maanantai 5. syyskuuta 2011

Syksyä ja sieniä

Aurinkoista alkusyksyä kaikille!!

Täällä taas näppiksellä pitkästä aikaa! Kuukausi on vierähtänyt viimeisestä kunnollisesta postauksesta. Elokuu meni töitä paiskiessa eikä muuta sitten oikeastaan tapahtunutkaan. Siksi olin täälläkin hipihiljaa... koska työstäni en halua täällä kirjoitella ollenkaan.


Nyt alkaa tuntua syksyltä ja hetkittäin osaan jopa nauttia siitä. Olen ulkoillut syysauringon lämmössä ja nauttinut myös rankkasateista, joita saatiin (muistaakseni) viime viikolla. Tässä vaiheessa syksyä sään vaihteluissa on vielä jotain hohtoa... mutta kunhan marraskuu koittaa, alan olla totaalisen kyllästynyt. Nautitaan siis nyt!

Viime perjantaina kävin lähimetsässä kävelemässä ja löysin sieniä, pari herkkutattia ja lampaankääpää. Niistä paistoin iltapalaleivälleni ihanan lisukkeen sipulin kera. Nami!
Tänään tein sieniretken uudestaan. Tuli ihan lapsuus mieleen! :) Kävin lapsena usein äidin kanssa sienestämässä. Silloin opin jo tunnistamaan yleisimmät ruokasienet: haapa-, kangas- ja karvarouskun, herkkutatin, lampaankäävän, limanuljaskan, kanttarellin... Hyvin ovat äidin opit jääneet muistiin. Kiitos äidille!
Metsässä mieli lepää... ja aika lentää! Pari tuntia meni yhdessä hujauksessa ja pussukka täyttyi sienistä. Poimin juuri noita tuttuja rouskuja ja pari pientä herkkutattiakin löysin.


En ole koskaan säilönyt sieniä... joten ensimmäistä kertaa tänään ryöppäsin rouskut ja suolasin ne. Kohta saan itsetehtyjä suolasieniä. Huippua! Tatit paistoin sipulin kanssa pannulla, voissa tietenkin, ja söin juuri iltapalaksi.

Syksy on ihan jees... ainakin tänään! :)

*AnuElina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti