme että kukaan ei tsekkaa ennen asunnon luovuttamista.

  VastaaPoista
 7. Onpa kurjaa, että jouduit heti rätin varteen, vaikka niin se taitaa olla, itse sitä jättää aina jälkeensä asunnon, jossa ei välttämättä tarvitse mitään siivoilla, kantaa vain tavarat sisään ja toisessa päässä taas itsellä yleensä sama urakka kuin edellisestä lähtiessä... Mutta minäkin olisin yhteydessä välittäjään ainakin noiden puuttuvien tavaroiden kohdalla. Hienoa, että pääsit uuteen kotiin ja mukavaa nähdä lisääkin kuvia, kunhan ehdit! Ja onnea vielä! <3

  VastaaPoista
 8. Mulle on käynyt samalla tavalla joskus, muutettiin asuntoon joka oli läävä. Siis todella törkyinen. Ihmiset on kyllä kummallisia. Ei tulisi mieleenkään lähteä siivoamatta.

  Mutta ihana on tämä sun blogi!

  VastaaPoista