lauantai 12. joulukuuta 2015

Sohvan valkaisu Launataihuomenia!

Vapaalla ollaan jo toista (ja viimeistä) päivää. Ihana olla kotona ja puuhastella kaikkea mukavaa ilman aikataulua. Eilen aamulla otin vihdoin itseä niskasta kiinni ja tartuin tehtävään, joka on odottanut jo melkein kolme kuukautta. Joskus ei vaan saa aikaiseksi, vaikka kuinka haluaisi.

Reilu vuosi sitten muuttaessani tähän kotiin pistin lähes kaikki huonekalut uusiksi. Samassa rytäkässä vaihtui myös sohva. Sohvaksi valikoitui Ikean Karlstad vaaleanharmaalla päällisellä. Tykkään sohvasta kovasti niin ulkonäön kuin mukavuutensa puolesta. Jo ostovaiheessa ajattelin, että tähän olisi kiva joskus kokeilla myös valkoista päällistä. Asia jäi hautumaan. Noin kolme kuukautta sitten syyskuussa eräällä Ikean reissullani ostin valkoisen päällisen. Paketti jäi kuitenkin eteisen nurkkaan odottamaan inspiraatiopurkausta. Totesin nimittäin (jo aikoinaan sohvaa kootessani), että vaihtaakseen päällisen, sohva täytyy purkaa osiin. Liian hidas ja vaativa urakka. Eilen tartuin viimein toimeen. Purin sohvan, vaihdoin päälliset ja kokosin uudelleen. Ja siinä se nyt on. Valkaistu sohva!

Tykkään tästä valkoisesta ihan hurjasti! Kun maisema on harmaa ja kotona jatkuvasti hämärää, on ihanaa, kun valkoinen sohva tuo vähän lisää valoa. Samalla vaihdoin tummien koristetyynynpäällisten tilalle vaaleammat ja aavistuksen jouluisemmat päälliset. Olkkarin ilme raikastui kertaheitolla. Onhan tuo vitivalkoinen kyllä mahdottoman arka väri, mutta täytyy olla nyt varovainen glögi- ja punaviinilasien kanssa. Ehkä joudun heittämään jonkun viltin tuohon päälle sohvala loikoillessani ettei mene heti nuhjuiseksi. Mutta käyttöönhän sohva on tarkoitettu, ei koriste-esineeksi.

Mitäs pidät tästä valkaisuoperaation tuloksesta? 

Aamu on valjennut pilvisenä mutta kuivana, joten taidanpa lähteä kameran kanssa kävelylle. Lähden katsomaan löytyykö rumasta ja värittömästä luonnosta jotain kaunista (no löytyyhän sieltä kun tarkkaan katsoo!).

Mukavaa viikonloppua!


*Anu


Ps. Edellisessä postauksessa näet sohvan harmaan version.


10 kommenttia:

 1. Näyttää tosi hyvältä ja nimenomaan raikkaalta. <3 Meillä on ollut valkoinen sohva jo yli viiden vuoden ajan (sohva kylläkin välissä vaihtunut) ja olen tykännyt tosi paljon. Onhan siinä oma operaationsa pestä päälliset useaan kertaan vuodessa, mutta kyllä vain valkoinen on valkoinen. :D Itsellä olisi pesuoperaatio vielä edessä ennen joulua...

  Ihanaa lauantaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkän kyllä! Olihan minulla aiemmin valkoinen Ektorp-sohva monta vuotta, mutta vaihtelun vuoksi halusin uuteen kotiin harmaata. Nyt kyllä taidan jonkin aikaa katsella taas tuota valkoista, näyttää niin raikkaalta. :) Onneksi noiden istuin/selkänojatyynyjen päällisten pesu onnistuu ilman sohvan purkua, ainoastaan rungon kankaat vaativat haastavamman irrotteluprosessin...

   Poista
 2. Tulipa siitä upea! Seuraavaksi mäkin voisin harkita tuommoista sohvaa, mihin saa päälliset vaihdettua - tuohan on nyt kuin uusi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät! Pienellä rahalla (ja vähän isommalla vaivalla) sain aikaan ison muutoksen!

   Poista
 3. Ompa suuri muutos, tosi raikkaan oloiseksi tuli :-) Vaikka se harmaa onkin ollut ihan todella mahtavan värinen sävyltään :-)
  Näyttää oikein hyvältä! :-)

  Täällä ollaan muuten valkoiseen ektorppiin tosi tyytyväisiä, mutta mustat kissan karvat..... tarttuu kovasti!

  Ihanaa lauantaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin aika iso muutos?! Harmaa on kyllä hyvä myös, mutta tämä jotenkin paljon raikkaampi. Sopii tähän pimeään vuodeaikaan.

   Poista
 4. Tosi hyvältä näyttää <3 Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva että näyttää sinunkin silmään hyvältä!

   Poista
 5. Tosi hyvältä näyttää ainakin minun silmään <3 <3 Jee!

  VastaaPoista