maanantai 13. huhtikuuta 2015

RUN - kestävyyttä ja nopeutta etsimässä


Nyt otetaan iso harppaus sivuraiteelle. Postauksen aihe on nimittäin kaikkea muuta kuin sisustamista, kokkailua tai matkailua. Nyt puhutaan liikunnasta! Jotkut varmaan muistavat, että kirjoitin aiemmin myös toista blogia, sellaista sporttiblogin tynkää. Se ei kuitenkaan koskaan tavoittanut suurta lukijakuntaa ja kahden blogin yläpitäminen vei hurjasti aikaa, joten nyt sujautan satunnaisesti näitä sporttijuttuja tänne sisustus- ym. juttujen sekaan.

Kyllähän te tiedätte, että harrastan salia aktiivisesti ja juoksentelemassakin käyn. Mutta nyt on aihetta ottaa asia paremmin esille, sillä nyt homma meni tavoitteellisemmaksi. Tänään aloitan nimittäin kymmenen viikon nettivalmennuksen. Osallistun Fit Farmin uuteen RUN-nettivalmennukseen, jossa tavoitteena on juoksukunnon parantaminen. Edessä on kymmenen viikkoa tiukkaa ja tavoitteellista puurtamista niin lenkkipoluilla kuin salillakin. Salitreenit ja kotijumpat on tehty juoksuharrastusta tukeviksi, pääpaino siis ymmärrettävästi jaloissa ja keskivartalossa. Lisäksi noudatan kurinalaista ruokavaliota, jonka avulla painonkin pitäisi pudota muutaman kilon verran juhannukseen mennessä.

Oma tavoitteeni on saada kymmenessä viikossa lisää vauhtia ja kestävyyttä juoksemiseen. Tällä hetkellä jaksan vetää noin seitsemän kilometrin lenkin ilman kävelytaukoja ja vauhti on suhteellisen hidas. Haluaisin pystyä juoksemaan kympin kevyesti ja pitempiäkin lenkkejä silloin tällöin. Toivoisin, että valmennuksen avulla saisin juoksuun vauhtia, että kymppi hoituisi alle tunnissa. Toki toivon, että painoakin saisin pois 4-5 kiloa, ne sitkeät talven aikana kertyneet löysät vyötäröltä. Liian tiukkapipoisesti en aio valmennusta ottaa, sillä elämässä on muutakin. Kymmeneen viikkoon mahtuu mm. IBA-kemut, vappu ja viikon mittainen lomamatkakin. Silloin nautin hyvällä omallatunnolla hyvästä ruuasta ja juomasta ja lomalla liikuntapuolikin jää tauolle. Mutta se perusarki, jota elämä pääasiassa on, tulee olemaan ohjeiden mukaista ja säntillistä.

Ajattelin raportoida valmennuksen etenemisestä täällä blogissa kerran viikossa, vaikka näin maanantaisin. Tarkkoja tietoja ohjelmasta en voi täällä kertoa, Fit Farm kieltää sen. Mutta omia kokemuksia, juoksuaikoja ja painon muutoksia tulen täällä kertomaan. Jännityksellä odotan milaisen muutoksen tämä valmennus tuo tullessaan! Jos innostuit asiasta, niin liity ihmeessä mukaan valmennukseen! 

Aurinkoista ja reipasta viikon alkua!

*AnuElina 


8 kommenttia:

 1. Tsemppiä projektiin :)!! Haluan ehdottomasti kuulla miten edistyt ja oliko koulusta hyötyä! Mäkin tarvitsisin jonkun boostin nyt! huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S! Kerron varmasti kuinka projekti etenee ja mitkä ovat lopputulokset!

   Poista
 2. Wautsi, kuulostaa upealta! :) ilman muuta väliin vaan tälläisiä postauksia myös :) ovat aina tsemppaavia meille kaikille :)

  Tsemppiä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! Hyvä jos lukijatkin saavat lisää liikuntaintoa mun sporttipostauksista!

   Poista
 3. Vau, onnea ja intoa projektiin, kiva kuulla sun kokemukset tästä :)

  VastaaPoista
 4. Voi vitsit miten siistiä! Tsemppiä urakkaan! Oma elämä on niin kiireistä tällä hetkellä, että lenkillä käydään miehen kanssa silloin tällöin ja juoksukunto on aika säälittävä. Löysin kuitenkin hetki sitten barefootit ja niiden avulla olen saanut ihan uutta otetta juoksemiseen. Nyt poluilla pinkominen tuntuu paljon enemmän omalta jutulta, eivätkä jalat enää kipeydy samalla tavalla kuin perinteisillä lenkkareilla. Kymppi siintää mielessä tällä hetkenä hämyisenä "ehkä sitten joskus" -unelmana, joten tyydyn tällä hetkellä kannustamaan muita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Kymppikuntoon ei tarvitse edes paljon treenata, kyllä sä siiihen tavoitteeseen pääset hyvinkin pian jos jaksat juosta esim. kaksi lenkkiä viikossa. Itse vedin viime keväänä Naisten kympin vaikka ennen sitä olin kevään mittaan olin juossut vain alle 10 kertaa. Tsemppiä sullekin!

   Poista