keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Väriallergiaa















Olen nyt aivan varma. Nimittäin siitä, että minulla on paha väriallergia mitä sisustamiseen tulee. Innostun joka kevät tehosteväreistä ja niitä onkin kokeiltu vuosien varrella useampaa. On ollut vaaleanpunaista, turkoosia ja keltaista. Olen jaksanut katsella värejä muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Sitten se on iskenyt...

Tämän kevään tehosteväriksi valitsin sinivihreän. Hankin pari tyynynpäällistä (ehtivät vilahtaa Instassa) ja kynttilänjalkaa/kynttilää (vilahtavat yhdessä kuvassa yllä), asettelin ne nätisti, ehdin jopa räpsiä muutamat kuvat innostuksessani. Olin vakuuttunut, että tämä väri toimii, tästä tykkään. Vaan kuinka kävikään taas? Viikon niitä taisin katsella ja totesin, että saan oireita. Ei näytä hyvältä, kaipaan mustan, harmaan ja valkoisen rauhallista harmoniaa. Sinne kaapin perukoille joutivat ne kauniit sinivihreät pellavaiset tyynynpäälliset ja tilalle tuli sitä tuttua ja turvallista. Ah, harmoniaa! Nyt olen tyytyväinen. Pitäisikö minun jo pikkuhiljaa oppia, että värien kanssa ei kannata alkaa leikkimään?

Harmonista keskiviikkoa kaverit!


*Anu


Ps. Väriallergia ei onneksi koske pukeutumista, sillä toisinaan päälläni näkee musta-valko-harmaan lisäksi tummansinistä, beigeä, vaaleanpunaista, pinkkiä, keltaista, turkoosia...ja mitä näitä nyt onkaan... Kesää kohti värien käyttö lisäntyy, onneksi!


18 kommenttia:

  1. Upealta näyttää ilman tehosteväriä! :-) <3 Voi kuinka rakastan kaikkia tyynyjä, nuokin ovat niin upeat! :-) Täällä juuri päällisten vaihto menossa :-) Ihania kuvia! :-)

    Mukavaa päivää, harmaudesta huolimatta! <3

    VastaaPoista
  2. Ah, nuo sun olohuonekuvat on aivan ihania! <3 Teillä on tosi kaunista! Juuri tuollaista tunnelmaa haluaisin omaankin kotiin. Väriallergiaa sisustuksen suhteen tällä hetkellä täälläkin osoitteessa havaittavissa. Nautin katsella muiden värikkäitä kotikuvia ja töissäkin olen sisustanut aika värikkäästi, mutta omassa kotona kaipaan vaaleaa ja harmaata harmoniaa.

    //Kaisa J - Koti-ikävä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Minäkin kyllä tykkään väreistä, ihailen toisten värikkäitä koteja ja kauniita kuvia lehtien sivuilla, mutta jotenkin omaan kotiin värit ei istu (tai paremminkin mun päähän ja mielentilaan).

      Poista
  3. Kiva lukea pitkästä aikaa sisustuspostauksiakin (vaikka en kyllä valita, tykkään kaikista sinun jutuista aiheesta piittaamatta)! Näyttää kyllä hyvälle ilman väripilkkujakin, en yhtään ihmettele että viihdyt tuossa ympäristössä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisustuspostauksia tipahtelee todellakin vähän harvemmin, koska kotona ei ole oikein tapahtunut muutoksia pitkiin aikoihin. Kiva kun tykkäät tästä sillisalaatista kokonaisuudessaan. :)

      Poista
  4. Aivan ihanan näköistä ja meilläkään tänä vuonna ei ole minkäänlaista tehosteväriä!!! Ihailen värejä, mutta tänä vuonna mikään ei ole iskenyt sen suuremmin!

    Kivaa päivää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Parempi pysyä vaan yksinkertaisesa musta-valko-harmaassa, se toimii aina. :)

      Poista
  5. Samis! <3 Täälläkin on toinen väriallergikko! :) Tosi kauniita kuvia olet ottanut!

    VastaaPoista
  6. Upea koti sinulla! <3
    Niin harmoninen!
    Kuvasi saivat miettimään meidän omaa sisustusta, joka tuntuu niin tylsältä... ;)
    Sama täällä, olen jo pitkään pohtinut, mitä väriä voisi tuoda juurikin sisustustyynyjen muodossa. Jotenkin sitä vaan ei osaa päättää, mitä haluaa vai haluaako edes mitään.. :D

    T: Emppu / Iloa & Unelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emppu! Kauniita värejä on paljon ja niillä olisi kiva piristää sisustusta, mutta ei se näköjään mulla toimi. Olen kai aika yksitoikkoinen, tylsä...ja allerginen! ;)

      Poista
  7. Niin kaunista <3. Joo mulla kans nyt aika väritöntä olohuoneessa.. vähän vihertävää ja sinertävää. Kukilla saa sit aina väriä tuotua jos haluaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kukilla saa riittävästi väriä kotiin!

      Poista
  8. Hih, ehkä taulu seinällä kertoo sisustusväreistäsi kaiken oleellisen. Less is more. :)

    VastaaPoista
  9. Hah... väriallergiaa! Et ole yksin allergiasi kanssa, täällä hieman samoja ongelmia. Kaapista löytyy kyllä värikästä! :) Tosin keittiössä meillä on vihreää. Ja, taitetun valkoisen, harmaan ja mustan lisäksi meiltä löytyy puun erisävyjä. Lastenhuoneissa tietenkin on värejä, mutta ne jääköön sinne. Mukava blogi sulla, poikkean varmasti toistekin. Mukavaa kevään odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit kylään, tervetuloa uudestaan!
      Minunkin kodista kyllä löytyy vihreää (kukat/kasvit) ja luonnonsävyjä (puun/heinän sävyt) ympäri vuoden, mutta jotenkin ne ovat osa tätä kodin perusväritystä enkä osaa ajatella niitä "oikeina" väreinä. :)

      Poista