lauantai 7. joulukuuta 2013

JuhlaputkessaEilen oli suuri juhlapäivä. Rakas kotimaamme täytti 96 vuotta. Suomineidon juhlien lisäksi tänään vietän omaa 37-vuotissyntymäpäivää, ehkä sitäkin voi vähän juhlistaa. Ei ehkä sitä ikää, mieluummin vaikka lisääntynyttä elämänkokemusta. Kutsuin eilen ystäviä luokseni viettämään leppoisaa iltaa tyylillä "verkkarit ja villasukat" (tosin ne verkkarit puuttuivat kaikilta ;) ). Ei pynttäytymistä, ei lahjoja, ei paineita. Ihan rennosti vaan. Aika monella ystävällä oli jo muita suunnitelmia pidennetyn viikonlopun varalle, joten pienellä porukalla kokoonnuimme. Mutta ei se määrä vaan... :)

Lupasin tarjota juhlan kunniaksi skumpaa ja leipoa kakun. Lupaukset oli lunastettava. Skumppa (tai itse asiassa shamppanja) laitettiin ajoissa viilenemään ja kakkureseptikin oli hyvissäajoin päätetty.  Mitään kermakakku-unelmaa en halunnut, joten herkuttelimme mehukkaalla porkkanakakulla. Ohjeen nappasin täältä. Sitruunarahka sopi kuorrutukseen mainiosti. Kakun lisäksi tarjolla oli perinteisiä joulutorttuja, juustolajitelma keksien, pähkinöiden ja hedelmien kanssa sekä suolapalana coctailpiirakoita munavoilla ja kylmäsavulohella höystettynä. Skumpan jälkeen tarjoilin tietenkin kuumaa glögiä, sehän kuuluu olennaisena osana joulunajan juhliin. Ilta hujahti herkutellessa, jutelessa ja itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa katsellessa. Sittn olikin kiva köllähtä pullean vatsan viereen nukkumaan. :)

Tänä iltana pari kaveria nuoruusvuosiltani tulee tuhoamaan loput herkuista. Toivottavasti nämä herrat tulevat nälkäisinä ja sokerihammas kolottaen, sillä toivon, että kaappeihini ei jää mitään herkkuja. Loput viedään sitten tarvittaessa työpaikalle. Näissä herkuttelumeiningeissä siis jatketaan!

Millaisen itsenäisyyspäivän sinä vietit?


Muistutus: Talvinen teehetki-arvonta on vielä hetkisen käynnissä, joten jos et ole osallistunut, niin vielä ehdit. Pidennän arvonta-aikaa kahdella tunnilla eli klo 14 asti on aikaa! Pääset sinne TÄSTÄ! Kipin kapin osalistumaan!!


*AnuElina


19 kommenttia:

 1. Onnea sinulle...kokemusten kertymisestä...:)
  Mahtavat tarjoilut olet taikonut!

  VastaaPoista
 2. Hyvää syntymäpäivää <3 Kyllä noilla herkuilla kelpaa juhlia! :)

  VastaaPoista
 3. Voi paljon onnea syntymäpäiväsi johdosta! Kiitos tarjoamisvinkeistä, viikon päästä pitäisi kestitä muuttoapulaisia ja tässä olisi hyvät ideat tuparitarjoamisiin.
  Ihanaa lauantaita!

  VastaaPoista
 4. Herkulliset tarjoilut. Paljon onnea!!

  VastaaPoista
 5. Onnea onnea synttäreiden johdosta <3 Oi noita herkkuja :)

  VastaaPoista
 6. Nams mitä herkkuja. Paljon Onnea!! :)

  VastaaPoista
 7. Myöhästyneet synttärionnittelut! <3 Herkulliset tarjoilut :P

  VastaaPoista
 8. Vähän myöhästyneet onnittelut ! Oijioi mitkä herkut ... nam !

  VastaaPoista
 9. Ensimmäistä kertaa blogissasi, kaikkea ihanaa täällä :) ♥

  VastaaPoista