perjantai 26. heinäkuuta 2013

Keittiössä vihertää














Moikka! 

Se on kuulkaas perjantai ja minullakin vapaa viikonloppu!
Turkuunhan minun piti lähteä, mutta reissu peruuntui. Jään siis nauttimaan kesäisestä kotikaupungistani Helsingistä. Ihanaa säätä luvattu, toivottavasti ennusteeseen voi tällä kertaa luottaa.
Biitsille tekisi mieli, kauppatorilla voisi fiilistellä ja hakea kesäherkkuja ja toki myös lauantai-illan terassit houkuttelevat ottamaan pari lasia kuplivaa. Kesän kunniaksi tottakai!

Pyörähdin ruokakaupassa tekemässä viikonlopun ruokaostokset ja  nappasin mukaani myös pari uutta ja tuoretta yrttiä tuomaan keittiöön vähän eloa ja väriä. Olen ehkä aiemminkin jo kertonut miten saan yrtit elämään kauemmin. Istutan ne samantien isompaan ruukkuun ja runsaampaan multaan. Näin ne pääsevät juurtumaan hyvin, eivät kaipaa ihan joka päivä kastelua ja kestävät jopa pari kolme kuukautta. Basilikan ennätys taitaa olla lähes neljä kuukautta, uudet lehdet tosin olivat paljon pienempiä kuin "alkuperäiset".
Yrttejä käytän suhteellisen laiskasti basilikaa lukuunottamatta. Timjamia heitän toisinaan uunijuureksiin ja esim. sienimuhennoksiin. Mutta pääasiassa ne vaan tuovat viherrystä ja hentoa tuoksua keittiöön. 
Kauniita ja edullisia koristekasveja!

Oikein rentoa ja mukavaa viikonlppua kaikille!

*AnuElina



8 kommenttia:

  1. Yrtit on kauniita ja käyvät ihan kukkasten sijasta keittiössä. Kaiken lisäksi tuoksuvat ihanasti ja ovat vielä käytössä ruuanlaitossa.

    VastaaPoista
  2. Pirteää viikonloppua, suunnitelmasi kuulostavat loistavilta :)

    VastaaPoista
  3. Moikka,

    Voitit 5-vee-arvontani, ja kynttilälyhdyn, onneksi olkoon! Meilaathan yhteystietosi sähköpostitse minulle: elsass(at)luukku.com.

    Voittoterkuin,
    Elsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Mikä hyvän onnen putki mulla on nyt oikein menossa?! :) Laitan meiliä!

      Poista
  4. mullaki basilika ja minttu voivat hyvin :)
    mutta persilja heitti veivinsä melko pian...
    hauskaa iltaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Persiljaa en olekaan kokeillut...ehkä ei kannatakaan?

      Poista