tiistai 9. joulukuuta 2014

#9 Piparintuoksua











Joulun aikaan on vaikea vastustaa mausteista piparintuoksua. Siksi tapoihini kuuluu leipoa pieni satsi pipareita joka vuosi, vaikka en niin innokas piparinsyöjä olekaan (toinen juttu on sitten joulutortut...). Rakastan sitä huumaavaa tuoksua, joka leijuu kotona vielä piparinpaistoa seuraavanakin päivänä. Menen sieltä mistä aita on matalin eli ostan valmista taikinaa sen puoli kiloa ja täräytän kolme pellillistä uuniin. Sydämiä, tähtiä ja lumihiutaleita. Ja tänä vuonna paistoin myös kaksi kalaa. Ihana kalamuotti löytyi Marimekon alepöydästä viime talvena.

Ja eihän piparit ole mitään ilman sokerikuorrutusta. Tämäkin osio hoituu valmistuotteilla eli suoraan tuubista pipareille, avot! Sen verran tönkköä tuo mömmö on ja tuubin reikäkin liian suuri, joten mitään kauniitä koristepiperryksiä on mahdoton loihtia (tai ehkä se on vain taidonpuutteesta kiinni). Nämä tuherrukset kelpaavat minulle ja saavat kelvata myös satunnaisille glögittelijöille joulun alla.

Jokos teillä on piparit leivottu?


*AnuElina


15 kommenttia:

  1. Nams nams! Minulla odottaa piparitaikina vielä kaupassa, mutta tarkoitus olisi saada lähiaikoina piparintuoksua meidänkin huusholliin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparit valmistaikinasta ovat kyllä maailman helpointa leivontaa ja tuoksu mitä huumaavin!

      Poista
  2. Ihania, varsinkin nuo kalat! <3 Tuoksu on kyllä pipareissa ihan parasta. :) Meillä on kahteen otteeseen jo leivottu ja vielä kerran tehdään, kun tuntuvat maistuvan kaikesta huolimatta. :)

    Ihanaa tiistaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hyvin nuo piparit on maistunu täälläkin. Saa nähdä joudunko vielä toisen satsin tekemään ennen joulua. Tai ehkä siirryn niihin torttuihin...

      Poista
  3. Hauskoja ja nuo kalat ovat hauskat :) :)!! Mä onnistuin tänäKIN vuonna käristämään meiän piparit!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalat ovat kyllä tosi hauskat, ei ihan perinteiset näin joulun aikaan. ;)

      Poista
  4. Aivan ihania ja kyllä on koristelukin hieno :) ja voi nuo kalat <3 veikeet :)

    Viime viikolla leivottiin kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peukku kaloille! Näitä on tehtävä joskus uudestaan. Jos vielä jostain löytäisi pienemmän kalamuotin. :)

      Poista
  5. Tulipas kivoja! Tuo kalapipari on kyllä kaunis. Kalapipareita papalle lahjaksi voisi olla hyvä idea :)

    VastaaPoista
  6. Hienot on koristeet. :)
    Meillä ei ole vielä pipareita leivottu. Piparkakkutalon raamit on hankittu ja sellainen olisi tarkoitus myös koota ja koristella tytön kanssa joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparkakkutaloja olisi kyllä kiva rakennella ja koristella, mutta taitaa jäädä tältä joululta. Tai mistä sitä tietää jos vaikka innostun...

      Poista
  7. Komppaan sua; piparintuoksua on saatava, ei niitä kauheasti tee mieli syödä, valmistaikinalla mennään ja pursotukset hoituvat valmistuubilla :)
    Sun piparit tosin ovat kauniimpia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joissain asioissa on kiva pomppia matalimman aidan yli. ;)

      Poista
  8. Tiina/Bridgehill
    Ihan mahtavia nämä haukipiparit. En ole missään nähnyt sellaista muottia, mistäs sellaisen löysit? Kiva.
    Mekin leivottiin vko sitten toinen satsi jo pipareita. Toisen erän loppuja emme ehtineet edes koristelemaan, kun 6-vuotias pikku-ukkomme oli popsinut kaikki parempiin suihin : ) Saas nähdä vieläkö innostumme kolmannet piparit tälle joulukuulle leipasemaan...

    VastaaPoista