sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Menolippu Melakaan


Joskus sitä vaan päätyy matkoillaan paikkoihin, joihin ei ole alunperin suunnitellut menevänsä ja eikä loppujen lopuksi edes tiedä, miksi ylipäätään meni. Näin minulle kävi, kun ykskaks päätin lähteä käymään Melakassa, etelämalesialaisessa kaupungissa. Olin lukenut pari blogijuttua kaupungista ja hetken mielijohteesta päätin varata sieltä kolme hotelliyötä. Köröttelin Melakaan bussilla Kuala Lumpurista. Matka kesti kaksi tuntia, bussin pehmeällä ja leveällä penkillä oli oikein mukava matkustaa. Bussilipun ostin näppärästi netistä,meno-paluulippu maksoi huikeat 6,50e. 

Melaka on mukava "pikkukaupunki" (Kuala Lumpurin jälkeen tuntui siltä) kaupunki Malakan niemimaan länsilaidalla. Kaupungilla on värikäs historia, sillä siellä ovat pitäneet valtaa niin portugalilaiset, hollantilaiset kuin brititkin. Historia näkyy niin kaupungin kaduilla, rakennuksissa, hotellien nimissä kuin ruuassakin. Turistien suosima alue keskustassa on hyvin pieni ja se on kävelty ympäri päivässä. Turistialeueen pääkatu Jonker Street kerää ihmisiä tekemään ostoksia pikku putiikkeihin ja maistelemaan paikallisia herkkuja. Viikonloppuiltaisin (pe-su) katu täyttyy katuruokakojuista ja kaikenlaisen tilpehöörin myyjistä, meininki on vallan tiivistunnelmainen. 


Kaupungilla on helppo kävellä joka paikkaan, mutta jos halua säästä jalkojaan voi napata itselleen hauskan kyydin. Kaupungin kaduilla nimittäin viilettää lukematon määrä hassunkurisia polkupyöräriksoja. Yksi on koristeltu Hello Kitty-tyyliin, toinen Spiderman-teemalla, kolmas Pokemon-hahmoilla. Iltaisin nämä riksat vasta hurjan näköisiä ovatkin räikeine valoineen ja poppikoneesta soi milloin mikäkin renkutus. Pakkohan minunkin oli kokeilla Hello Kitty-kyytiä! Ihan ilmaista tämä kyyditys ei ole, mutta kokemuksena varsin mieleenpainuva.

Kaupunkia halkoo kapea joki, jonka molemmin puolin kulkee kävelytie. Rannan talot ovat saaneet seiniinsä värikkäitä maalauksia. Joen varrella voi pysähtyä ravintolaan nauttimaan vaikkapa lounaan tai virkistävän juoman. Kaupungin kapeille kaduille ja kujille on mukava "eksyä". Minäkin löysin ihan sattumalta kauniita, hieman kreikkalaistyylisiä kujia. Enimmäkseen kyllä tunsin käveleväni Kiinassa ja toisinaan myös Intiassa. Kaupunki on varsinainen sekoitus eri maita ja kulttuureja. Varsinaisia turistinähtävyyksiä en tällä reissulla bongaillut (kirkkoja, linnoituksia jne), minulle riitti kaupungilla haahuilu.Kaksi ja puoli päivää vierähti kaupungissa oikein helposti, mielestäni varsin sopiva aika tämän kokoiseen kaupunkiin. Oletko kuullut koskaan Melakasta (tai Malakasta tai Malaccasta...kaupunki esiintyy useammalla nimellä) tai jopa vieraillut siellä?

Tänään on aika jättää Malesia taakse ja jatkaa matkaa Thaimaahan. Seuraavat viikot täyttyvät pääasiassa leppoisasta rantaelämästä. Ehkäpä joku postaus tulee naputeltua sieltäkin, mutta sitä ennen palataan vielä Malesian matkani viimeiselle etapille Penangiin. Pysy kuulolla!

Reissuterveisin,

*Anu1 kommentti: